WhatsApp

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Chat, Internet telefonie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Met de zeer populaire WhatsApp messenger kun je met je telefoon berichten versturen naar andere WhatsApp-gebruikers. In feite kun je sms'en zonder dat het van je beltegoed afgaat, omdat de berichten via internet verstuurd worden. Ook kun je bijlages meesturen, zoals foto's, video's, geluidsopnames en meer. Ten slotte kun je ook audio bellen (VoIP) en videobellen met WhatsApp.

WhatsApp (overgenomen door Facebook) is de populairste messenger of berichtenverstuurder in Nederland. Miljoenen mensen 'appen' de hele dag door met elkaar. Je kunt whatsapp-berichten naar één iemand of naar meerdere mensen sturen. Voor dit laatste kun je groepen of verzendlijsten aanmaken. Maar je kunt ook foto's verzenden of berichten doorsturen naar meerdere contacten door ze te selecteren. Per appje kun je 30 tot 100 foto's en/of video's toevoegen.

Je kunt WhatsApp ook vanaf je pc of Mac bedienen met de WhatsApp Desktop app of WhatsApp Web, maar je moet dan wel je telefoon bij de hand hebben. De computer is hierbij verlengstuk voor je smartphone, waardoor je vooral makkelijker kunt typen.

De eerste keer dat je WhatsApp opstart wordt je telefoonboek gescand en kun je zien wie van je contactpersonen ook WhatsApp gebruikt. Eén klik op hun naam en er kunnen berichten verstuurd worden. Je kunt ook bellen via wifi met WhatsApp. Deze voIP-functie zit sinds 2015 in de Android-, iPhone- en Windows Phone-versie van WhatsApp. Vanaf 2016 maakt WhatsApp gebruik van end-to-end encryptie waardoor gesprekken chats niet meer afgeluisterd kunnen worden. Videobellen is sinds november 2016 mogelijk. Lees hier hoe je appjes kunt verwijderen/terugtrekken (ook op de telefoon van je contacten)!

Vanaf juli 2018 is groepsbellen mogelijk. Zowel videobellen als audiobellen kan met 32 personen sinds april 2022.

Lees hier alle onze tips over WhatsApp

inst

Website producent: 

Reacties

Zit er een automatisch update op WhatsApp? Of is het handmatig installeren?

Ik citeer: foto's die maar een keer worden weergegeven en dan verdwijnen. De ontvanger bekijkt de foto eenmalig en daarna verdwijnt deze. De foto wordt ook niet opgeslagen in de media van de ontvanger.

Maar bij de facebook groep blijft hij wel gewoon opgeslagen en zichtbaar, dus ga je geen gekkigheid in je hoofd halen om de meeste verboden afbeeldingen te appen want facebook is je grootste vijand, ook zonder WhatsApp.

Mijn buren hebben een mobiele telefoon, dit is echter geen smartphone.
Kunnen ze op de laptop dan Whatsapp gebruiken d.m.v hun mobielenummer of werkt de
PC versie alleen i.c.m een smartphone?

Nieuwe versie voor WhatsApp Android versie: 2.21.1.13

@Redactie
Oké is duidelijk. Bedankt voor de reactie.

@HaVe
Per Android-versie of toestel kan het versienummer verschillen. Wij kijken meestal hier voor de nieuwste versie, maar dat wil niet zeggen dat je die gelijk op je telefoon krijgt:
https://www.whatsapp...

De link op deze pagina verwijst nog naar de vorige Android versie 2.20.157 ??

Ik bedoel beeldbellen via WhatsApp.

Als ik beeldbel met andere android telefoons is er geen probleen. Beeldbellen met Iphone, dan zien ze mij wel maar ik hen niet. Laat ik ze terugbellen dus van Iphone naar mijn Android loopt alles prima. Waar kan dat aan liggen, en hoe te verhelpen.

Geen enkele nieuwe functionaliteit met de Whatsapp updates altijd. Kennelijk alleen security fixes (wat overigens ook belangrijk is). Maar na meer dan een jaar nog steeds geen groep privacy instellingen en wederom nog steeds geen dark theme. Is geen pretje s'avonds dat felle witte scherm.