Signal

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Chat, Internet telefonie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Signal staat bekend als de veiligste chat-app die de meeste privacy biedt aan gebruikers. Berichten, (video)gesprekken - en al het dataverkeer - zijn volledig versleuteld. De Electronic Frontier Foundation geeft Signal de hoogste privacy- en beveiligingsscore van alle messengers.

Signal Private Messenger is net als WhatsApp een app waarmee je berichten kunt versturen (instant messages) en kunt bellen via Voice over IP. Videobellen is sinds maart 2017 ingeschakeld. En groepsvideobellen sinds december 2020.

De privacy die Signal biedt wordt alom geroemd. De chat-app gebruikt end-to-end encryptie, wat inhoudt dat berichten van de zender tot aan de ontvanger versleuteld zijn en niet te lezen door derden. Ook VoIP-gesprekken zijn versleuteld. De Electronic Frontier Foundation (EFF) geeft Signal de hoogste score voor privacy. En Signal wordt aanbevolen door Edward Snowden himself.

Met Signal kun je:
- berichten versturen
- VoIP bellen & video bellen
- geheel versleuteld groepsvideobellen met veertig personen (sinds december 2021)
- foto's versturen
- verdwijnende berichten instellen (die gewist worden als ze zijn gelezen)
- groepchats beginnen
- berichten bewerken nadat je ze verzonden hebt

Signal is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone én iPad) en voor de desktop voor Windows, Mac en Linux. De desktop-versie kun je alleen gebruiken als je die koppelt aan Signal op je Android-telefoon of iPhone.

Net als bij andere messengers en chat-applicaties ben je er wel afhankelijk van of jouw contacten ook Signal gebruiken (en dat zijn er nu nog niet veel waarschijnlijk). Helaas is het niet zoals bij e-mail dat je met verschillende programma's wel elkaar kunt mailen: hier gebruiken de meeste chat-applicaties een eigen protocol waardoor je geen berichten kunt uitwisselen met andere chat-apps met een ander protocol.

Voor wie privacy heel belangrijk vindt is Signal waarschijnlijk de beste optie.

inst

Reacties

Net als bij andere messengers en chat-applicaties ben je er wel afhankelijk van of jouw contacten ook Signal gebruiken (en dat zijn er nu nog niet veel waarschijnlijk)
dat is inderdaad een probleem en omdat de meeste in mijn kennise kring whatssapp en viber heben ben ik verplicht dat ook op mn telefoon te hebben

Session is beter wat betreft privacy .
Session is an end-to-end encrypted messenger that minimises sensitive metadata, designed and built for people who want absolute privacy and freedom from any form of surveillance.
https://getsession.org/

Windows 6.18.1

Windows 6.18.0

Wellicht de veiligste gratis chatapp. Een nog beter alternatief is Threema (niet gratis ik weet het) maar daar geen verplichting van telefoonnummer of email.

+1
Ook mijn idee.

Zolang je dit soort apps aan je smartphone (dus al je prive telefoon nummers) moet koppelen.. sla ik ze allemaal over...

Heb het een poosje nadat ik met Whatsapp gestopt ben, prima chat-app.
Tja en die vrienden die maar bleven hameren op Whatsapp bellen of sms-en nu of komen zelfs wel eens langs. :-)

Wie is hier nu de DOMME !

Welke zever is dat allemaal.
Kunnen er geen nuttiger dingen worden gedaan met de tijd die ze daar aan spenderen.
Dat is de verloren generatie die hier aan het spelen is want slim zullen ze nooit worden ver van verstandig.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
z_itserland