Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (811 stemmen)
Actueel: 

26 januari 2018
Thunderbird 52.6 is verschenen. Deze beveiligingsupdate repareert tien beveiligingslekken - die voornamelijk uit e buiten zijn via de browser rendering engine als JavaScript aanstaat (wat standaard uitgeschakeld is in Thunderbird).
Verder worden fouten in de zoekfunctie van Thunderbird opgelost. Het doorzoeken van mailtjes was niet altijd betrouwbaar. Nu zou dit verholpen moeten zijn. Ook het niet tonen van mailtjes met defecte headers in IMAP mappen is opgelost.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
52.6.0
Laatst gewijzigd: 
26 januari 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Mijn Thunderbird op 3 verschillende PC's werkt sedert vandaag niet meer. Ze zijn niet gesynchroniseerd. 2x op W10, eenmaal op W7. Thunderbird start niet meer op? Virus of Fout?

Fossa Mail is gestopt en word niet meer ge update las ik jaren terug op softwaresite .nl Op FILEHIPPO is hij te downloaden en het werkt nog helemaal.
graag informatie als u die heeft, MVG rex (Was een prima alternatief voor Thunderbird)

Redactie GratisSoftware.nl heeft u informatie over Fossa mail ?

anoniem, Ik ben de redactie niet maar kijk eens op https://www.gratisso...

Filehippo - Software that matters
Windows
En

Search Software
waarom bieden zij fossamail daar dan nog aan om te downloaden ?

Geen idee, maar lees dit van de ontwikkelaar van FossaMail:
http://www.fossamail...

Ik vind Thunderbird een waardeloos programma. Na jarenlang gebruik heb ik het volledig gewist van mijn PC. Na enige maanden heb ik het vandaag weer geprobeerd. Alle oude gegevens worden weer geladen, zelfs mappen als hotmail en gmail die ik dacht te hebben verwijderd. Bestaat er een mogelijkheid een schone Thunderbird te installeren zonder oude gegevens? Of hebben de "spionnen" van Mozilla zoveel sporen op mijn PC achtergelaten dat dit niet mogelijk is. Met Firefox heb ik overeenkomstige ervaringen.

Je profiel (mail) zit in een andere map, anders zou je bij verwijderen en herinstallatie steeds al je mail en instellingen kwijt zijn. Dit werkt bij de meeste software zo. Als je alles wilt verwijderen moet je je profielmap verwijderen of een nieuw profiel aanmaken. Lees hier uitleg:
https://support.mozi...

52.5.2 nieuwe versie 22.12.2017

download geeft thunderbird 52.4.0

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denema_ken