Macrium Reflect Free

Actueel: 

26 februari 2017
Macrium Reflect Free 6.3.1745 lost foutjes op en verhelpt een probleem met Avast. Binnenkort komt versie 7 van Macrium Reflect uit, dat een nieuwe backup engine heeft.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (28 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

 
Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups te maken en uw harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie. Ook zijn differentiële backups mogelijk die u kunt inplannen.

Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als u bijvoorbeeld date wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is mogelijk. Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Zo kunt u nu ook differentiële backups maken (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen - incrementele backups blijven voorbehouden aan de betaalde versie).

Met Macrium Reflect kunt u uw harde schijf herstellen (onder tabblad Restore) en ook een opstartbare reddings-cd/dvd of -usb maken. De interface is een beetje wennen, maar de uitgebreide mogelijkheden maken veel goed.

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
6.3.1745
Laatst gewijzigd: 
26 februari 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Engels
Installatie: 
Let op bij de installatie

Macrium Reflect Free vraagt u om u te registreren. Dit hoeft niet. Ook hoeft u natuurlijk niet up te graden naar de betaalde versie.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Deze freeware versie is geen echt backup programma. Je kan er wel een clone of een image mee maken.

"File and Folder backups are not available in the Free Edition of MacriumReflect. Please upgrade to enable this functionality."

Is niet in het Nederlands en ik ben een Vlaming. (altijd dat stom Engels voor onze neus!!!
Waar kan ik dan een Nederlandse handleiding vinden a.u.b.?

Cijfer van bezoekers:
Gemiddelde: 7.5

Veel te laag voor deze geweldige software

Heb al een paar van dit soort programma's geprobeerd, maar sinds een jaar of twee zweer ik hierbij. Niet te ingewikkeld en werkt perfect. Ik maak op of rond de eerste van elke maand een backup ermee en bewaar altijd de laatste twee. Als zich problemen voordoen pruts ik nooit al te lang, maar draai simpelweg de laatste restore, die dus nooit ouder is dan gemiddeld twee weken. Omdat ik alle data van bijv. office, alle foto's en alle email elders heb staan ben ik dus ook niets kwijt. Je kunt jezelf echt geen groter plezier doen dan er deze werkwijze op na te houden, want de restore van Windows werkt niet altijd feilloos. Ik zou niet meer zonder kunnen en durven!

Zeer goed..zou eigenlijk standaard geleverd moeten worden bij een nieuwe pc.

Het programma AOMEI Backupper is ook zeer aan te bevelen. Gratis bovendien, zeer degelijk, intuïtieve gebruiksvriendelijke interface, veel mogelijkheden en tools inbegrepen, ...

redactie, de vergelijking met Norton Ghost is erg verleden tijd “end-of-life was announced for Norton Ghost on March 18, 2013” zie https://support.nort...

Opnieuw downloaden en installeren is niet nodig. Het programma detecteert zelf dat er een nieuwe versie is en stelt een update voor. Indien akkoord wordt er een snelle patch uitgevoerd en start het programma daarna opnieuw op. Ook wordt je automatisch herinnerd on een nieuwere Rescue CD te maken. Ik gebruik geen boot opstartmenu voor Windows, maar kan natuurlijk altijd starten van de Rescue CD en daarmee een goede backup maken van de boot en/of systeempartities.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwits_rland