HDCleaner

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (382 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

3x opschonen gebruikt!!!
Internetgeschiedenis blift gewoon staan in browser

PandaCloudCleaner gratis v1.10.1, prima!

jvdstegen juist de mensen die deze tools gebruiken hebben weinig of geen verstand van soft en hardware . windows kan zeer goed zich zelf onderhouden , daar zijn geen programmas voor nodig .en het is al helemaal niet nodig om in het register te gaan zitten . de windows schijf opruiming is meer dan genoeg . al die andere programmas worden niet voor niets afgeraden door ms .

Ikzelf gebruik veel verschillende tools om Windows te optimaliseren en aan mijn wensen aan te passen. Telemetrie en Microsoft spionage uitschakelen, onnodige achtergrond taken, reclame, onnodige apps en zo verwijderen dan wel uitschakelen. Ik duik regelmatig in het Windows register om instellingen aan te passen. Ik vind dat gewoon leuk om te doen, maar ik maak wel regelmatig een back-up, het gaat natuurlijk wel eens mis. Maar ik heb zelden problemen met updates van Windows en andere software. Mijn computer loopt als een zonnetje.
Er zijn vele tools die echt wel hun werk goed doen en ik vind het een beetje kort door de bocht hoe negatief veel mensen zijn over deze tools. Ik denk dat deze mensen zelf totaal niet weten waar ze mee bezig zijn, zelf nooit tools hebben gebruikt, alleen maar van horen zeggen en zelf totaal niets van computers en software af weten en als dan iets fout gaat ligt het altijd aan de tools en nooit aan hun zelf. Ik wil bij deze de vele tools ook eens in het zonnetje zetten, bij mij werken ze perfect.

@Sammie36
Lees even de instructies bij Installatie en Scan hierboven. Het bestand is niet ondertekend waardoor Windows Defender vaak aanslaat. VirusTotal (tientallen bekende virusscanners) geeft echter aan dat HDCleaner schoon is.
https://www.virustot...

En lees vooral dit ook over vals positieven:
https://www.gratisso...

HD cleaner installatie besmet trojan virus, met directe waarschuwing van Windows defender. Ik zou deze uit de lijst halen voordat er meerdere slachtoffers vallen die slecht beveiligd zijn.

@GJS
Nee, we worden zeker niet gesponsord om dit soort software te plaatsen/bespreken. Maar van de cleaners is dit ons inziens wel een van de beteren. En er zijn veel mensen die toch graag dit soort programma's gebruiken (en als je weet wat je doet kan schoonmaken meestal geen kwaad - en bijvoorbeeld ruimte vrijmaken of sporen wissen).

Maar lees hier ons standpunt over dit soort zaken (onder het kopje Schoonmakers en optimaliseerders):
https://www.gratisso...

Ik gebruik Windows sinds Windows 2.0.
Ik kan als zeer ervaren gebruiker met een gerust hart beweren dat 'schoonmaakprogramma's' totale onzin zijn om redenen die hiervoor al zijn genoemd.

Door meerdere lezers als door mij zelf wordt gezegd dat al die cleaners e.d. niet nodig zijn voor windows 10. Vraag aan de redactie: een site als deze kost natuurlijk geld wat oa door reclame inkomsten wordt afgedekt, echter ondanks vele oproepen om te stoppen met het "aanbevelen"van cleaners blijft deze site maar doorgaan, worden jullie soms op een of andere manier (indirekt bijv.) "gesponserd"?

Idem dito

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
g_iekenland