HDCleaner

Horizontal Tabs


Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve je pc ermee schoonmaken en optimaliseren kun je bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om je pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kun je je browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat je aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kun je hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft je de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en je systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet je nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om je pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat je dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Inst

Website producent: 

Reacties

GOED

Super dat jullie dit posten.

HDCleaner is het beste programma voor het opschonen van internet en schijven. Gebruik het al vele jaren en ze blijven het updaten!

Goed product

HDCleaner is geweldig. Snel oude gegevens wissen, register opschonen en ook praktisch: zeer snelle toegang tot een lijst met geïnstalleerde software met automatische updatefunctie, zodat alle programma's altijd up-to-date zijn om veiligheidsrisico's te verminderen en SECURE ERASE wist alle gegevens op een SSD en reset de SSD terug naar fabrieksinstellingen.

Voer gewoon CCleaner uit en voer HDCleaner uit. CCleaner vindt 334 MB, HDCleaner 1,7 GB. Na het opschonen met HDCleaner vindt HDCleaner 136 MB, CCleaner vindt 80 MB. Dit zijn echter alleen bestanden die het systeem direct na het opschonen weer aanmaakt, zoals tijdelijke bestanden, logbestanden, gebeurtenislogboeken... Nu kan iedereen een idee krijgen wie er beter opruimt

Vreemd, na het opschonen blijkt het volgende:
wanneer ik CCleaner opstart blijkt er helemaal niets te zijn opgeschoond.
En moet CCleaner alsnog de boel opschonen.
Of schoont HD Cleaner andere dingen op dan CCleaner.
Mijn 'dashboard' ziet er ook heel anders uit dan die van GS

2 security vendors out of 70 and none of the sandboxes marked this file as malicious, but each detected a different virus. Obviously this is a FALSE POSITIVE.
https://www.virustot...
Been using the program for years. Already had CCleaner and Privazer. Privazer once crippled my system. Since then I have kept my hands off it. HDCleaner is the best. Offers everything under a modern surface. Best of all, app updates are added to mitigate security risks. Now automatically updates all my programs.

@ben
Je kunt ervan uitgaan dat dat vals positieven zijn. Tientallen bekende virusscanners zoals Bitdefender, Avast, McAfee, Norton en Microsoft beoordelen het bestand als virusvrij. Daar kun je beter op af gaan.

virus total laten scannen en er zit een virus in

Pagina's