HDCleaner

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (391 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Dit blijft een heel goed programma voor mij, ik gebruik het al jaren

I've been using Ccleaner for at least a decade, and it's great. However, I will use HDCleaner to do a deep and thorough cleaning. It is especially for the more experienced user. Like Ccleaner, you can protect selected cookies and the rest will be deleted. The UI is friendly and I HIGHLY recommend HDCleaner. They know what they are doing.

Het beste programma dat ik heb, is dit! Ik heb gemerkt dat dit programma uitstekend is in al zijn functies. De ontwikkelaars hebben het ook zo ingedeeld dat een gewoon persoon zoals ik soepel door al zijn functies kan navigeren.

Ik heb bij de 2 programmas van Zimmmermann geen goed gevoel.
Weliswaar komen Glary en Wise uit China (ze hebben hoofdkantoor in Peking) en zijn dus per definitie zeer verdacht (Chinezen kunnen de verleiding tot stiekem data-graaien niet weerstaan en zijn dus per definitie niet-integer). Echter ik heb Glary en Wise nog niet op niet-integere/stiekeme zaken kunnen betrappen.
Echter bij het deinstalleren van de programmas van Zimmermann blijven (stiekem?) programmas achter (zelfs als je REVO gebruikt). Je moet van goede huize komen om dit te vinden. Bovendien vind ik de programmas van Zimmermann onoverzichtelijk (een drukke GUI), waardoor vergissingen mogelijk zijn.
Volgens mij doet CCleaner (en Glary en Wise) hetzelfde, die is echter overzichtelijker.

Groeten

Dankjewel! ;) :)

@JoopN
Wat betreft de beveiligingswaarschuwing, lees het stukje onder het kopje Installatie hierboven (tabblad Installatie naast Downloads)

Ik weet het niet, of het zo goed is. Naast de waarschuwingen die ik krijg van de beveiliging, ruimt het ook nog zeer slecht op! Ik gebruik PrivaZer en eventueel Wise Disk Cleaner. Erdoor gedraaid en meer dan 1 GB aan rotzooi verdwenen!
PrivaZer pakt ook nog 'schijfopruiming' mee, na bijvoorbeeld een nieuwe installatie (Oude updates, zeg maar etc...).

3x opschonen gebruikt!!!
Internetgeschiedenis blift gewoon staan in browser

PandaCloudCleaner gratis v1.10.1, prima!

jvdstegen juist de mensen die deze tools gebruiken hebben weinig of geen verstand van soft en hardware . windows kan zeer goed zich zelf onderhouden , daar zijn geen programmas voor nodig .en het is al helemaal niet nodig om in het register te gaan zitten . de windows schijf opruiming is meer dan genoeg . al die andere programmas worden niet voor niets afgeraden door ms .

Pagina's