Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (820 stemmen)
Actueel: 

22 mei 2018
Thunderbird 52.8 is verschenen. Deze beveiligingsupdate repareert dertien beveiligingslekken - waarvan twee kritiek zijn. Verder worden geen wijzigingen doorgevoerd.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
52.8.0
Laatst gewijzigd: 
22 mei 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Beste mensen, vind Thunderbird een uitstekend programma, maar 1 ding begrijp ik niet. Als ik een mailtje verwijder vind ik het niet terug in de Trash/Prullenbak. Heb er van alles aan gedaan om verwijderde mail daarin terug te vinden maar niets heeft geholpen. Het vreemde is dat ik dat met geen enkel ander programma heb. Houd het derhalve maar even bij het door mij zeer gewaardeerde Foxmail. Misschien weet iemand een oplossing?

Welke prullenbak bedoel je,die van Windows of de prullenbak van Thunderbird?

Van Thunderbird. Het blijkt dat meer gebruikers ermee zaten te worstelen. Wel een beetje vreemd hoor. Met bijv. Mailbird en Mailspring is daar geen sprake van. Daar verdwijnen de verwijderde mailtjes gewoon in de prullenbak. Blijf het raar vinden ;-)

Bovenstaand screenshot toont twee prullenbakken.
Mijn e-mails worden naar de bovenste Trash verplaats in de onderste staat dan niets.

Wanneer ik op de bovenste Trash rechtsklik en daarna op eigenschappen,zie ik het aantal mails in de Trash staan,ook zie je dan een optie Map repareren.

Iets anders maar ik krijg e-mails dubbel binnen ,gebruik alleen Firefox en thurneburd in linuxmint 18.3 wat nu.

Heb ik ook gedaan. Ten einde raad heb ik Th. er maar uitgemikt en heb ik het (voor mij) onvolprezen Foxmail weer gedownload. Werkt perfect. Het vervelende is dat alleen Th. dit 'incident' heeft. Wel jammer, is en blijft in mijn ogen een van de betere emailprogramma's.

verwijderde berichten staan in de map - deleted -

Was dat maar zo. Dan was ik niet verder gaan zoeken ;-)

Thunderbird update: 52.8.0

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen