PDF Creator

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Na installatie van PDF Creator kun je vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: je drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heb je geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die je op een andere pc opent.

Uitleg
Je kunt met PDF Creator vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens ga je niet echt printen, maar kies je PDF Creator als printer. Daarna sla je het bestand waarmee je bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van je document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

Je begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar je een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.

Je kunt ook PDF Creator zelf openen en van daaruit bestanden converteren.

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten.

Jammer is wel dat je tijdens de installatie heel goed moet opletten om niet alle onnodige extraatjes mee te installeren (lees onze installatie instructies hieronder) en dat PDF Creator steeds meer reclame maakt in de interface.

Standaard wordt ook pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar je kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie (lees instructies hieronder).

In Windows 10 (en macOS) zit tegenwoordig een ingebouwde functie om pdf'jes van documenten te maken. Daar hebt je dus geen extra pdf software meer voor nodig!

Inst

Hulp en ondersteuning: 
Uitleg: 

Reacties

Ik mis het programma PDF 24 Toolbox ..... een veelzijdig programma (freeware) waar je veel mee kan doen. De moeite waard op eens te proberen

Een heel handig programma om verschillende soorten documenten (word,pdf,excel e.d.) in één bestand samen te voegen. Ik neem de wat onhandige opzet en het uitzetten van PDF architect bij de installatie voor lief. Al jaren tevreden met PDF creator.

Totaal overbodige software. De ingebakken PDF-maker van W10/11 voldoet meer dan genoeg.

Vandaag alweer direct opgevolgd door versie 4.0.1. Let bij installeren overigens dat je op het tandrad rechts in de setupscherm drukt om PDF-architect uit te vinken, daarna moet je nogmaals Decline indrukken op een vervolgscherm

Wanneer ik onder tabblad "Printer" een printer toevoeg verschijnt deze niet in de lijst onder "Divices and printers.
Hoe kan dat?

Changelog nog niet op de website, maar al wel na installatie te vinden in de help-bestanden:

PDFCreator 3.3.1

Released 2018-11-15

Improvements
◾To speed up the PDFCreator setup, PDF Architect will now be installed in the background. The installation of PDF Architect might complete after the main Setup has finished.

Bugs fixed
◾Fix NullReferenceException while launching PDFCreator caused by unnamed printer ports
◾When a different profile is selected in the print job view, the filename and folder are set accordingly
◾Fix translation of the context menu entry
◾Avoid error caused by too long file paths during direct conversion of PS and PDF files
◾Fixed linking PDFCreator with new Dropbox account
◾Ignore empty profile names to ensure a proper profile assignment
◾Fix a rare problem with hanging print jobs on terminal servers
◾Fix the manual JPEG Q-Factor

verbetering

Ik heb de betaalde versie en dacht dat je dan verlost bent van reclame. niets van dat alles de mailbox wordt elke dag gevuld met een aanbieding om vooral Architect te gebruiken. Iedere keer dat je je computer opstart of (schermbeveiliging) je password invult krijg je een pop-up over het "Geweldige Architect" De pop-up verdwijnt niet zelf en als je denkt ik laat hem staan kom je er wel achter bij het afsluiten van je PC. Veel plezier

Ik heb het PDF bestand gedownload, alleen krijg ik geen Nederlands. Hoe kan ik dat aanpassen?

Ik blijf ook bij een oude versie omdat in de nieuwe versie volledig automatisch opslaan, zonder tussenscherm, niet langer mogelijk is in de gratis versie.
De optionele Architect 5 is a piece of untested crap. Installeer die liever niet.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ooste_rijk