HDCleaner

Actueel: 

2 oktober 2017
HDCleaner 1.061 is verschenen. Deze uitgave maakt Chrome, Firefox en Edge beter schoon en voert verbeteringen door.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (64 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve uw pc ermee schoonmaken en optimaliseren kunt u bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


Hoofdvenster - dashboard - HDCleaner

HDCleaner is een Engelstalig programma van Duitse origine om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Cleaning kunt u met 1 klik uw register, browsers, systeem en plugins opschonen. Met een klik op Analyse now begint de scan. Met Optimize now ruimt u vervolgens de gevonden sporen, cache,  tijdelijke bestanden en andere rommel op. Onder de tandwieltjes bij elk onderdeel kunt u zien wat u opruimt en eventueel meer onderdelen aanvinken.


Het schoonmaakvenster

Onder het tabblad Optimize kunt u diverse systeeminstellingen optimaliseren om uw pc sneller te maken en sneller te laten afsluiten. LiveTuning geeft u de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en uw systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet u nog instellen).

Onder het tabblad All functions bevindt zich de schatkist van HDCleaner: allerlei handige tooltjes om snel diverse taken mee uit te voeren:
- programma's deïnstalleren
- autorun beheerder (opstartende programma's)
- dubbele bestanden zoeken
- gebroken snelkoppelingen repareren
- schijfgebruik in kaart brengen
- lijsten van mappen/bestanden als tekst-bestand opslaan
- systeeminfo
- bestanden splitsen
- schijfdefragmentatie
- register defragmentatie
- schijfcontrole
- schijfanalyse
- zoeken in register
- bestanden wissen (shredder)
- bestanden versleutelen
- anti-spy (privacy instellingen)
- status anti-virus, anti-spyware en firewall
- browser plugins/extensies overzicht
- backup en systeemherstel
- bestanden herstellen/terugvinden
- proces verkenner
- pagefile (swap file/wisselbestand) beheren


Alle werktuigen

HDCleaner is een degelijke, maar niet bijzondere, pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt. De tientallen tools onder het tabblad All functions zijn heel handig voor gevorderde pc gebruikers. Met de nadruk op gevorderde, want HDCleaner is door de wat rommelige interface en overvloed aan mogelijkheden en opties niet echt geschikt voor beginners.

De optimalisatie- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om uw pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Als schoonmaker voor gewone pc gebruikers blijft CCleaner toch de nummer één. Wel fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Het programma verkeert nog wel in bèta-stadium maar is goed bruikbaar. Een Nederlandse vertaling is er ook niet.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat u dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
1.061 bèta
Laatst gewijzigd: 
2 oktober 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon

Windows Defender SmartScreen kan waarschuwen voor HDCleaner. Klik op Meer informatie en Toch uitvoeren, want HDCleaner is schoon volgens alle grote bekende virusscanners (VirusTotal).

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Werkt prima met windows defender en hitman pro en cyber eason. Geen problemen en hartstikke snel!

Programma werkt niet in windows 10, loopt continu vast tijdens het scannen.

Gebruik toch CCleaner, het programma is veilig.
Het probleem is opgelost bij CCleaner.

Gewoon de portable (32 of 64) versie downloaden en dan unzippen, werkt prima.

Ik heb Windows Defender uitstaan. M`n antivirus tijdelijk uitgezet en kon dan het install bestand downloaden vanaf een andere website. Het installeren is ook niet mogelijk. Er is iets mis met deze website en bestand. Ik raad het iedereen af.

Het kan zeker een (groot) risico vormen.

Hier wordt door defender geen download toegestaan, is dit wel uitgebereid getest door de redactie hier?

Lijkt me geen aanrader, maakt juist je pc vol.

Lees de Installatie instructies. Daar staat het vermeld.
Bij dit soort meldingen slaat Windows Defender aan omdat de uitgever onbekend is, niet omdat het malware gevonden heeft. Dat is het nadeel van zo'n waarschuwing. Er staat ook 'kan een risico vormen'. Maar door te scannen met VirusTotal kun je er gevoeglijk van uitgaan dat HDCleaner schoon is (op een enkele vals positieve melding na).

Als je zover komt....

Norton moet er ook niets van hebben

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duits_and