HDCleaner

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (418 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

Voer gewoon CCleaner uit en voer HDCleaner uit. CCleaner vindt 334 MB, HDCleaner 1,7 GB. Na het opschonen met HDCleaner vindt HDCleaner 136 MB, CCleaner vindt 80 MB. Dit zijn echter alleen bestanden die het systeem direct na het opschonen weer aanmaakt, zoals tijdelijke bestanden, logbestanden, gebeurtenislogboeken... Nu kan iedereen een idee krijgen wie er beter opruimt

Vreemd, na het opschonen blijkt het volgende:
wanneer ik CCleaner opstart blijkt er helemaal niets te zijn opgeschoond.
En moet CCleaner alsnog de boel opschonen.
Of schoont HD Cleaner andere dingen op dan CCleaner.
Mijn 'dashboard' ziet er ook heel anders uit dan die van GS

2 security vendors out of 70 and none of the sandboxes marked this file as malicious, but each detected a different virus. Obviously this is a FALSE POSITIVE.
https://www.virustot...
Been using the program for years. Already had CCleaner and Privazer. Privazer once crippled my system. Since then I have kept my hands off it. HDCleaner is the best. Offers everything under a modern surface. Best of all, app updates are added to mitigate security risks. Now automatically updates all my programs.

@ben
Je kunt ervan uitgaan dat dat vals positieven zijn. Tientallen bekende virusscanners zoals Bitdefender, Avast, McAfee, Norton en Microsoft beoordelen het bestand als virusvrij. Daar kun je beter op af gaan.

virus total laten scannen en er zit een virus in

@Chiel
Fijn dat het opgelost is! De tip om het lettertype weer te downloaden en installeren was trouwens van ons, Redactie van GratisSoftware.nl, maar doet er verder niet toe. Goed dat het nu verholpen is!

Beste Anoniem. Hier nogmaals een bedankje voor je support. Ik was iets te voorbarig zojuist. Kan je mededelen dat alles weer hersteld is en alles weer te gebruiken. had al eerder de lettertype aangepast, zoals u voorstelde. In eerste instantie geen gebruik van instellingen, maar even later toch wel. Zojuist hiermee herstelpunt gemaakt naar fabrieksinstellingen en dat is goed gegaan. Alles is nu weer goed. Hartelijk dank dat je wilde reageren. Wens je nog een fijne avond. Die van mij is perfect, dankzij u. Groetjes Chiel

Beste anoniem. Hartelijk dank voor de reactie voor het aanpassen van het lettertype, middels download Segoe UI.
Zojuist uitgevoerd en het werkt inderdaad. Alles bijna weer goed. Kan weer bij alle mijn mappen etc. Alles weer in normaals Nederlandse taal. Uw tweede voorstel kan ik nog niet uitvoeren omdat helaas mijn zoekbalk en instellingen nog niet kan openen.
Alsnog bedankt en groetjes Chiel

Ga naar Instellingen, Systeem, Herstel. Selecteer herstelopties en klik op Reset pc en volg de instructies of raadpleeg de handleiding
https://www.makeuseo...

Hartelijk dank allemaal voor jullie reacties. Ga e.e.a. zeker proberen. Elke oplossing is welkom, want notebook is nog maar 5 maanden en prijzig. Ik heb er nu niets aan.
Nogmaals ik heb geprobeerd om een herstel te maken met herstelpunt van HD Cleaner, maar helaas. Ook dit herstelpunt is schijnbar niet goed. Had wel een reactie van de maker van HD Cleaner, de Hr. Zuckerman verwacht met oplossing.
Groet Chiel

Pagina's