Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (833 stemmen)
Actueel: 

7 augustus 2018
Thunderbird 60 is verschenen. Deze grote jaarlijkse uitgave brengt nieuw logo en thema en veel handige verbeteringen. Alleen niet alle extensies werken nog.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 60 met nieuw thema

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
60.0 & 52.9.1
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Heb jaren gebruik gemaakt van de mozilla producten.
Maar de laatste tijd heb ik erg veel problemen vooral met het syncen van google email met imap.
Vooral het verwijderen van spam en verwijderde emails blijven allemaal eindeloos staan. Het maakt niet uit hoe vaak opnieuw verbind. Het kan natuurlijk ook aan google liggen. Het is inmiddels al zo erg dat ik regelmatig moet inloggen via de browser om de eindeloze rij bagger te verwijderen.

Probeer eens SPAMfighter deze is gratis en je heb een betaalde versie.
Is compatibel met Thunderbird, je moet het toolje wel even configureren.

Nieuwe thema's installeren gaat niet echt vlot in versie 60.
Als ik in Thunderbird een thema wil uitkiezen om te installeren opent hij Opera en daar krijg je natuurlijk de melding dat dit niet werkt.

Het originele thema terug inladen werkt ook niet meer, krijg gewoon een lelijke bruine kader of als ik het donker thema kies een witte.

@WriTer
Je kunt het beste vanuit Thunderbird zelf nieuwe thema's installeren: ga naar Add-ons | Thema's en klik op Maak een keuze... Van daaruit opent een nieuwe tab in Thunderbird en daar kun je gewenste thema's toevoegen (opent toestemmingsbalkje in Thunderbird, waar je Toestaan klikt).

Als je vanuit een browser een thema wilt downloaden dan moet je rechtsklikken en Opslaan als kiezen. Daarna ga je in Thunderbird weer naar Add-ons | Thema's klik je op het tandwieltje middenbovenin en kies je Add-on installeren via bestand
 

Ik bedoel natuurlijk... of als ik het donker thema kies een zwarte.

release info en meer over 60.0 op https://www.ghacks.n...

Hier ons bericht over Thunderbird 60:
https://www.gratisso...

Thunderbird-versie 60 wordt momenteel alleen aangeboden als directe download van Thunderbird.net en niet als een upgrade van Thunderbird versie 52 of eerder.
Als je Lightning hebt geïnstalleerd, Mozilla's add-on voor Google Agenda, wordt deze automatisch bijgewerkt om overeen te komen met de nieuwe versie van Thunderbird

Hier ons bericht over Thunderbird 60:
https://www.gratisso...

Dit is een Google vertaling van deze pagina:
https://www.thunderb...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dene_arken