PDF Creator

Actueel: 

19 april 2017
PDF Creator 2.5.2 is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekend.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1858 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar u een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus.

Standaard wordt pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar u kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie.

Categorie: 
PDF maken
Versienummer: 
2.5.2
Laatst gewijzigd: 
19 april 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

.NET framework is benodigd voor PDFCreator en wordt zonodig gedownload

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Waarschuwing!
Als u niet onnodige extra software wilt, zoals Ad-Aware Web Companion of Bing als zoekmachine, dan moet u na de installatie goed opletten, kiezen voor No, don't protect me en op Next klikken! (Het kan ook zijn dat het aanbod verandert en u vinkjes weg moet halen of op Cancel moet klikken. Let in elk geval goed op!)

Tijdens de installatie wordt standaard PDF Architect - een pdf editor van de makers van PDF Creator  - meegeïnstalleerd. De gratis versie van PDF Architect kan pagina's uit pdf-bestanden toevoegen, verwijderen en verplaatsen. Voor het bewerken van pdf'jes dient u de betaalde versie van PDF Architect aan te schaffen. Als u PDF Architect niet wilt - en alleen PDF Creator - dan kiest u voor Expertinstellingen en haalt u de vinkjes bij PDF Architect weg.

.NET framework is benodigd voor PDFCreator en wordt zonodig gedownload

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Nestelt zich heel diep in het systeem en is nauwelijks te verwijderen. Niet doen!

Voor de standaard documenten is het open source. Je zal merken dat de pdf die je creëert veel te veel ruimte in beslag neemt. Dit kan je oplossen door flink in de buidel te tasten. Bovendien is het programma ingewikkeld en ziet er grafisch slecht uit. Er komt veel junk-ware mee. Geen aanrader, ook niet betaald.

Sinds versie 2.0 is dit helemaal geen open source meer!

De ontwikkelaars melden bij PDF Creator nog altijd: 'PDFCreator is Open Source software and licensed under the terms of the Affero General Public License (AGPL) to give you the maximum freedom'. Wel wordt gebundelde software aangeboden tijdens de installatie, maar dat kan (en mag) helaas ook bij open source pakketten.

PDF Architect van dezelfde makers is geen open source denk ik.

Ik heb even 2.4.1 geinstalleerd,alles is nog zo als boven uitgelegd.

Op W10 met versie v4.6Full en v4.6Client .Net Framework, word niets extra's geinstalleerd.(net als bij Bitdefender Free)

nPas op met deze software: niet gebruiken vanwege hoog risico bundle software:

SoftwareBundler:Win32/Stallmonitz

Zie:
https://www.microsof...

Is er ook een dergelijk programma voor de Mac, OSX El Capitan?

@Hanneke
In Mac OS X heb je geen apart programma nodig om pdf'jes te maken. In veel programma's zit die mogelijkheid al ingebakken onder het menu Archief bovenin.
Pages: Archief | Exporteer naar - pdf
Voorvertoning (Preview): Archief | Exporteer als pdf
Safari: Archief | Exporteer als pdf
 

MS office, je kunt je WORD bestand opslaan als .docx maar ook direct omzetten en opslaan als pdf.
Ik doe dit al jaren zo, daar heb je geen extra software voor nodig en het scheelt je werk.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
por_ugal