Linux Mint

Reacties

redactie zouden jullie ook kunnen kijken naar deepin linux ziet er goed uit en draait heel soepel zelf op vb denk zeker een leuk besturingssysteem om op de site te zetten
hier een link om het te downloaden: https://sourceforge....

Ik had nog ergens een 10 jaar oude laptop staan met Windows Vista. Partities op harde schijf gewist en schijf geformatteerd (met GParted). Linux Mint 18.3 Xfce 32 bit geinstalleerd. Enkele PPA's toegevoegd, o.a. van LibreOffice fresh (6.0.1). Installatie van Linux Mint verliep vlekkeloos, evenals die van LibreOffice 6.0.1. Ook opzetten wifi-verbinding zonder problemen. Kan weer een paar jaartjes verder met die oude laptop.

Een probleem. Hopelijk kan iemand mij helpen:

Ik heb Linux mint op een usb-stick gezet maar ik krijg het maar niet geinstalleerd maar krijg het maar niet opgestart via BIOS.De hardeschijf start dan gwoon weer op mijn het huidige bestuuringssysteem.

Wie kan mij hiermee helpen.

Als ik je goed begrijp, lukt het helemaal niet (ook niet het uitproberen of try without installing). Waar ik aan denk is dat de BOOT volgorde niet goed staat. De USB moet voor de harde schijf staan. Wil je niet rommelen in de BOOT, dan zou je een dvd kunnen branden. Naar alle waarschijnlijkheid lukt het dan wel.

Succes.

Ik kan de BOOT-volgorde juist wel veranderen, Maar ipv dat mijn opstartbare usb-stick opstart (Linux Mint), start juist Ubuntu weer opnieuw op.

Misschien heeft de redactie een idee?

Je hebt Ubuntu - wat je ook draait toch? - ook met usb geïnstalleerd?

Klopt ik heb inderdaas Ubuntu. Ook met usb geinstalleerd. Maar Linux Mint lukt niet met dezelfde usb.

Misschien de USB-stick kapot? Al geprobeerd op een andere pc?

Hartelijk dank voor je reactie.

Even ter info: Ik heb al een usb-stick (opstartbaar) met Linux Mint erop.
Het probleem is dat ik het maar niet opgestart krijg. Mijn laptop start vanaf harde schijf op ipv de usb met Linux Mint.

Ik krijg met geen mogelijkheid mijn usb-stick opgestart.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen