BleachBit

Voor Windows en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.7 (448 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
4.0
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Pc schoonmaken
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Flash, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.

BleachBit is zowel voor Linux als Windows beschikbaar. Voor Linux is BleachBit wat CCleaner voor Windows is. Maar ook voor gevorderde Windows-gebruikers is BleachBit een interessant programmaatje. BleachBit wordt zonder extra gebundelde software geleverd (wat bij de meeste gratis Windows-software tegenwoordig standaard is) en heeft een ingebouwde shredder waarmee u sporen kunt wissen, maar ook bestanden kunt vernietigen via het contextmenu in Windows Verkenner.

Tevens zijn onder het File (Bestand) menu diverse opties voor het shredden van bestanden en mappen en het wissen van vrije ruimte te vinden. BleachBit is uit te breiden met veel extra schoonmaakfunctionaliteit door onder Edit | Preferences een vinkje te zetten bij Download and update cleaners from community (winapp2.ini).

Bij BleachBit moet u zelf vinkjes zetten bij wat u wilt weggooien. Let dus heel goed op wat u aanvinkt, want anders kunt u zomaar wachtwoorden en andere nuttige informatie verwijderen (vink wachtwoorden niet aan)! BleachBit is voor gevorderde Windows-gebruikers!

BleachBit is snel, open source en uitbreidbaar en heeft een ingebouwde bestandsversnipperaar. Voor gevorderde Windows-gebruikers een mooi programmaatje en voor Linux-gebruikers een must! Er is ook een portable versie van BleachBit. Voor gewone pc gebruikers raden wij een andere cleaner aan!

Download

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Werkt prima onder Linux Mint Cinnamon 19.1. Na een aantal maanden versie 19.x ruim 430 MB aan cache-bestanden verwijderd! Goed programma, maar inderdaad even goed aanvinken, wat echt weg mag.

2.2

Makkelijk praten maar geen alternatief.Jammer

bleachbit:met standaard instellingen(opzoeken op internet) uitstekent verder ook oke(maar ook standaard instellingen)Wisecare365 of Glary Utilities 5 zijn met voorzichtig gebruik ook oke

Altijd dat gezeik over Linux kan daar nou niet eens een aparte klachten site voor worden gemaakt zodat de windows mensen er niet steeds mee geconfronteerd worden?
Had een maatje die Linux geil is en het nergens anders over kon hebben en alles wat van Microsoft af kwam was slecht.
Ik heb die troep genaamd Linux geprobeerd maar vind het 100.000 x niks.

Als je je pc naar de vernieling wil helpen vooral cleaners gebruiken. https://www.schoonep...

Kaspersky..bedoel ik!

die downloadbestanden via Softonic...Kapersky is er nooit blij mee,, hoe komt dit..is gratis dus niet altijd goed?

AvMer , ff een enorm late re (sorry), er is ook Baidu Cleaner http://cleaner.baidu... maar dat zit nog in de beta-fase

Albert, ff relativeren : Baidu Faster wordt maar door 2 van 55 AVboeren als malware gezien( de eeuwige meuk van DrWeb en Zillya ) https://www.virustot...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_rankrijk