Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (1552 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 60 met nieuw thema

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Versie 91.3.2 is beschikbaar

De release notes voor versie 91.3.1 zijn nu beschikbaar

nieuwe versie 91.3.1

versie 91.3.0 is uit

Een of andere sukkel heeft weer zitten klooien met de agenda.
Wil ik een repeterend item openen om te bewerken dan volstond er op dubbelklikken.
Nu moet ik eerst aangeven wat ik wil bewerken, maak ik toch zeker zelf wel uit.
Iedere verandering is bepaald geen verbetering. Geldt ook voor Firefox.
Ze prijzen zich zelf uit de markt.

@Erick
Dat is wel eens vaker gebeurd bij Thunderbird-updates. Vaak helpt het updaten van de addons dan. We hebben het even vermeld bovenaan het artikel en hieronder.

Als bepaalde add-ons (zoals Provider for Google Calendar) het niet doen na een upgrade van Thunderbird dan helpt het vaak om deze even handmatig te updaten onder Add-ons | tandwieltje | Controleren op updates:

Versie 91 werd bij mij automatisch geïnstalleerd (op Win10).
Daarna was de inhoud van mijn Google agenda verdwenen. De app "Provider voor Google Agenda"bleek na de Thunderbird-update nog op een oude versie te staan. Deze app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Opnieuw gekoppeld aan mijn Google-agenda en alles was weer in orde.

"92" moet zijn 91.2.1 32-bits

Van 78 naar 92 32 bit,rechtsboven geen uitknop meer.
Beeld > Werkbalken > Aanpassen en dan Titelbalk aanvinken
en hij is weer terug ;)

Ik kreeg 91.2.1 ook aangeboden nu. Probleemloze update vooralsnog.

Pagina's