HDCleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve je pc ermee schoonmaken en optimaliseren kun je bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


HDCleaner - startscherm

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om je pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kun je je browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat je aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kun je hier het register opruimen en bestanden wissen.


Als je op het hamburgermenu (drie streepjes) linksboven klikt krijg je de wereld aan tools en opties

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft je de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en je systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet je nog instellen).

Backup center is de plek waar je backups van onder andere het register kunt terugzetten, mochten er problemen zijn ontstaan. Extra's is ten slotte een tabblad waar je een Windows to go USB stick kunt maken, programma's kunt updaten, een harde schijf of SSD kan klonen, volledige toegang tot bestanden en mappen kunt krijgen en de WinSxS systeemmap en opgeslagen Windows Updates kunt verwijderen.

Het is in de geavanceerde modus mogelijk om op een forensische manier op te schonen, zodat sporen niet meer terug kunnen worden gevonden. Klik hiervoor op Verwijder forensische sporen in de geavanceerde modus en vink deze vier items aan: USN Journal, Cluster tips, MFT en vrije ruimte. Dit duurt wel veel langer.

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om je pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat je dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Inst

Reacties

@Martin
Hangt ook van de instellingen af, ik neem aan dat die niet hetzelfd zijn...

Privazer vindt na HDCleaner nog 401 Mb

En gelukkig in deze versie -2.071- geen problemen meer met onleesbare donkere menu's !!

Ik heb in de laatste 2 versies -2.070 en v2.069- probleem dat alle menus donker zijn/niet te lezen..
(In win 7-32 bit)

Ben teruggegaan naar de maart 2024 versie - 2.067- en die geeft geen problemen!
(Te dloaden via https://hdcleaner.en... )

Nog iemand problemen met die nieuwere versies?

Versie 2.063 is inderdaad merkbaar sneller dan de vorige versies.

Weet niet wat het is maar tijdens het analyseren sluit het programma af. Zowel bij de portable als de geinstalleerde versie

@Ed W.
We hebben de tekst en afbeeldingen nu aangepast en bijgewerkt met nieuwe informatie

@redactie:
Ik mis in de beschrijving en afbeelding de al geruime tijd geleden toegevoegde "Extras" met de mogelijkheid van:
- Volledige toegang van bestanden en mappen
- Windows To Go USB stick maken
- Ruim de WinSxS systeem map op en verwijder opgeslagen Windows Updates
- Programma's installeren en bijwerken
- Kloon harde schijf of SSD

Onmisbaar voor de gevorderde gebruiker!

GOED

Super dat jullie dit posten.

Pagina's