Macrium Reflect Free

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (48 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups te maken en uw harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie. Ook zijn differentiële backups mogelijk die u kunt inplannen.

Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als u bijvoorbeeld date wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is mogelijk.

Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Zo kunt u nu ook differentiële backups maken (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen - incrementele backups blijven voorbehouden aan de betaalde versie). Ook kunt u partities verkleinen of vergroten en opnieuw rangschikken.

Met Macrium Reflect kunt u uw harde schijf herstellen (onder tabblad Restore) en ook een opstartbare reddings-cd/dvd of -usb maken. De interface is een beetje wennen, maar de uitgebreide mogelijkheden maken veel goed.

DL

Deel deze download: 

Reacties

helaas is dit v7.2.4325

Ik vind dit toch beter dan AOMEI backupper. En die heeft een halve ster meer! Bij mij is dit programma favoriet, omdat je Windows ME vanuit Macrium Reflect Free zelf kunt kiezen en installeren, zodat Windows ME op Macrium en op je Windows versie is afgestemd. Ook kan je een dualboot tussen Windows en Macrium maken dat je te zien krijgt als je je pc aan zet. Ook kan je nog een CD maken met Macrium erop. En ook wordt ieder onderdeel van Macrium regelmatig gratis van een update voorzien, zoals de ME versie, Macrium Reflect Free zelf, en de CD verie. Dat controleer je na iedere update van Macrium Reflect Free. Het staat geïnstalleerd op je harde schijf. En mijn Medion pc uit de Windows 7 tijd , nu voorzien van Windows 10 versie 1903, is goed te herstellen met de live CD en ook met Macrium op de SSD in Windows. Als je monitor een zwart scherm heeft bij het terugplaatsen van de image, kijk dan of je externe schijf met de image nog actief is. Dan komt het goed als je die ziet werken. Hoe Macrium als Live CD werkt met een UEFI bios weet ik niet. Dat heb ik nog niet hoeven recoveren.
Als je bij de opstart van je pc een dualboot hebt tussen Macrium en Windows en je wilt daar vanaf, kan je als Windows opgestart is, Macrium opstarten en vanuit Macrium die dual boot verwijderen, waarna je, als je er helemaal vanaf wilt, dan Macrium ook pas daarna kan verwijderen. Ook kan je de image op fouten laten controleren. Dat stel je in tijdens het kiezen voor het maken van de image. En zorg ervoor als je overstapt naar een kleinere harde schijf, dat je Macrium dan niet gebruikt. Dan al krijg je inderdaad de melding dat er niet genoeg ruimte is om de image terug te plaatsen. Dat is een zwak punt.

geweldig programma, het heeft me nog nooit teleurgesteld.
er is ook een optie om bij de start het programma buiten windows te starten.
je kunt ook in de backups rondsnuffelen.
Francis het kijkt niet naar programma,s maar naar bits.
laatste is v7.2.4228

Als ik een harde schijf kloon, betekent dit dan ook dat ik programma; s via de nieuwe harde schijf (kloon) kan opstarten, waarvan de executable files normaal gesproken beschermd zijn tegen kopieren? Misschien een domme vraag, maar ik ben een leek. Ik ben namelijk muziekprogrammeur, en waar het mij om gaat is dat ik gewoon verder moet kunnen werken met programma's die nu op mijn oude harde schijf staan en in dankbaar gebruik zijn, maar waarvan ik wil dat ze blijven werken op mijn nieuwe (kloon) harde schrijf ... ik zou dan werkelijk heel dankbaar zijn ...

Kijk even op de site van schoonepc.nl. Daar staannog vele andere tips.

Gewoon een prima programma die doet wat hij moet doen. Ik gebruik m in combinatie met een externe garde schijf.

Nee hoor, dat is eenvoudig op te lossen. Elke partitie met de muispijl van bron naar doelpartitie schuiven. Onderaan zie je dan Eigenschappen staan, waarbij je de partitie kunt verkleinen. Dan de volgende partitie etc. Zo heb ik een 500GB harddisk (met deels lege ruimte) naar een 250GB SSD gekloond. Simpel klusje. Meer uitleg? Youtube staat vol filmpjes van mensen die het je voor doen.

Heeft iemand een nederlandstalige handleiding van dit kloonprogramma? Ik ben in het engelstalige clonezilla compleet vastgelopen. Niet weer dus. Mvrgr TJ

Als je externe schijf om daar een kloon op te zetten maar een fractie kleiner is dan je schijf in je computer (hoeft maar enkele MB's kleiner te zijn, dan krijg je al de melding: "niet genoeg ruimte". Dat vind ik een groot nadeel van dit gratis programma. Bij een concurrerende software fabrikant (betalend) lukt die aanpassing wel omdat er toch wel genoeg ruimte is alle bestanden te plaatsen. Of is hier toch een oplossing voor? Als je externe schijf bijv. 512 GB is en je interne schijf in je PC is ook 512 GB dan is de kans groot dat het klonen niet lukt vanwege enkele MB's verschil. Zou dat bij de betaalde versie van Macrium wel lukken?

..nogal

sorry

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en