Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (843 stemmen)
Actueel: 

15 november 2018
Thunderbird 60.3.1 is uitgebracht. Deze kleine onderhoudsupdate lost enkele fouten op met onder andere mapi, imap en het verwijderen van cookies.

6 november 2018
De automatische update van Thunderbird 52 naar 60 lijkt begonnen te zijn. Lees hier ervaringen van bezoekers, problemen (niet-werkende add-ons bijvoorbeeld) en oplossingen met Thunderbird 60

1 november 2018
Thunderbird 60.3 is uitgebracht. Deze onderhoudsupdate lost enkele fouten op en voert verbeteringen door. Zo zijn correcties aan kleuren en achtergronden van het thema aangebracht, werkt het add-on-voorkeuren-menu weer op de Mac en zijn problemen met filters, HTML, auto-aanvullen van adressen en het bewerken van sjablonen verholpen.

Thunderbird 60 was de grote jaarlijkse uitgave (lees hier over alle nieuwe functies) die in augustus verscheen. Automatische updates van Thunderbird 52 naar 60 worden nu ook in gang gezet [Update: hoewel lang niet iedereen die ontvangt, zie Reacties]. Updaten zou probleemloos moeten gaan. Let wel op dat niet alle extensies meer werken (Maar Agenda Lightning natuurlijk wel).

3 oktober 2018
Thunderbird 60.2.1 is verschenen. Deze onderhoudsupdate lost diverse fouten op en plakt zeven lekken dicht, waarvan een kritiek is. Verder zijn met name problemen met de agenda zijn verholpen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw in te loggen bij Google Agenda. Ook maakt de geïntegreerde Lightning-agenda nu op alle besturingssystemen gebruik van het nieuwe Photon-thema. Verder worden IMAP mappen correct vertaald (geen Drafts en Sent meer) en worden links in de add-on beheerder in je browser geopend in plaats van in Thunderbird zelf.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 60 met nieuw thema

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
60.3.1
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Jammer dat de ad-on Stationary niet meer werkt onder Thunderbird 60.3.1.
Maakte hier veel gebruik van voor ondertekening en bedrijfslogo.

Jammer dat bij de Add-ons "GOOGLE TASK SYNC" niet meer werkt. Ben daarom terug naar oudere versie overgeschakeld. Of bestaat er een oplossing voor dit?

IK gebruik "provider voor google agenda". Dan werkt naast de agenda ook de taakplanner.

Ja dit is voor integratie van de Google Kalender. Maar kan je zoals met Google Sync Tasks ook van uit Thunderbird Tasks (Taakplannen) ingeven?

Thunderbird update: 60.3.1

Sinds de laatste update kan ik bij het opstellen van een e-mail de mogelijkheid van TEKST niet meer gebruiken. De instelling springt steeds vanzelf terug op ALINEA met als gevolg dat er na iedere Enter als een nieuwe alinea wordt ingesprongen. Is dit een bug?

@Hans
Heb je gekeken onder Extra | Opties | Opstellen of het vinkje bij Standaard tekstopmaak Alinea gebruiken in plaats van Tekst weggehaald is?

Thunderbird leest als eerste de mails van de provider, dit werkt wel maar daarna de gmails. Hij loopt constant vast op gmail, komt geen enkele gmail meer binnen.

1. Misschien serverinstellingen en gebruikersnaam/wachtwoord nog even checken
2. Gmail gebruikt nieuwe authenticatie-methoden. Of je krijgt een inlogvenster voor gmail-gebruikersnaam en wachtwoord of je kunt Thunderbird bij Google toestemming geven met speciaal wachtwoord.

Lees hier ervaringen, problemen en oplossingen met de automatische update van Thunderbird 52 naar 60:
https://www.gratisso...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duit_land