Sumatra PDF

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.8 (328 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Sumatra PDF is een vederlichte pdf viewer. Wie Adobe Reader te zwaar en traag vindt kan Foxit Reader proberen. Maar voor wie een nog lichter programma wil om pdf'jes te bekijken is Sumatra PDF de ideale software. Behalve het razendsnel bekijken van PDF bestanden heeft Sumatra PDF weinig extra functies.

Sumatra PDF is licht en start heel snel op. Een verademing voor wie het logge Adobe Reader gewend is. Sumatra PDF heeft een minimalistisch ontwerp en weinig verdere opsmuk, maar is heel doeltreffend voor wie gewoon pdf'jes wil bekijken. Zoomen en zoeken zijn natuurlijk wel mogelijk, maar daar houdt de functionaliteit ook wel zo'n beetje mee op.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Sinds versie 1.4 biedt Sumatra PDF ook de optie om browser-plugins voor Firefox, Google Chrome en Opera te installeren (klik bij het eerste installatiescherm op Options en zet een vinkje). Voor Internet Explorer is deze geïntegreerde PDF viewer niet beschikbaar. Behalve PDF kunt u met Sumatra eBook (ePub, Mobi), XPS, DjVu, CHM en Comic Book (CBZ en CBR) lezen.

Sumatra PDF is ideaal als uw pc weinig geheugen heeft of als u een hekel aan wachten heeft... De pdf viewer is vertaald in het Nederlands (in te stellen onder Language | Change Language) en draait op Windows Vista en hoger.

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Sumatra kan zichzelf, tijdens de installatie procedure, niet als standaard PDF-app instellen onder Windows 10.
Tijdens de installatie, wanneer deze Optie wordt aangevinkt, meldt Windows een door Sumatra veroorzaakte fout en wordt aangegeven dat Edge weer als standaard app is ingesteld voor PDF.
Handmatig kan Sumatra alsnog als standaard app voor PDF worden ingesteld, via Instellingen, Apps, Standaard apps.

Op de website staat te lezen: "Sumatra PDF is a PDF, ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ, CBR reader for Windows", dus dat een beduidend meer dan in het verleden; een bijna alleskunner.

Hoe krijg ik het Sumatra PDF-icoontje op het bureaublad geplaatst?

Ga naar de map waarin sumatra is geïnstalleerd rechtsklik op het .exe bestand en je krijgt een optie om een snelkoppeling neer te zetten op het bureaublad.

Ik heb Sumatra op mijn laptop. Nu kan ik echter geen documenten meer openen met dit programma. Is het verlopen? Moet ik een nieuwe update toepassen en zo ja, hoe doe ik dat?

Update: klik op "Help" (in het programma) en kies "Controleren op updates". Persoonlijk heb ik nog nooit problemen gehad met Sumatra. Het is dus zeker niet "verlopen".

Kijk ook even of u de juiste versie gebruikt (32- of 64-bits).

Ik heb Sumatra op mijn laptop. Nu kan ik echter geen documenten meer openen met dit programma. Is het verlopen? Moet ik een nieuwe update toepassen en zo ja, hoe doe ik dat?

Het klopt niet dat Sumatra alleen maar PDF kan lezen. Sumatra PDF is ook uitstekend geschikt voor het lezen van ebooks (ePub). Verder geschikt voor MOBI, XPS, DjVu, CHM en voor Comic Books: CBZ en CBR.

Is toegevoegd.

Voorlopige eindconclusie is dat Sumatra PDF schoon is en niets te maken heeft met de plotseling optredende virusinfecties met vooral YesSearches op een van mijn PC's.

Mijn Windows 10 64-bit PC was alleen beveiligd met Windows Defender.
Avira is nu geïnstalleerd.
Volgens Avira bleek Windows Defender bleek al wel 240 versies van TR/Taranis.240 in quarantaine te hebben geplaatst.
Resultaat van ADWCleaner, MalwareBytes en Avira scans:
De PC was behalve met qksee ook geïnfecteerd met o.a.
ELEX.gen: \Programfiles (x86)\SearchesToYesbnd\Winsere.exe,
Elex1588736: \Programfiles (x86)\SearchesToYesbnd\bugreport.exe en met
TR/Taranis.2440: \ProgramData\Service1291\Service1291.exe.
Waarschijnlijk was het dus puur toeval dat de qksee snelkoppeling tevoorschijn kwam tegelijk met de installatie van Sumatra PDF. Waar het virus (3080 bestanden gevonden !!) dan wel vandaan kwam is mij een raadsel. Ik heb meerdere PC's. Alle andere PC's zijn schoon.

Ik heb nu wel op elke PC MBAM en Avira als virusscanners in gebruik.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
port_gal