Duo

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.4 (19 stemmen)
Omschrijving software: 

Duo is de nieuwe video- en audiobellen app van Google. Duo is duidelijk een kloon van Apples FaceTime. De interface is, net als FaceTime, heel simpel. De verbinding moet altijd goed zijn omdat Duo automatisch wisselt tussen wifi en 4G indien nodig. Grappig extraatje is de aankloppen-functie waarmee degene die gebeld wordt al kan zien wie er belt voordat hij het gesprek aanneemt. Je kunt dus even gluren en dan een gesprek weigeren als je wilt.

Met Duo kun je ook groepsbellen en videoboodschappen achterlaten. Er is ook een webversie. Duo is op je smartphone gekoppeld aan je telefoonnummer, maar werkt ook op iPads (sinds 2018) en Android tablets (2019). Je contacten moeten natuurlijk ook Duo hebben om te kunnen videobellen of audiobellen. Daarom kun je ze een uitnodiging sturen om Duo te downloaden. Er zijn Duo apps voor Android en iOS.

Google Duo blinkt uit in eenvoud. Duo werkt prima zonder al te veel toeters en bellen, heeft goede beeldkwaliteit en is voor communicatie tussen Android-gebruikers onderling en tussen Android- en iOS-gebruikers een goed alternatief voor het nog altijd veel gebruikte Skype, of voor WhatsApp beeldbellen. Of iOS-gebruikers FaceTime gaan verlaten voor Duo vragen we ons af, maar het kan dus wel.

Groepsvideobellen is ook mogelijk met Duo. Met 32 mensen tegelijk sinds september 2020.

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Internet telefonie
Taal: 
Nederlands en Engels
Website producent: 

Reacties

@Emmy,

Nee, Windows phone is ook aflopend.
Er staat ook aangegeven in de tekst dat deze voor:
Download Duo voor iPhone en iPad
Download Duo voor Android

Windows phone is en blijft Windows. ;-)

Is het ook voor Windows Phone beschikbaar?

Probeer IMO eens goed beeld en geluid op android telefoon.

Probleem is natuurlijk dat er honderden van dergelijke communicatie-apps zijn en deze alleen werken als beide partijen de (laatste versie) van de app geinstalleerd hebben. Voordeel van Facetime is dat iedere Apple gebruiker het heeft (ook op iPads zonder telefoonnummer) en deze niet kan uitschakelen. Nadeel is weer dat alleen Apple apparaten Facetime hebben. Het wachten is op een Android versie van FT, die er wel noot zal komen.....