Reageren

CutePDF Writer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

CutePDF Writer is een eenvoudig maar doeltreffend programma. Na installatie kun je vanuit bijna elk programma via het menu Bestand | Afdrukken een bestand opslaan in PDF-formaat. CutePDF Writer werkt als virtuele printer, dus je kunt bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie PDF'jes maken: je kiest dan CutePDF Writer als 'printer' (in plaats van je gewone printer) in het venster met afdruk-opties en slaat het bestand op als PDF.

Nadat je CutePDF Writer geïnstalleerd hebt zul je vergeefs zoeken naar de applicatie zelf. Die is er dan ook niet. Je zult CutePDF Writer pas tegenkomen als je vanuit Word of een ander programma een document gaat 'afdrukken'. Je kiest dan voor Bestand | Afdrukken (in bijvoorbeeld Word) en komt dat het volgende venster tegen met printer-opties. Daar kies je bij Naam voor CutePDF Writer en OK. Je document wordt dan niet uitgeprint, maar omgezet naar een PDF-bestand.


CutePDF Writer is alleen te vinden onder de Afdruk-opties van elk willekeurig programma

Handig aan het PDF-formaat is dat het uiterlijk (de lay-out) van je bestand niet meer verandert en verschuift, zoals bij Word-documenten vaak het geval is. Je kunt nu veel tijd aan de opmaak van een document besteden en dit later als PDF-bestand opslaan met behulp van CutePDF Writer.

Voordeel is dat CutePDF Writer, in tegenstelling tot sommige andere gratis programma's, geen watermerk toevoegt aan documenten.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
o_stenrijk