HDCleaner

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (370 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

@Sammie36
Lees even de instructies bij Installatie en Scan hierboven. Het bestand is niet ondertekend waardoor Windows Defender vaak aanslaat. VirusTotal (tientallen bekende virusscanners) geeft echter aan dat HDCleaner schoon is.
https://www.virustot...

En lees vooral dit ook over vals positieven:
https://www.gratisso...

HD cleaner installatie besmet trojan virus, met directe waarschuwing van Windows defender. Ik zou deze uit de lijst halen voordat er meerdere slachtoffers vallen die slecht beveiligd zijn.

@GJS
Nee, we worden zeker niet gesponsord om dit soort software te plaatsen/bespreken. Maar van de cleaners is dit ons inziens wel een van de beteren. En er zijn veel mensen die toch graag dit soort programma's gebruiken (en als je weet wat je doet kan schoonmaken meestal geen kwaad - en bijvoorbeeld ruimte vrijmaken of sporen wissen).

Maar lees hier ons standpunt over dit soort zaken (onder het kopje Schoonmakers en optimaliseerders):
https://www.gratisso...

Ik gebruik Windows sinds Windows 2.0.
Ik kan als zeer ervaren gebruiker met een gerust hart beweren dat 'schoonmaakprogramma's' totale onzin zijn om redenen die hiervoor al zijn genoemd.

Door meerdere lezers als door mij zelf wordt gezegd dat al die cleaners e.d. niet nodig zijn voor windows 10. Vraag aan de redactie: een site als deze kost natuurlijk geld wat oa door reclame inkomsten wordt afgedekt, echter ondanks vele oproepen om te stoppen met het "aanbevelen"van cleaners blijft deze site maar doorgaan, worden jullie soms op een of andere manier (indirekt bijv.) "gesponserd"?

Idem dito

Helemaal eens met Jaap-Jan. 3rd party cleaners kunnen vaak meer kwaad dan goed doen. Registry cleaners kun je beter helemaal mijden, het systeem wordt er bovendien niet beter of sneller van. Ingebouwde Windows 10 cleaner is veilig en is goed (genoeg). Instellingen > Systeem > Opslag > Slim opslaan uitvoeren of nu configureren > Nu opruimen. In je browser kun je instellen dat cookies en history verwijderd worden na afsluiten.

Beste Redactie, ben erg blij met jullie website. Jullie hebben iedere dag veel werk om ons op de hoogte te houden van het laatste nieuws in de digitale wereld.

Graag zou ik zien dat jullie jullie tijd niet meer zouden steken in dit soort opruim programma's. Zonden van jullie tijd. Windows bevat genoeg om zichzelf "schoon" en veilig te houden.

Groeten,
Jan Jaap

Iedereen die zegt dat al die cleaners troep is hebben groot gelijk, sinds windows 10 is het heel makkelijk om alles op te ruimen, daarnaast gebruik ik al jaren firefox en die kun je zo naar eigen inzicht instellen dat er ook daar geen extra "bagger"blijft bestaan.

Redactie van Gratis Software, houdt a.u.b. op met het bespreken van alle PC Cleaner of Computer schoonmakers. Het nut daarvan is nooit bewezen. Zelfs de zogenaamde beste CCleaner is slecht. Haal nogmaals alle besprekingen in welke vorm dan ook hierover van jullie site, die overigens verder prima is.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk