Thunderbird

Actueel: 

17 augustus 2017
Thunderbird 52.3 is verschenen. Deze beveiligingsupdate repareert zestien lekken waarvan drie kritiek zijn. Verder worden in deze uitgave onder andere problemen met ingebedde afbeeldingen opgelost. Zo worden deze afbeeldingen nu niet meer getoond in spam-berichten en worden ze bij het printen van een e-mail weer netjes geschaald zodat ze op papier passen.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (785 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
52.3.0
Laatst gewijzigd: 
17 augustus 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Bij mij mislukt de update
Vervolgens download de nieuwste versie.
Alles zeker weer opnieuw invoeren van adressen.

Lange Henk,
Je hoeft niet alle adressen opnieuw in te voeren.
Je had voor je ging updaten, eerst een back-up van je adresboek moeten maken.
Als je Thunderbird helemaal verwijderd heb, heb je echt een probleem dan ben je alles kwijt.
Staat Thunderbird nog op je pc, ga dan naar adresboek en klik op exporteren dit kun je in het menu van het adresboek vinden.
succes.

Thunderbird update: 52.3.0

Ik heb geprobeerd mijn Contacten uit Windows Mail (Vista) in de Adressen van Thunderbird te installeren (via .csv bestanden), maar dat valt me bar tegen. De procedure is hopeloos ingewikkeld, je kunt er veel minder gegevens in kwijt en het resultaat is veel minder overzichtelijk dan in WM. Is daar geen betere oplossing voor?

Julien, Een oplossing, alles handmatig overzetten.
Wel lastig maar wel opgelost.
Maak daarna een back-up.

Niet vergeten dat je Thunderbird volledig kan backup met "Mozbackup"
Zelf de addons en calender zijn ook saved
Geweldige tool
OPGEPAST: ALS thunderbird update MOET je een nieuwe backup maken

Kan ook heel goed met KPS mail. Dat gebruik ik altijd. Werkt perfect! Ook kalenders en alles wordt mee geback-upt. Heb je ondertussen een nieuwe update van Thunderbird, kan gewoon de backup weer worden teruggezet via restore en dan desnoods even opnieuw updaten.

Sorry. Bedoel KLS mail. (Scheelt 1 letterje.)

Thunderbird update: 52.2.1

Thunderbird update: 52.2.0

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ne_erland