Reageren

PDF Creator

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1891 stemmen)
Actueel: 

25 juni 2018
PDF Creator 3.2.2 is verschenen. In deze versie is een foutmelding opgelost die veroorzaakt werd door een recente update van .NET van Microsoft.

Beschrijving: 

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar u een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.

U kunt ook PDF Creator zelf openen en van daaruit bestanden converteren.

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten.

Jammer is wel dat u tijdens de installatie heel goed moet opletten om niet alle onnodige extraatjes mee te installeren (lees onze installatie instructies hieronder) en dat PDF Creator steeds meer reclame maakt voor zijn betaalde varianten.

Standaard wordt ook pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar u kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie (lees instructies hieronder).

Categorie: 
PDF maken
Versienummer: 
3.2.2
Laatst gewijzigd: 
25 juni 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

.NET framework is benodigd voor PDFCreator en wordt zonodig gedownload

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Waarschuwing!
Als u niet onnodige extra software wilt, zoals Ad-Aware Web Companion of Bing als zoekmachine, dan moet u na de installatie goed opletten, kiezen voor No, don't protect me en op Next klikken! (Het kan ook zijn dat het aanbod verandert en u vinkjes weg moet halen of op Cancel moet klikken. Let in elk geval goed op!)

Tijdens de installatie wordt standaard PDF Architect - een pdf editor van de makers van PDF Creator  - meegeïnstalleerd. De gratis versie van PDF Architect kan pagina's uit pdf-bestanden toevoegen, verwijderen en verplaatsen. Voor het bewerken van pdf'jes dient u de betaalde versie van PDF Architect aan te schaffen. Als u PDF Architect niet wilt - en alleen PDF Creator - dan kiest u voor Expertinstellingen en haalt u de vinkjes bij PDF Architect weg.

.NET framework is benodigd voor PDFCreator en wordt zonodig gedownload

Uitleg: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griek_nland