Thunderbird

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat je van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haal je gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kun je doen via de optie Extra | Importeren. Zo kun je makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van je waardevolle mail en adresboeken.

Je kunt je mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), je kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kun je hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 102 met vernieuwd uiterlijk (klik voor groter)

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

Inst

Reacties

@Aad, is volgens mij de Beta uitvoering.

Ik weet niet hoe dit zit maar ik heb versie 125.0 supernova.

@George: bij mij gebeurde precies hetzelfde; eerst van versie 15.10.1 updaten naar versie 116, en meteen daarna werd bij de updatecontrole versie 115.10.2 aangeboden

@George
Dank voor het melden! We hadden deze uitgave even gemist. Lees ook onze uitleg bij Actueel over het hoe en waarom van deze uitgave (wat misschien jouw gekke versiesprongen verklaart).

Overigens verliep deze update vreemd. Allereerst werd versie 116.0 aangeboden. Toen ik vervolgens nogmaals 'Over Thunderbird' selecteerde, kreeg ik 115.10.2 aangeboden. Een interessante route.

Versie 115.10.2 is beschikbaar

Inmiddels zo even 115.10.02 via WingetUI binnen gekregen in het Engels maar naar Nederlands omgezet.

nieuwe versie 115.10

Vraag: Hoe kan ik al miin accounts in Thunderbrid in 1 keer terugzetten naar standaardinstellingen? Ik heb meerdere mailadressen die verschillend ingesteld staan. Op het ene mailadres verdwijnen de berichten al na een paar dagen terwijl op een ander mailadres de berichten na een jaar nog staan.

Versie 115.9.0 is beschikbaar.

Pagina's