Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (823 stemmen)
Actueel: 

11 juli 2018
Thunderbird 52.9.1 is verschenen. Dit is een kleine update waarin een regressie uit versie 52.9 (die 12 lekken dichtplakte) verholpen wordt. Hierdoor raakten berichten soms beschadigd als je bijlagen probeerde te verwijderen.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
52.9.1
Laatst gewijzigd: 
11 juli 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Thunderbird update: 52.9.1

Toch maar weer binnengehaald. kan het niet laten. Thunderbird blijft nu eenmaal, ondanks dat gedoe met de prullenbak, de meest vriendelijke, de meest overzichtelijke en de meest transparante email client. Anders dus dan mijn naam doet verwachten.

Echt geen probleem met de prullenbak, alles wat ik verwijder per email-adres komt in de juiste prullenbak

Het vreemde is dat dat bij mij niet het geval is. Wat ik ook doe, (veel geprobeerd) de verwijderde mail komt niet in de prullenbak en is verder ook nergens te vinden. Vreemd genoeg heb ik dit alleen met Thunderbird. Maar ach, de prullenbak is ook weer niet zo belangrijk dat Thunderbird er door verwijderd zou moeten worden. Daar is dit programma toch echt te goed voor.

@Jakkie
Kun je iets meer vertellen over wat voor mail-account (pop/imap, gmail/hotmail/outlook/provider) en of je speciale instellingen of extensies hebt in Thunderbird?

Beste redactie, imap/Gmail (KPN) En geen speciale instellingen of extensies. Daar gingen mijn gedachten ook naar uit, maar dat is het dus niet. Blijf het heel raar vinden, en nogmaals, alleen in Thunderbird. Raar maar waar ;-)

@Jakkie
Misschien helpt dit: ga naar Extra | Accountinstellingen in Thunderbird. Kies onder je Gmail-account bij Serverinstellingen | Als ik een bericht verwijder - Het naar deze map verplaatsen voor de prullenbak of de door jou gewenste map en klik OK.

Ik realiseerde me zonet dat ik jullie suggestie zelf ook al geprobeerd had. Een beetje laat, maar goed ;-) Helaas werkt dit ook niet. Toch Th. maar blijven gebruiken zonder al te veel aandacht aan de Prullenbak te blijven schenken ;-)

Dank redactie! Zodra ik weer thuis ben (di) ga ik het doen. Laat het uiteraard direct weten. Ben heel benieuwd.

liever: ... doet vermoeden. Kleinigheidje ;-)

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitser_and