Thunderbird

Actueel: 

29 december 2016
Thunderbird 45.6 is verschenen. In deze uitgave worden acht beveiligingslekken verholpen en wordt een fout opgelost waardoor elke keer bij het starten van Thunderbird een systeem-integratie venster verscheen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (740 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
45.6
Laatst gewijzigd: 
29 december 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Moest om een paar redenen lange tijd niets van de dondervogel hebben. Kon het vanmiddag niet laten om 'm te downloaden en voila daar was ie en hoe! Hij gaat er voorlopig niet af.

Woordenboek Nederlands add on kan niet worden geïnstalleerd: is niet compatible met Thunderbird 45.6.0

Thunderdbird 45.6.0

Thunderbird update: 45.6.0

gebruik dit programma al jaren , goed programma zonder probleem , toppie

Thunderbird update: 45.5.1

Thunderbird update: 45.5.0

Sinds kort zijn de mappen Verzonden en Archieven verdwenen. Wie weet wat er aan de hand
is.

graf tievus programma

FossaMail is bijna het zelfde als Thunderbird.
Thunderbird is 32bit en is traag en zit vol fouten.
FossaMail is 64bit en redelijk snel.
Nog geen problemen gevonden.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en