HDCleaner

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (288 stemmen)
Actueel: 

5 juli 2018
HDCleaner 1.134 is verschenen. Deze uitgave kent kleine verbeteringen en ruimt Chrome, Firefox, Edge, webcache en cookies beter op. Ook worden nu ruim 3000 plugins ondersteund.

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Dashboard HDCleaner - nu ook in het Nederlands

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kunt u uw browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat u aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kunt u hier het register opruimen en bestanden wissen.

Verder zijn er nog tabbladen voor Gereedschap (software en updates verwijderen, autorun manager, dubbele bestanden zoeken enzovoort), Extra's (systeeminformatie, systeemherstel, register backuppen, defragmenteren en doorzoeken) en Monitoring geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

HDCleaner is een degelijke, maar niet bijzondere, pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Als schoonmaker voor gewone pc gebruikers blijft CCleaner toch de nummer één. Wel fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Het programma verkeert nog wel in bèta-stadium maar is goed bruikbaar. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
1.134 bèta
Laatst gewijzigd: 
5 juli 2018
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon

Windows Defender SmartScreen kan waarschuwen voor HDCleaner. Klik op Meer informatie en Toch uitvoeren, want HDCleaner is schoon volgens alle grote bekende virusscanners (VirusTotal).

Deel deze download: 

Reacties

hoi heb net de HDcleaner geprobeerd maar hij gaf bij mij problemen met facebook kon geen chat meer starten heb hdcleaner er weer afgegooid en toen deed facebook nog raar maar naar een virus scan vond hij 1 van hdcleaner en dat loste het probleem weer op met facebook

Prima bespreking van deze cleaner (zoals ik van jullie gewend ben), maar houd m'n hart vast ;-) Voorlopig houd ik het nog maar even bij de opruimtools van Microsoft zelf.

Ik ben het 100 procent met knetter eens, ik gebruik ook de opruimtools van Microsoft, dat werkt prima.

ook helemaal mee eens en de meeste cleaners zijn helemaal niet meer nodig .

ik heb ook mijn twijfels er over
je kunt beter windows 10 opnieuw instaleren
dat duurt langer maar werkt beter

ook hier avg internet security zegt dat het een virus is

Dat is vals alarm. AVG slaat voor de laatste versie van HDCleaner geen alarm meer. Van de 66 virusscanners van VirusTotal (waaronder Kasperky, Bitdefender, Norton, Panda, McAfee, Microsoft, Avira en AVG) geven 64 aan dat het een schoon bestand is. Dan kun je ervan uit gaan dat de melding vals alarm is geweest:
https://www.virustot...

zeker weten dat avg internet security de laaste versie van hdcleaner nog steeds een virus is en norton trouwens ook een goede vriend van mij heeft norton krijgt de melding dat het niet klopt
dus ik denk dat jullie nog even verder moeten gaan graven naar hdcleaner is echt niet save

dat is dan niet correct van virustotal want Norton blokkeert nog steeds de site en het downloaden.

Prima programma.
Verwijdert alles heel grondig.
Dat geldt ook voor de Register Cleaner die er in is gebouwd!
Veel grondiger dan CCleaner!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_rankrijk