Linux MintOok op GratisSoftware.nl:

Reacties

Linux Mint vaak genoeg geprobeerd. Zit vol fouten. Bestanden worden niet volledig naar externe harde schijf gekopieerd (0 bytes per bestand), computer is in veel gevallen niet volledig af te sluiten en mp3-spelers en cameras staan ineens vreemde bestanden en mappen op waarschijnlijk wat in Windows verborgen bestanden zijn.

Ik ben en was jaren lang windows gebruiker maar heb nu sinds van de week linux mint 17 en 18 op een oude laptop van pak hem beet 14 jaar oud gezet een easynote van pak en bel hi hi
loopt niet echt vlot maar ik ben om ik heb nog nooit zo een fijn besturings systeem geinstalleerd het is wel ff wennen maar ik zeg top top top.

hoi Henk, hoe installeer je linix van af dvd

Sinds een week gebruik ik nu met volle tevredenheid Linux Mint versie 18.1. Na jaren gebruik van Windows, ben ik op dit systeem overgestapt omdat ik geen zin meer had in Windows en ik goede dingen las over Linux Mint. Welnu, die goede dingen kloppen. Mijn computer is nog nooit zo snel geweest als nu, ik heb nul problemen met verbindingen en dergelijke, randapparatuur werkt zonder problemen etc. Tot nu toe zeer, zeer tevreden en een aanrader voor iedereen !

Ik heb met veel moeite Linux Mint 18.1 Cinnamon 32-bit aan de praat gekregen op een ACER Aspire 9300. Distributies ouder dan Ubuntu 14.04 draaien goed op deze laptop. Windows 10 is ook redelijk goed te installeren mede met hulp van de drivers die voor Windows 8.1 en Vista nog beschikbaar zijn.
Ik vind dat alle nieuwste linux releases gebukt gaan onder teveel slordigheden en moeilijk te installeren zijn op bepaalde oudere hardware.
Het blijkt dat je alleen via de USB-poort aan de achterzijde van de Aspire 9300 kunt booten van een USB-stick. Probeer je het via de USB-poorten aan de rechter zijkant, dan loopt het boot/installatie-proces vast en kan de laptop alleen nog geforceerd uitgezet worden. Dit lijkt een probleem van deze specifieke laptop te zijn.

Linux Mint 18.1 Live draait goed en de installatie lukt ook: Swap op sdb3 en / op sdb4, Grub ook op sdb4. Dual boot ingesteld met EasyBCD onder Windows 10. Tot zover redelijk probleemloos.
Na installatie van de hardware driver Nvidia is de laptop vanuit linux echter niet meer compleet te herstarten of af te sluiten. Alle processen worden wel gestopt maar het apparaat kan alleen nog geforceerd uitgezet worden. Tevens wordt er vanaf dat moment niet meer automatisch ingelogd, zonder dat hiervoor een vertraging van 10 sec is ingesteld.
Hetzelfde effect en heel veel text op het scherm bij het booten, ontstaat wanneer de ten onrechte geadviseerde WLAN driver (bcmwl-kernel-source) wordt geactiveerd voor de Broadcom BMC4311 adapter.
Gelukkig had iemand hier al een oplossing voor gevonden en kon dit euvel redelijk eenvoudig ongedaan gemaakt worden. Alleen de automatische login werkt hierna niet meer zoals het hoort.
Broadcom oplossing:
https://camstechnote...

Dit probleem in linux Mint 17.1 bestaat dus nog steeds ook in linux Mint 18.1

Heb iets gelijkaardigs meegemaakt i.v.m. booten op een 9 jaar oude Acer met de volgorde van USB poorten: ik wou het O/S installeren op een USB stick en opstarten met een andere USB stick.
Was onmogelijk te booten, tot ik beide USB stick verwisselde en toen liep alles perfect. Blijkbaar zit er hardwarematig een USB volgorde die je moet aanhouden, dus een beetje experimenteerwerk om de juiste volgorde te vinden. :-)
Zelf draai ik Linux Mint Mate 18 probleemloos op heel wat verschillende machines, ben benieuwd om de automatische upgrade naar 18.1 eens uit te proberen.

Volledig correct. Bijna niet geloofwaardig volgens de beweringen van de linux fanaten, maar vele linuxdistributies zijn helemaal niet te instaleren op oudere computers, zels xubuntu niet.

Linux Mint 18.1 Cinnamon word niet geadviseerd voor oudere computers.
Op deze site staat dat je het beste de Xfce versie kan gebruiken:

https://sites.google...

Hier staan de kinderziektes van Linux Mint 18:
http://www.linuxmint...

bovenaan kan je op forum klikken:
http://forum.linuxmi...

Pjotr van "computertip" is hier ook regelmatig te vinden.

Tot slot kan je ook bij Tweakers rondkijken daar zit ook wel wat Linux ervaring:
https://tweakers.net...
https://tweakers.net...

Wel opvallend dat het tenslotte met Mint 18.1 Cinnamon 32-bit wel lukte. Alleen zitten daar wel een paar erg vervelende bugs in. Hardware stuurprogramma's Nvidia en Broadcom WLAN (aanbevolen) werken niet of niet goed. Het Lock screen is niet met het wachtwoord te ontgrendelen op de normale manier. De PC eindigt na de boot geregeld in een zwart scherm, dat met Ctrl+Alt-Del is af te sluiten. Automatische login werkt niet altijd goed, maar wel als er een login delay is ingesteld.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitslan_