CutePDF Writer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

CutePDF Writer is een eenvoudig maar doeltreffend programma. Na installatie kun je vanuit bijna elk programma via het menu Bestand | Afdrukken een bestand opslaan in PDF-formaat. CutePDF Writer werkt als virtuele printer, dus je kunt bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie PDF'jes maken: je kiest dan CutePDF Writer als 'printer' (in plaats van je gewone printer) in het venster met afdruk-opties en slaat het bestand op als PDF.

Nadat je CutePDF Writer geïnstalleerd hebt zul je vergeefs zoeken naar de applicatie zelf. Die is er dan ook niet. Je zult CutePDF Writer pas tegenkomen als je vanuit Word of een ander programma een document gaat 'afdrukken'. Je kiest dan voor Bestand | Afdrukken (in bijvoorbeeld Word) en komt dat het volgende venster tegen met printer-opties. Daar kies je bij Naam voor CutePDF Writer en OK. Je document wordt dan niet uitgeprint, maar omgezet naar een PDF-bestand.


CutePDF Writer is alleen te vinden onder de Afdruk-opties van elk willekeurig programma

Handig aan het PDF-formaat is dat het uiterlijk (de lay-out) van je bestand niet meer verandert en verschuift, zoals bij Word-documenten vaak het geval is. Je kunt nu veel tijd aan de opmaak van een document besteden en dit later als PDF-bestand opslaan met behulp van CutePDF Writer.

Voordeel is dat CutePDF Writer, in tegenstelling tot sommige andere gratis programma's, geen watermerk toevoegt aan documenten.

Inst

Reacties

Kan ik het pdf bestand ook beveiligen (read only).

Hoi,

Ik maak offerte's in excel. en druk een PDFbestand af met deze printer. En dat mail ik naar de klant. IDEAAL.
Wat je moet doen is dit: doe je logo, briefhoofd e.d. naar een excel bestand kopieren/c.q. invoegen.
Sla dit bestand op als (bv) offerte.xls. Open het, pas het aan, en sla het onder een andere naam op.
Beetje lastig uit te leggen.
Ik zou zeggen,mail me gewoon even: info@ijkservice.nl

gr. leo

Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij kan dit niet met CutePDF. Met andere programma's kan het wel. Ik weet het niet van alle programma's, maar in elk geval wel van het programma dat ik zelf gebruik: PDFCreator (zie ook op deze site http://www.gratissof... ). Of het met versie 1.7.3 van dat programma kan, zou ik na moeten kijken, maar in elk geval met (bèta)versie 1.9.5 heb je de optie om een PDF-bestand als achtergrond te gebruiken bij het maken van een PDF-bestand.

Beste,

Ik zie dat de laatste reactie van 2012 is ik hoop dat iemand dit toevallig nog leest en mij een antwoord kan bieden. We zitten met volgende situatie, wij maken offertes en facturen in Proacc en Excel. Wij drukken meestal de pagina nog af en sturen deze met de post op. Echter gebruiken we meer en meer cutepdf Writer om ze digitaal door te sturen. Nu worden deze facturen afgedrukt op papier met voorgedrukte hoofding met ons logo, telefoonnr.,...
Is er een mogelijkheid dat we deze hoofding ook automatisch op de pdf's krijgen. Hopelijk kan iemand ons daarmee helpen.
Alvast bedankt

Kan iemand me misschien uitleggen waarom ik, als tevreden gebruiker van de huidige versie, naar CutePDF 3.0.0.6 zou moeten upgraden?
Als ik op de "Free Download" button klik krijg ik meteen al de melding: "Het is niet bekend of dit bestand veilig is. Weet je zeker dat je het wilt downloaden?". Eigenlijk zou dat toch een waarschuwing moeten zijn.

heb een zwart beeld bij het downloaden op mn imac 10.5

Ook geschikt voor W8

Programma werkt naar tevredenheid, echter bij een wat zwaardere output (meerdere tabbladen met oa grafieken in Excel), maakt CutePDF er zelf 2 of meer bestandjes van terwijl ik de opdracht geef om de output in één bestand weg te schrijven. Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?

Download het hier zonder toolbar http://ninite.com/