Linux Mint

Reacties

Zorg dat de pc of laptop opstart vanaf de USB stick. Je kunt vaak vlak na het opstarten van je computer - voordat Windows start dus - een toets indrukken om een opstart menu te krijgen, zoals F12 (maar soms ook Escape, F2 of F10, F11) om te kiezen vanaf welk medium je opstart. (Lees het boekje dat bij het moederbord hoort.)
Kies er voor om vanaf USB-stick op te starten, eventueel in de UEFI-modus.

Om een opstartbare usb-stick te maken kun je eventueel het programma "Ventoy" gebruiken.(zoek op deze site "gratissoftwaresite.nl")

Voor de nieuwkomers lees: https://makkelijkeli...

Helaas verschijnt de keuze naast Windows installeren niet.
Voor mij is Linux dus onbruikbaar want ik wil Windows 10 behouden.

Wat een fantastisch OS is Linux toch ook. Echt een verademing na al dat gedoe met MS. Ooit eens begonnen met Ubuntu dat was destijds best nog wel een gedoetje want bij upgraden moest ik eerst een compleet nieuwe install doen en dat vond ik toch wel erg omslachtig. Bij Linux Mint heb je al dat gedoe niet want, zoals ook al door Albert aangegeven, de upgrade gaat tegenwoordig echt probleemloos. Het is een zeer stabiel programma, heeft relatief wening disk-ruimte nodig en het is nog gratis ook. Wat wil een mens nog meer ik draai alweer jaren op Linux. Zelfs bij laptops met vooringestalleerde Windows ben ik snel overgegaan op Linux Mint het is gewoon namelijk echt veel beter vind ik.

Net de aangeboden update gedraaid, downloaden met 4G verbinding (ik woon in het buitenland in de campo) en daarna de update. Het draait als een zonnetje en dat alles is 8 minuten tijd inclusief de download.

Ben zeer tevreden over Linux Mint stond al op mijn oude laptop en sinds een 1/2 jaar ook op mij nieuwe 2e hans HP van 1 1/2 jaar naast Windows 11 Pro want dat stond al op de laptop.
En heb ik hem er maar naast gezet. Maar gebruik Windows 11 bijna nooit. Houw wel de de software bij elke week.

Aanvulling: uit de reacties op de website die ik als link heb genoemd.Niet de reacties op deze site (gratissoftware.nl).

Gevonden! De upgrade naar 21.1 gaat in Mint anders dan in Lubuntu (waar je vanzelf een melding kreeg). Hier staat het allemaal keurig omschreven:https://blog.linuxmi...
Ik denk dat ik nog even wacht. Uit de reacties blijkt het (nog) niet allemaal goed te gaan.

21.1 zou binnengehaald kunnen worden via update. Mij is nog niets aangeboden. Hoe is de ervaring van anderen?

@Bor
Dank, is aangepast

Pagina's