Thunderbird

Actueel: 

15 juni 2017
Thunderbird 52.2.0 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave lost diverse fouten op en plakt lekken dicht.

9 mei 2017
Thunderbird blijft bij Mozilla maar gaat scheiden van Firefox.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (773 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
52.2.0
Laatst gewijzigd: 
15 juni 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Thunderbird update: 52.2.0

Ik vind Thunderbird een goede emailclient.
Maar thunderbird loopt wel vast als je McAfee Total Protection gebruikt.
Schakel antiSpam uit in je virusscanner, en zet addon in thunderbird ook uit.

Wacht op de nieuwe update van Thunderbird.
Dan installeer ik Thunderbird weer opnieuw, en configureer hem goed.
Het probleem met het vastlopen is dan waarschijnlijk opgelost.

Thunderbird update: 52.1.1

Thunderbird update: 52.0.1

Heb de nieuwe windows versie 1703 geïnstalleerd op 3 computers maar versie 52 van Thunderbyrd loopt steed vast diverse malen opnieuw geïnstalleerd maar wil niet jammer

Gebruik je een virusscanner van McAfee, lees dan het onderste bericht.

Thunderbird
Actueel:

16 mei 2017
Thunderbird 52.1.1 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave lost fouten met IMAP en bijlagen op. De McAfee Anti-Spam add-on is nog altijd incompatibel en kun je het best uitschakelen. Thunderbird 52 was de jaarlijkse update waarin wijzigingen aan de interface en verbeteringen aan IMAP zaten.

Succes Jos.

Sinds vanmorgen zijn de mappen, uitgezonderd postvak in en prullenbak, uit Thunderbird verdwenen. Als ik in de webmail kijk, staan ze daar gelukkig nog wel in. Hoe krijg ik Thunderbird weer op orde?

Fijn en goed programma!! , gebruik het al vele jaren.
Updates zijn makkelijk te controleren en te doen via Help en over thunderbird, het interne updatekanaal van thunderbird.

Thunderbird update: 45.8.0

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland