Sumatra PDF

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.9 (355 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Sumatra PDF is een vederlichte pdf viewer. Wie Adobe Reader te zwaar en traag vindt kan Foxit Reader proberen. Maar voor wie een nog lichter programma wil om pdf'jes te bekijken is Sumatra PDF de ideale software. Behalve het razendsnel bekijken van PDF bestanden heeft Sumatra PDF weinig extra functies.

Sumatra PDF is licht en start heel snel op. Een verademing voor wie het logge Adobe Reader gewend is. Sumatra PDF heeft een minimalistisch ontwerp en weinig verdere opsmuk, maar is heel doeltreffend voor wie gewoon pdf'jes wil bekijken. Zoomen en zoeken zijn natuurlijk wel mogelijk, maar daar houdt de functionaliteit ook wel zo'n beetje mee op.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Sinds versie 1.4 biedt Sumatra PDF ook de optie om browser-plugins voor Firefox, Google Chrome en Opera te installeren (klik bij het eerste installatiescherm op Options en zet een vinkje). Voor Internet Explorer is deze geïntegreerde PDF viewer niet beschikbaar. Behalve PDF kunt u met Sumatra eBook (ePub, Mobi), XPS, DjVu, CHM en Comic Book (CBZ en CBR) lezen.

Sumatra PDF is ideaal als uw pc weinig geheugen heeft of als u een hekel aan wachten heeft... De pdf viewer is vertaald in het Nederlands (in te stellen onder Language | Change Language) en draait op Windows Vista en hoger.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

prima reader ik gebruik deze al jaren, verder niks op aan te merken , perfect !!!!!!!!!!

Als je een reader zoekt en verder geen bewerkingen e.d. wilt uitvoeren op je pdf bestanden is dit de perfecte keuze. Simpel, klein, snel. Leest ook prima o.a. e-pub bestanden.

Reactie op Anoniem,
Bij mij staat hij gewoon op C:\Program Files\SumatraPDF
Je kunt zelf aangeven waar hij moet worden geïnstalleerd

Reactie op Anoniem:
Ik wil niet beweren dat ik er verstand van heb, maar volgens mij zijn er geen veiligheidsrisico's bij deze manier van installeren. Wel is het volgens mij zo dat een programma op deze manier geïnstalleerd alleen kan worden gebruikt door jou als gebruiker en niet door andere gebruikers. Het maakt volgens mij dan ook geen deel uit van een domein, maar staat alleen lokaal geïnstalleerd. M.a.w. je kunt de data ervan niet synchroniseren met andere apparaten. En als je een algehele backup wilt maken naar een ander station, of externe harde schijf kan dat ook niet zomaar. Dan is een - mij onbekende - riskante wijziging in het Windows-register nodig.

De nieuwe Sumatra installeert in C:/users/usernaam/appdata/local/ i.p.v. C:/Program Files/ .
Dat vind ik heel vreemd en verdacht.
Ik heb zojuist op internet gezocht naar deze vorm van installatie, en het blijkt ook voor andere installaties voor te komen. Dat heeft te maken met UAC-gedoe.
Ik vind het echter maar niks.
Heeft iemand daar een mening over (m.b.t. privacy en security risikos) ?

Ik gebruik Sumatra PDF al jaren als standaard PDF viewer, werkt echt perfect en razend snel. Nog nooit problemen mee gehad.

Sumatra kan zichzelf, tijdens de installatie procedure, niet als standaard PDF-app instellen onder Windows 10.
Tijdens de installatie, wanneer deze Optie wordt aangevinkt, meldt Windows een door Sumatra veroorzaakte fout en wordt aangegeven dat Edge weer als standaard app is ingesteld voor PDF.
Handmatig kan Sumatra alsnog als standaard app voor PDF worden ingesteld, via Instellingen, Apps, Standaard apps.

Op de website staat te lezen: "Sumatra PDF is a PDF, ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ, CBR reader for Windows", dus dat een beduidend meer dan in het verleden; een bijna alleskunner.

Ga naar de map waarin sumatra is geïnstalleerd rechtsklik op het .exe bestand en je krijgt een optie om een snelkoppeling neer te zetten op het bureaublad.

Hoe krijg ik het Sumatra PDF-icoontje op het bureaublad geplaatst?

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oo_tenrijk