Signal

Actueel: 

5 mei 2017
Signal maakt het nu mogelijk om allerlei soorten bestanden te versturen, niet alleen afbeeldingen en filmpjes.

Besturingssysteem: 
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9 (13 stemmen)
Omschrijving software: 

Signal staat bekend als de veiligste chat-app die de meeste privacy biedt aan gebruikers. Berichten, gesprekken - en al het dataverkeer - zijn volledig versleuteld. De Electronic Frontier Foundation geeft Signal de hoogste score van alle messengers.

Signal Private Messenger is net als WhatsApp een app waarmee je berichten kunt versturen (instant messages) en kunt bellen via Voice over IP. Videobellen is sinds maart 2017 ingeschakeld. De privacy die Signal biedt wordt alom geroemd. De chat-app gebruikt end-to-end encryptie, wat inhoudt dat berichten van de zender tot aan de ontvanger versleuteld zijn en niet te lezen door derden. Ook VoIP-gesprekken zijn versleuteld. De Electronic Frontier Foundation (EFF) geeft Signal de hoogste score voor privacy. En Signal wordt aanbevolen door Edward Snowden himself.

Met Signal kun je:
- berichten versturen
- VoIP bellen
- foto's versturen
- verdwijnende berichten instellen (die gewist worden als ze zijn gelezen)
- groepchats beginnen

Net als bij andere messengers en chat-applicaties ben je er wel afhankelijk van of jouw contacten ook Signal gebruiken (en dat zijn er nu nog niet veel waarschijnlijk). Voor wie privacy heel belangrijk vindt is Signal waarschijnlijk de beste optie.

Vorig jaar heeft Open Whisper Systems, het bedrijf achter Signal, ook zijn beveiligde protocol voor WhatsApp geïmplementeerd. WhatsApp heeft sindsdien ook end-to-end encryptie, zodat bericht niet door anderen gelezen kunnen worden. De meta-data (wie stuurt wanneer een bericht) zijn echter wel te achterhalen en deze gegevens worden nu ook gedeeld met moederbedrijf Facebook.

Categorie: 
Chat, Internet telefonie
Laatst gewijzigd: 
17 mei 2017
Versienummer: 
2.11.4 (iOS) & 4.5.3 (Android)
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Kan ik hiermee whatsapp contacten chatten? Whatsapp zelf is teveel veranderd door Suckerberg.

WhatsApp en Signal werken hetzelfde. Toch moeten de contacten Signal ook op hun smartphone geïnstalleerd hebben om met elkaar te praten.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk