BleachBit

Besturingssysteem: 
Voor Windows en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (379 stemmen)
Actueel: 

2 juli 2016
BleachBit 1.12 is verschenen. In deze uitgave zijn de schoonmaakroutines voor Firefox en Chrome uitgebreid, is ondersteuning van winapp2.ini verbeterd (waarmee 2500 programma's opgeschoond kunnen worden) en worden diverse fouten opgelost. Ook de Linux-versie van BleachBit ruimt meer op. Ten slotte heeft BleachBit nu zijn eigen domein bleachbit.org.

Omschrijving software: 

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Flash, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.

BleachBit is zowel voor Linux als Windows beschikbaar. Voor Linux is BleachBit wat CCleaner voor Windows is. Maar ook voor gevorderde Windows-gebruikers is BleachBit een interessant programmaatje. BleachBit wordt zonder extra gebundelde software geleverd (wat bij de meeste gratis Windows-software tegenwoordig standaard is) en heeft een ingebouwde shredder waarmee u sporen kunt wissen, maar ook bestanden kunt vernietigen via het contextmenu in Windows Verkenner.

Tevens zijn onder het File (Bestand) menu diverse opties voor het shredden van bestanden en mappen en het wissen van vrije ruimte te vinden. BleachBit is uit te breiden met veel extra schoonmaakfunctionaliteit door onder Edit | Preferences een vinkje te zetten bij Download and update cleaners from community (winapp2.ini).

Bij BleachBit moet u zelf vinkjes zetten bij wat u wilt weggooien. Let dus heel goed op wat u aanvinkt, want anders kunt u zomaar wachtwoorden en andere nuttige informatie verwijderen! BleachBit is voor gevorderde Windows-gebruikers!

BleachBit is snel, open source en uitbreidbaar en heeft een ingebouwde bestandsversnipperaar. Voor gevorderde Windows-gebruikers een mooi programmaatje en voor Linux-gebruikers een must! Er is ook een portable versie van BleachBit. Voor mensen die geen omkijken naar een pc schoonmaker willen hebben raden we CCleaner aan.

Categorie: 
Pc schoonmaken
Laatst gewijzigd: 
2 juli 2016
Versienummer: 
1.12
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

BleachBit is voor gevorderde Windows-gebruikers, anders raden we CCleaner aan!

Download BleachBit voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Download BleachBit voor Linux
(kies uw distributie)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Altijd dat gezeik over Linux kan daar nou niet eens een aparte klachten site voor worden gemaakt zodat de windows mensen er niet steeds mee geconfronteerd worden?
Had een maatje die Linux geil is en het nergens anders over kon hebben en alles wat van Microsoft af kwam was slecht.
Ik heb die troep genaamd Linux geprobeerd maar vind het 100.000 x niks.

Als je je pc naar de vernieling wil helpen vooral cleaners gebruiken. https://www.schoonep...

die downloadbestanden via Softonic...Kapersky is er nooit blij mee,, hoe komt dit..is gratis dus niet altijd goed?

Kaspersky..bedoel ik!

Lekker geavanceerd opschoon software. Je moet weten wat je selecteert en verwijderd.
Niet echt geschikt voor newbies in ieder geval.
Voor newbies raad ik eerder CCleaner of http://www.pcfaster.... van Baidu (ook verantwoordelijk voor gratis antivirus software) aan.

AvMer , ff een enorm late re (sorry), er is ook Baidu Cleaner http://cleaner.baidu... maar dat zit nog in de beta-fase

PC Faster zit vol met spyware, Chinese rotzooi.

Albert, ff relativeren : Baidu Faster wordt maar door 2 van 55 AVboeren als malware gezien( de eeuwige meuk van DrWeb en Zillya ) https://www.virustot...

Gebruik deze prog nooit in linux Ubuntu , lees in de link waarom:
https://sites.google...

Wij hebben in al die jaren onder Ubuntu nooit problemen gehad met BleachBit. Het zou informatiever zijn als de webmaster van Computertip (wat overigens een uitstekende website voor Linux-gebruikers is) zou vermelden wat er dan precies beschadigd raakt met BleachBit in plaats van dit zonder verdere uitleg te beweren.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al