Panda Cloud Antivirus 3.0

Panda Cloud Antivirus Free Edition is een lichte virusscanner die gebruik maakt van de cloud - de servers van Panda met gegevens over de nieuwste bedreigingen - om snel malware te kunnen detecteren. Ook wordt de rekenkracht van de cloud ingezet om de belasting van je pc zo klein mogelijk te maken.

Panda Cloud Antivirus 3.0 is een grote nieuwe uitgave voor de virusscanner. Zo heeft Panda een geheel nieuwe look gekregen, met een op Windows 8 gelijkende tegelinterface waar alle informatie direct zichtbaar is voor de gebruiker. Verdere belangrijke vernieuwingen zijn dat geplande scans nu eindelijk mogelijk zijn (een van de meest aangevraagde functies volgens de producent) en dat ook in de gratis versie usb-sticks gecontroleerd worden, zodat automatisch startende malware vanaf usb geblokkeerd wordt. Dit was een irritante omissie in voorgaande uitgaven van Panda Cloud Free.

Ook zou Panda Cloud 3.0 lichter moeten zijn en beter presteren. Verder zijn de beschermingscapaciteiten verbeterd in versie 3.0 - aldus de makers. En daarover was al weinig reden tot klagen aangezien Panda altijd al als een van de beste (gratis) virusscanners uit de bus kwam in tests de laatste jaren. Ten slotte is er nu de mogelijkheid om een reddingskit te maken voor besmette systemen, zodat je deze kunt controleren vanaf een usb-stick.

Wat ons betreft is Panda Cloud Antivirus Free 3.0 een veelbelovende uitgave die wellicht een poging kan doen om AVG en avast! als populairste gratis virusscanner van de troon te stoten.

Panda Cloud Antivirus Free is te downloaden voor Windows XP, Vista, 7, 8 en 8.1 en is vertaald in het Nederlands.

Let op dat je bij de installatie niet je zoekmachine en startpagina laat wijzigen. Ook de Panda werkbalk voor je browser is niet nodig. Haal de vinkjes weg en kies daarna voor Basisbescherming!

Uitgave opmerkingen:

  • Entirely new look and feel. More modern, more intuitive. Easier than ever before.
  • Scheduled scans. One of the most demanded features from our Community. And now it’s available in the FREE & Pro versions!
  • Rescue Kit. Extremely useful in emergency situations caused by malware infections.
  • Automatic USB vaccination. This feature, which was only available to Pro users in previous versions, is now available for free!
  • New Wi-Fi Monitor (only available in the Pro Edition). Find out if someone is stealing your Wi-Fi. The new Panda Cloud Antivirus 3.0 incorporates a Wi-Fi monitor that shows a list of all the devices currently connected to your network, helping you find out if there is an intruder on your Wi-Fi network.
  • New Panda Account. An exclusive area where you’ll be able to download your products, manage your services, obtain documentation, get technical support through the new Technical Support Forum and, only for Pro users, receive personal VIP support via an online form. Additionally, you will be able to manage all of your Panda Consumer products from this areaas well as your Android devices if they are protected with Panda Mobile Security.
  • Performance improvements to make Panda Cloud Antivirus lighter than ever.

Additionally, this new version improves protection capabilities. We are continuously evolving our detection technologies to protect you against the latest threats while reducing false positives. Thanks to this effort, we have just received a new Advanced + award from AV-comparatives in its latest File Detection Tests.

Reacties

het lukt niet om het te instaleren,krijg steeds een foutmelding

Bij wilde het ook niet totdat ik eerst de oude Panda versie gedeïnstalleerd had. Gewoon updaten wilde bij mij niet.

Inderdaad een goede viruskiller, echter af en toe geeft het je problemen.
Gisteren nog heb ik op een laptop een panda probleem op te lossen gehad.
Het startte niet meer op tijdens het opstarten. Dit heb ik op mijn eigen pc ook meerde malen gehad.

Dit gebeurt met andere virusscanners soms ook! Maar het laatste halfjaar
op geen enkele pc met Panda meer voorgehad.

Jammer dat de link naar cnet verwijst, ik heb slechte ervaringen met hun installer, veel adware. Is er een directe link van Panda zelf?

ff googlen levert op:

http://www.cloudanti...

Zo ver was ik ook gekomen, als je dan doorklikt kom je weer bij cnet terecht.

Had wel gezien dat je bij download.com terecht komt en dat is uiteindelijk cnet begrijp ik nu. Volgens mij valt dat met de adware wel mee als je de vinkjes gewoon ff weg haalt is er niks aan de hand dacht ik zo.

Er zijn nu ook een aantal suggesties gedaan die misschien wel beter zijn zodat je daar ook niet meer op hoeft te letten hoewel ik dat betwijfel want het feit dat het freeware is houdt wel in dat je toch altijd moet blijven opletten dat je niet wordt verblijd met ongerechtigheden als toolbars e.d.

Je kunt beter downloaden bij MajorGeeks: http://www.majorgeek...

Nog beter de offline installatie.
http://acs.pandasoft...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dui_sland