Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (855 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 60 met nieuw thema

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Kan mij iemand meedelen hoe ik mijn paswoord kan veranderen. Dank bij voorbaat.

Beste Hendrik ,
Als u een e-mailadres heeft van een provider ,/ Of b.v Outlook moet u daar eerst het wachtwoord veranderen .
Dan opent u Thunderbird , klik op extra > opties > beveiliging > klik dan op opgeslagen wachtwoord(en)verwijder daar uw oude wachtwoord > sluit Thunderbird .
Open opnieuw Thunderbird nu word automatisch gevraagd om uw ( nieuw ) wachtwoord in te vullen . Succes .

Nog een aanvulling vergeten te vermelden , na beveiliging moet u klikken op wachtwoorden > dan op opgeslagen wachtwoorden .

Bedankt, maar begrijp het niet helemaal.

Wat begrijpt u niet ?

'Als u een e-mailadres heeft van een provider ,/ Of b.v Outlook moet u daar eerst het wachtwoord veranderen'. Het overige had ik gevonden maar kon 'paswoord wijzigen' niet activeren.
Ik heb een a-mailadres me @live.be en @outlook.com, dat nog is aangemaakt met het vroegere nog aanwezig e-mailprogramma van Windows.

U moet eerst het wachtwoord veranderen in uw e-mail programma wat u nu gebruikt.
Volg dan het stappenplan wat ik beschreven heb .
Als u het nieuwe wachtwoord heeft ingevuld in Thunderbird , staat er ook wachtwoord onthouden , vink dit aan en klik op oke .
Hopelijk is het gelukt , sorry is ik onduidelijk ben geweest .

Weet iemand misschien een Add-On voor thunderbird 60.3.3. om winmail.dat bestanden te lezen.
Heb namelijk weer hetzelfde probleem als bij de oudere versie, dat was op te lossen met een Add-On genaamd "lookout".

M.v.g. john

@John
De Lookout extensie voor winmail.dat bestanden is inmiddels geschikt gemaakt voor Thunderbird 60:
https://addons.thund...

Ik wacht nog altijd om over te schakelen omdat "GOOGLE SYNC TASKS addonn" nog steeds niet actueel is voor de nieuwere versies van Thunderbird. Nu zie ik op mijn tabblad POSTVAK IN linksonder een overzicht van al mijn taken.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwe_en