HDCleaner

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (304 stemmen)
Actueel: 

15 oktober 2018
HDCleaner 1.207 is verschenen. Deze uitgave van de pc schoonmaker en optmaliseerder heeft kleine verbeteringen. Sinds 1.200 is er een nieuwe interface.

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
1.207
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon

Windows Defender SmartScreen kan waarschuwen voor HDCleaner. Klik op Meer informatie en Toch uitvoeren, want HDCleaner is schoon volgens alle grote bekende virusscanners (VirusTotal).

Deel deze download: 

Reacties

Raar geval, tijdens de analyse houdt ie er steeds mee op zodat de cleaner geen kans krijgt om z'n werk te doen. Gauw eraf gemikt en snel weer alles overgelaten aan de voortreffelijke Ashampoo WinOptimizer. Tussen () redactie, snap niet dat deze cleaner geen kans krijgt bij jullie.

oke

Ik heb voorbije weekend Windows 10 nog maar eens mogen herinstalleren. Ik heb besloten om vanaf nu geen cleaners meer de gebruiken aangezien die meer kwaad dan goed doen. Ik hou het vanaf nu bij de opruimtool van Microsoft.

Oh? ik gebruik van begin af aan Privazer en dat bevalt mij uitstekend

hoi heb net de HDcleaner geprobeerd maar hij gaf bij mij problemen met facebook kon geen chat meer starten heb hdcleaner er weer afgegooid en toen deed facebook nog raar maar naar een virus scan vond hij 1 van hdcleaner en dat loste het probleem weer op met facebook

Prima bespreking van deze cleaner (zoals ik van jullie gewend ben), maar houd m'n hart vast ;-) Voorlopig houd ik het nog maar even bij de opruimtools van Microsoft zelf.

Ik ben het 100 procent met knetter eens, ik gebruik ook de opruimtools van Microsoft, dat werkt prima.

ook helemaal mee eens en de meeste cleaners zijn helemaal niet meer nodig .

ik heb ook mijn twijfels er over
je kunt beter windows 10 opnieuw instaleren
dat duurt langer maar werkt beter

ook hier avg internet security zegt dat het een virus is

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
e_geland