Rufus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Rufus is een handig en snel programmaatje voor Windows om een besturingssysteem op een usb stick te zetten. Vervolgens kun je zo Windows of Linux installeren vanaf de usb stick of schijf. Of een rescue disk maken om virussen van je pc te verwijderen.

Rufus maakt een opstartbare (bootable) usb waarmee je vervolgens een besturingssysteem (OS) kunt installeren of gebruiken vanaf de usb stick (veel Linux-distibuties bieden zo'n 'live usb' aan). Zo kun je snel een Windows-installatie stick maken of Linux installeren. Of een Rescue Disk maken. Rufus claimt sneller te zijn dan vergelijkbare programma's.

Met Rufus kun je ook Live USB's maken van Ubuntu of Debian met persistent storage. Dat betekent dat je de live usb meerdere malen kunt gebruiken en dat de wijzigingen tussen de sessies (geïnstalleerde software, opgeslagen bestanden) worden bewaard. Handig als je vanaf de live usb op verschillende plekken wilt werken.

Rufus formatteert usb-sticks of usb-schijven en maakt vervolgens een opstartbare usb aan met een iso- of image-bestand. Heel prettig is dat je iso's van Windows 8, 10 en 11 en veel Linux-distributies ook kunt downloaden vanuit de interface van Rufus.

Rufus is ook in het Nederlands vertaald.

Inst

Website producent: 

Reacties

Met rufus kan je heel makelijk Windows 11 installeren op en oude PC

Werkt hier prima!
Ook de Windows downloads.

Een erg handig appie maar de download voor windows werkt niet meer.

@ robin.. je kan zeker een linux versie naast win 10 of 11 installeren! (mits je genoeg vrije schijfruimte op je hdisk/ssd hebt...)
Hoe je dat doet? lees maar eens https://makkelijkeli... goed door!

Kun je linux op een Laptop installeren met Windows 10 die geschikt is voor Windows 11 en zo ja ,Hoe dan?

Waarom zou je Windows 11 op je PC willen als het niet geschikt is (zou zijn) en je mogelijk tegen hardware of MS beperkingen aan gaat lopen ?

Rufus 3.17 is vandaag uitgebracht!

Hier staat een duidelijker/nieuwer screenshot:
https://www.piepcomp...

@Anoniem
Het is niet alleen om Windows te installeren/herstellen, maar ook om Linux op een usb te zetten of een rescue disk te maken.

Wat is er mis met een Herstelstation maken in Windows 10. Is de meest eenvoudige optie.

Pagina's