Linux Mint

Reacties

Ben zeer tevreden over Linux Mint stond al op mijn oude laptop en sinds een 1/2 jaar ook op mij nieuwe 2e hans HP van 1 1/2 jaar naast Windows 11 Pro want dat stond al op de laptop.
En heb ik hem er maar naast gezet. Maar gebruik Windows 11 bijna nooit. Houw wel de de software bij elke week.

Aanvulling: uit de reacties op de website die ik als link heb genoemd.Niet de reacties op deze site (gratissoftware.nl).

Gevonden! De upgrade naar 21.1 gaat in Mint anders dan in Lubuntu (waar je vanzelf een melding kreeg). Hier staat het allemaal keurig omschreven:https://blog.linuxmi...
Ik denk dat ik nog even wacht. Uit de reacties blijkt het (nog) niet allemaal goed te gaan.

21.1 zou binnengehaald kunnen worden via update. Mij is nog niets aangeboden. Hoe is de ervaring van anderen?

@Bor
Dank, is aangepast

Even een correctie op het volgende ;
(Kies een desktop-variant - Cinnamon, Mate (voortzetting Gnome 2) of Xfce - en 32- of 64-bits-versie.

Er zijn geen 32 bits versies meer van Linux Mint !!
(dacht dat de laatste versie die dat nog had versie 19 was ofzo..)

Aha, gevonden! > Although both 32-bit and 64-bit versions of Linux Mint 19.3 are supported until April 2023, new releases of Linux Mint, including 20, are only available in 64-bit.
To upgrade to Linux Mint 20 you need to be running the 64-bit version of Linux Mint 19.3

Paar weken geleden van 20 naar 21 gezet, ging ook weer vlot en zonder problemen.
Vandaag van 21 naar 21.1 gezet, in een mum van tijd klaar en draait als een tierelier.

Linux Mint 21.1 Vera vind ik tot nu toe de visueel mooiste versie.

In 2011 heb ik Linux Mint via versie Linux Mint 10. Daarover schreef ik toen nog een blog: https://www.blogger..... Daarna zoveel meer Linux geprobeerd. Toch ben ik vandaag na veel omzwervingen weer bij Linux Mint 21 Vanessa teruggekeerd. Wat wel weer opvalt is de prachtige en stabiele vormgeving van linux Mint. Of zoals de Amerikanen zeggen rock solid. Alles werkt zoals men in het engels zegt out of the box oftewel alles werkt meteen goed. Een aanrader voor elke beginner of ook voor mensen die houden van stabiliteit waar je geen omkijken naar hebt. Ik tik met deze oude, maar oerdegelijke Lenovo Thinkpad T 520 met Linux Mint versie XFCE zeer geschikt voor oudere computers!! Kortom voor elke overstapper van Windows of Apple probeer het gewoon uit!!

Linux Mint is echt het allerbeste wat mij is overkomen de laatste tijd, had ik veel eerder moeten doen! Al dat gedoe met die MS troep ben ik nu voorgoed vanaf. Heb op praktisch al mijn PC's nu Mint geinstalleerd. Stabiel, licht en doet wat het moet doen. Bovendien ook geen gezeur meer met AV-software, die heb je gewoon niet nodig wel ff Firewall instellen maar dat is een eitje. Wat ik ook top vind is dat ik ben begonnen met Cinnamon te installeren maar dat ik inmiddels ook de deb packages van XFCE (superlicht en snel), Mate (erg mooie distro vind ik persoonlijk) en LXQt kan draaien.

Pagina's