Ventoy

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Ventoy is een handig programmaatje dat je op een usb stick kan zetten om meerdere besturingssystemen (Linux distributies, rescue disks, partitiebeheerders en backup en kloon programma's) te starten vanaf usb. Je kunt meerdere ISO's op je usb stick zetten (zoveel als er ruimte voor is) en Ventoy geeft vervolgens een startmenu waar je kunt kiezen welke OS je wilt opstarten. Zeer nuttig voor gevorderden die vaak 'pc's moeten redden'.

Bij met virussen besmette pc's of vastgelopen computers die niet meer opstarten is het handig om met een opstartbare usb stick met een rescue disk (anti-virus disk zoals bijvoorbeeld: Kaspersky Rescue Disk) te proberen de boel te redden. Of om te trachten bestanden van een vastgelopen pc af te halen met een usb met een Linux distro, zoals Ubuntu, Debian of Linux Mint. Of om partities te verkleinen of vergroten met een usb stick met bijvoorbeeld GParted. Of om een backup van een computer te maken met opstartbare usb's van CloneZilla, RescueZilla of Redo Rescue. Of gewoon om een Linux-distro of Windows te installeren vanaf usb.

Je kunt daarvoor allemaal losse opstartbare usb sticks maken met deze rescue disks, Linux distro's, Windows en programmaatjes, maar het is natuurlijk veel handiger om alles op één usb stick te zetten. En dat kan met Ventoy!

Je installeert Ventoy op je usb stick. Vervolgens kun je alle ISO-bestanden van bovengenoemde werktuigen op de usb stick zetten. Als je daarna vanaf de usb stick opstart geeft Ventoy een overzichtelijk startmenu met alle ISO's en kun je kiezen vanaf welke je wilt opstarten.

Ventoy is in het Engels en werkt met BIOS en UEFI op Windows- en Linux-computers. Lees hier de lijst met 500+ ISO's die in elk geval ondersteund worden.

Reacties

heb het pas voor het eerst gebruikt.
prima hanteerbaar

Met Ventoy kun je op opstart stickjes maken zonder elke keer de stick te moeeten formateren en de iso uit te pakken en te installeren. Zet de iso's gewoon op het ventoy stickje en je kunt allerlei distro's uitproberen. Bevalt die niet dan gewoon iso verwijderen en een andere er op zetten gewoon met een bestandenbeheer programma zoals TotalCommander (windows) of Krusader (Linux).Werkt perfect op mijn Linux Mint laptop.

Doe dan toch maar Rufus!
Een opstartbare USB maken voor Windows.
Werkt snel en vlekkeloos!

Na zelf wat niet opstartende Ventoy iso's te hebben gehad.. (die iso's werkte prima met andere single/multiboot usb proggies!)

Vond ik vd week wel aardige comment bij de buurtjes en volgens mij heeft ie wel gelijk! --->>

Ook introduceer je een extra onzekerheidsfactor.
Er zijn tal van systemen met slechte / oude uefi / bios implementaties, welke wellicht net wel werken met een normale usb stick met een install image erop, maar met een extra software tussenlaag ertussen net niet.
Niet iets wat je wilt.

Dan is het ook nog maar de vraag wat het doet met serial console redirecting; uefi ondersteund serial console redirection, maar wat daar van over blijft als je dit ertussen gaat plaatsen is de vraag. Geld ook voor legacy / csm serial console output. Vraag me af of de serial console handover overeind blijft.

Voor zoveel mogelijk zekerheid geeft het bekende bakje met gelabelde usb sticks nog steeds de meeste kans op slagen.

Bron: https://tweakers.net... -ergens inde comments daar!

Je kunt onder Windows, via een list, de Windows 10 iso downloaden, zonder het Media Creation Tool te gebruiken. Zie: https://www.itechtic...

De Windows 10 iso die je via media creation tool op een Windows 10 pc download , werkt niet op Ventoy . Deze heeft dan (******) voor zijn naam staan . https://postimg.cc/t...
De Windows 10 iso die je op een Linux pc heeft download , werkt wel .

Chips! dubbel fout )-:

Dat forum op Tweakers ging dus over Etcher!

Maar blijft staan dat ik in win 7 -32 bit met Ventoy geen opstartbare stick kan maken met diverse linux isos ... heb het nog niet getest in win 10....

Ojee...
Ik had in ander- Etcher- FrontPage bericht deze software aanbevolen als alternatief.

Maar helaas;
1. Ventoy schijnt aardig veel data naar de makers te sturen
2 . en das belangrijkste ..tis mij nog niet gelukt om werkende bootable stick te maken van een Linux versie.. boot wel maar loopt dan op einde vast....

Voorlopig blijf ik maar bij rufus en yummi, etcher enzo !

lees ook de reacties op deze site! >

https://tweakers.net...

Sorry!

Eindelijk een opstartbare USB voor Windows?
Ik ga het z.s.m. proberen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and