Microsoft PC Manager

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Microsoft PC Manager is een verrassende schoonmaak- en optimalisatie app van Microsoft zelf. Veel van de functionaliteit in PC Manager kun je gewoon terugvinden in de Instellingen van Windows, maar nu is alles verzameld op één plek. De Engelstalige app biedt Cleanup en Security mogelijkheden.

Microsoft PC Manager is een eenvoudige versie van bijvoorbeeld CCleaner, maar dan van Microsoft zelf. Met de app kun je de volgende zaken beheren, optimaliseren en opschonen:

Cleanup

  • Health check (opschonen cache en tijdelijke bestanden)
  • Storage management (diepe schoonmaak, grote bestanden en apps beheren)
  • Process management (taakbeheer)
  • Startup apps (opstartende apps)

Security

  • Windows Update
  • Default browser settings
  • Taskbar repair (taakbalk herstellen)
  • Pop-up management

Microsoft PC Manager biedt op één plek allerlei tools om je computer te beheren en op te schonen. Zo kan het handig zijn om rommel en apps op te ruimen en opstartende apps snel uit te schakelen. De opties zitten ook gewoon in de Instellingen van Windows (en soms kom je daar ook uit als je op een item in PC Manager klikt), maar nu allemaal bijelkaar.

Microsoft PC Manager is een interessante app - als Microsoft er serieus mee aan de slag gaat. Nu zijn  de mogelijkheden soms wat beperkt, of voegen ze weinig toe, en is de app wat rommelig. Maar voor mensen die even snel willen opschonen en opstartende apps willen uitzetten is Microsoft PC Manager een aardige app. De veelzijdigheid van bijvoorbeeld CCleaner, HDCleaner of PrivaZer wordt niet bereikt, maar voordeel is dat Microsoft PC Manager geen reclame voor een betaalde versie bevat.

Laat je alleen niet verleiden om bij Health check je standaard browser op Edge in te stellen als je een andere browser gebruikt. Volgens Microsoft is een alternatieve browser een ' potential issue', maar dat is natuurlijk een flauw trucje om Edge te promoten...

Microsoft PC Manager was eerst alleen te downloaden via een Chinese website van Microsoft, maar is nu ook via een Engelse site van de softwaregigant te verkrijgen. De app is een publieke bèta, dus nog niet helemaal afgerond, en (voorlopig?) alleen in het Engels.

Website producent: 

Reacties

Versie 3.1.2.0. is beschikbaar!

Downloaden met de PC lukt wel, downloaden met de laptop geeft de melding: Coming soon.

Ik heb hem zojuist gedownload met ingeschakelde VPN. Al in gebruik! Handig en beter dan Cleaner!!! Aanbevelenswaardig te gebruiken!!!

Hier ook: coming soon!

Ik heb de indruk dat deze app niet in Nederland is te downloaden maar wel met een VPN dan denken ze dat je niet uit nederland download.

met een VPN app werkt het wel dan kan je downloaden.

Ik kan hem in Linux Mint probleemloos downloaden.

Kan hem ook niet downloaden, ondanks pagina verversen, hier ook "coming soon"

Misschien pagina van Microsoft even verversen? Bij ons is hij gewoon te downloaden.

Kan hem niet downloaden, want "coming soon"

Pagina's