Reageren

PDF Creator

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Na installatie van PDF Creator kun je vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: je drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heb je geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die je op een andere pc opent.

Uitleg
Je kunt met PDF Creator vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens ga je niet echt printen, maar kies je PDF Creator als printer. Daarna sla je het bestand waarmee je bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van je document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

Je begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar je een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.

Je kunt ook PDF Creator zelf openen en van daaruit bestanden converteren.

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten.

Jammer is wel dat je tijdens de installatie heel goed moet opletten om niet alle onnodige extraatjes mee te installeren (lees onze installatie instructies hieronder) en dat PDF Creator steeds meer reclame maakt in de interface.

Standaard wordt ook pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar je kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie (lees instructies hieronder).

In Windows 10 (en macOS) zit tegenwoordig een ingebouwde functie om pdf'jes van documenten te maken. Daar hebt je dus geen extra pdf software meer voor nodig!

Inst

Hulp en ondersteuning: 
Uitleg: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griek_nland