Macrium Reflect Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups (images) te maken en je harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie.

Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als je bijvoorbeeld data wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is ook mogelijk.

Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Differentiële backups en incrementele backups (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen) blijven tegenwoordig helaas voorbehouden aan de betaalde versie. Ook kun je partities verkleinen of vergroten en opnieuw rangschikken.

De gratis versie kan images maken van schijven en partities en van een Windows-installatie. Afzonderlijke mappen backuppen is voorbehouden aan de betaalde versie, maar je kunt een dertig dagen proefperiode kiezen voor een eenmalige backup die je weer terug wilt zetten.

Met Macrium Reflect kun je je harde schijf herstellen (onder tabblad Restore) en ook een opstartbare reddings-cd/dvd of -usb maken. De interface is een beetje wennen, maar de uitgebreide mogelijkheden maken veel goed.

Macrium Reflect is sinds 2022 ook vertaald in het Nederlands.

De betaalde versie van Macrium Reflect heeft meer functies. Lees hier de verschillen.

Inst

Reacties

Ha, daarom kreeg ik versie 8.1 maar niet gedownload, aan de andere kant maar goed ook als je hoort dat deze versie 8.1 een zeer zware bug bevat die een BSOD veroorzaakt en erger.
Misschien dat deze bug nu opgelost is maar ik geloof het niet.

The best ..... Ik gebruik dit programma al meer als 10 jaar ..... er is geen betere.

@Marc
Je hebt gelijk, de tekst is aangepast

8.1 is NIET meer gratis!

helaas kreeg ik een melding dat de gratis versie wordt beëindigd .
Er is echt geen betere

@WriTer
Zo zie je maar weer: verschillende mensen, verschillende ervaringen.

@ErikS

Ik gebruikte jarenlang Aomei backupper en het heeft ooit bij het terugzetten van een image een ware ravage aangericht.
Sindsdien overgestapt naar Macrium Reflect en ben tot hiertoe er zeer tevreden over, helaas loopt de gratis versie op zijn einde, maar nooit meer Aomei.

Ik gebruik al jaren Aomei backupper standard (free) en het heeft mij met backuppen en terugzetten van een image nooit in de steek gelaten. Het is snel en zeer gebruikersvriendelijk. In Macrium Reflect ben ik dus niet geïnteresseerd.

Top software en inmiddels na een tijd te hebben gebruikt een betaalde versie aangeschaft en vandaag op ciber monday was dit met 50% korting en het zijn geld is waard.

Mogelijk ga ik over naar Aomei backupper standard (free) als Macrium er nu mee stopt.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitslan_