Avast Free Antivirus

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (4374 stemmen)
Actueel: 

20 juni 2018
Avast Free Antivirus 18.5 is verschenen. Deze onderhoudsuitgave kent enkele verbeteringen. Zo verschijnt er nu een blauwe stip op het Avast-icoon in de systeembalk als je meldingen hebt. Ook kunt je makkelijker bestanden herstellen uit quarantaine. Ten slotte zijn fouten opgelost: uitgeschakelde schilden worden bijvoorbeeld weer correct weergegeven in het systeembalk-menu.

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om uw pc te beschermen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts heeft Avast een SafeZone Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom:

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
18.5.2342
Laatst gewijzigd: 
20 juni 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie biedt meer functies zoals ransomwareschild, firewall, webcamschild en meer
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Lees eerst goed onze installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18!

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie dat u het vinkje bij Google Chrome (of andere aanbiedingen) weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt. Kijk ook goed uit welke onderdelen van Avast u wilt installeren. Sommige moet u voor betalen en andere zijn wellicht niet nodig. Lees daarom goed onze installatie-instructies voor Avast!

Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17 en 18: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

Lees ook goed onze uitgebreide activatie/registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens

Avast verzamelt gegevens, waaronder bezochte websites, en deelt die - als het goed is geanonimiseerd - met derde partijen. Onderaan onze installatie-instructies kun je lezen hoe je die gegevensverzameling van Avast kunt beperken!

Deel deze download: 

Reacties

Deze onderhoudsuitgave fixt geen crashes maar veroorzaakt ze.
Opera wil nauwelijks nog opstarten, loopt vast of het duurt 2 minuten of langer voor de browser start.
Snel avast ingeruild voor Avira.
Blijkbaar testen ze hun 'fixes'niet. Gaan AVG achterna.

Na een update naar 17.4.2294 kan ik qua internet nog wel naar startpagina google, maar van daar niet door naar volgende pagina's. Hoe kan ik dit herstellen? Bij voorbaat dank.

Dank, hebben het vermeld:
https://www.gratisso...

Avast installeren is goed gelukt. Maar . .
Algemeen
- Emailhandtekeneing uitgeschakeld, maar schakelt telkens weer in.
Privacy
- Deelnemen aan Avast community uitgeschakeld, maar schakelt telkens weer in.
- Deel gegevens met anderen uitgeschakeld, maar schakelt telkens weer in.
Met dank voor de info.

er zijn twee updates van avast verschenen , de tweede op 30.03.2017 uitvoering 17.3.2291.
https://forum.avast....

Staan vermeld hierboven.

Hallo redactie,

"Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox".

Volgens mij is deze extensie verleden tijd in het geval Firefox. Voor Chromium is hij/zij er nog wel. Voor Internet Explorer weet ik niet.

Na het updaten naar 17.2.2288 krijg ik avast niet meer geopend ! ! ! !

Ondanks een nieuwe installatie werkt het feilloos schakelen naar de bankmodus (SafeZone) niet.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en