Comodo System Utilities

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer functies
Categorie: 
Pc schoonmaken
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Comodo System Utilities is een pc schoonmaker die het register van je pc, sporen van je browsers en andere applicaties en tijdelijke bestanden van Windows en andere rommel opruimt. Verder heeft deze tool de beschikking over een shredder om bestanden te vernietigen en een autorun manager om opstartende items mee te beheren.

comodo

Comodo System Utilities

Voor de Registry Cleaner, Privacy Cleaner en Disk Cleaner kun je kiezen tussen een normale opschoning (standaard), een basic schoonmaakbeurt of een agressievere variant. Je kunt ook van tevoren backups maken of een herstelpunt. Handig is ook dat je schoonmaaktaken kunt plannen en automatiseren.

Let - zoals bij elke pc schoonmaker - wel goed op wat je aanvinkt en wat je verwijdert.

Comodo System Utilities moet als beheerder worden uitgevoerd! Rechtsklik op het programma-icoontje van Comodo en kies voor (Meer) Uitvoeren als administrator!

inst

Reacties

Dan kan je je ook afvragen wat de meerwaarde is van PrivaZer, CCleaner, Slim Cleaner, Wise Care 365 en Glary Utilities ten opzichte van Comodo.
Het is maar wat je het prettigst in gebruik vindt. Verder doen alle genoemde programma's min of meer hetzelfde.

Ik mis hier het programma "Jetclean" zeer goed en ook in het Nederlands en... natuurlijk gratis.

Defragmenteren heeft alleen maar zin als een HD bijna vol is.
De oudste bestanden staan aaneengesloten als 1 file op de schijf, dus worden snel geladen.
Is een schijf bijna vol? Dan zal een nieuw bestand de opengevallen ruimtes van gewiste bestanden vullen, en is het dus gefragmenteerd, met trager laden als gevolg omdat het bestand bij elkaar moet worden gesprokkeld (de leeskoppen vliegen van hot naar her).
Zolang er echter nog voldoende ruimte is zal een nieuw bestand aaneengesloten als 1 file worden opgeslagen, dus ook snel worden geladen.

Noot:
Comodo Systeem Utility's deed bij mij wat de vele andere Utility's niet deden.
Na de schoonmaak startte mijn PC weer razendsnel op.

Groetjes,
Henk

Ik gebruik deze tool al jaren, is een aanvulling o mijn schoonmaak cyclus eens per week. Inderdaad goed uitkijken wat wel en w niet aangevinkt dient te worden.

Programma een paar keer gebruikt. Conclusie: het voegt niets toe aan de bestaande programma's. CCleaner verwijdert wellicht wat minder registerfouten dan bijv. Privazer maar volgens mij heeft dat geen invloed op de prestaties van de PC. Zoals in een artikel van Computer Totaal is aangegeven: periodieke defragmentatie van de harde schijf is veel effectiever.

Dat kan alleen als je zelf hebt aangevinkt dat bookmarks verwijderd moeten worden, want standaard staat dit - natuurlijk - niet geselecteerd. Je moet wel goed lezen wat je doet en wat je aanvinkt met schoonmaakprogramma's.
Gelukkig heeft het programma wel een Restore mogelijkheid waarmee je ze terug zou moeten kunnen krijgen.

Pas op: verwijderd ook je bladwijzers!

Denk niet echt dat er een meerwaarde is, draait toch vooral om persoonlijke voorkeur. Plusje voor deze software is dat het native-64 bits is, nadeel dat Comodo-software er om bekent staat dat het "naar huis belt." Om privacy redenen zou je het dus kunnen ontraden te gebruiken.

Het is mij volstrekt onduidelijk wat de meerwaarde van Comodo is t.o.v.
bestaande cleaners zoals PrivaZer, CCleaner, Slim Cleaner, Wise Care 365
en Glary Utilities. Wie het weet, mag het zeggen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_nemarken