Avast 17.4 blokkeert toegang tot internet voor sommigen

Virusscanner Avast blijkt bij sommige gebruikers de toegang tot websites te blokkeren na de update naar versie 17.4.2294 van vorige week. Security.nl meldt dat op het forum van Avast veel mensen klagen dat ze geen websites kunnen bezoeken. Ook zouden updates van Windows niet meer gedownload worden.

Ook bezoekers van GratisSoftware.nl klagen over Avast 17.4. Een bezoeker kan ook niet meer op internet, maar wel op zijn startpagina van Google (iets wat op het Avast forum ook gemeld wordt). Een andere bezoeker meldt dat Opera niet of nauwelijks meer opstart na de update van Avast.

Het probleem lijkt veroorzaakt te worden door het Webschild van Avast. Als dat uitgeschakeld wordt hebben gebruikers weer internettoegang. Opnieuw installeren van Avast zou ook helpen. Het gaat dan om een schone installatie. Dus eerst Avast verwijderen, opnieuw opstarten en dan weer installeren.

Download Avast Free Antivirus

Heb jij ook problemen met Avast 17.4? Laat ze weten in de reacties hieronder! Ook je oplossingen zijn welkom!

Bron: 
Tags: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb na de update van Avast nergens problemen ondervonden.

Het probleem zit volgens mij in het HTTPS scannen.
Opera wou met geen mogelijkheid meer opstarten.
Na in Instellingen > Onderdelen > Webschild > het vinkje bij 'HTTPS scannen inschakelen' te hebben weggehaald heb ik geen problemen meer.
Webscannen kon gewoon AAN blijven staan

Correctie: Webschild kon gewoon aan blijven staan.

Ik installeer Avast altijd opnieuw omdat anders SafeZone Browser niet meer werkt na een update vanuit het programma zelf.

Safezone Browser is gewoon een beetje aangepaste Google Chrome. Voegt niets toe.
Behalve dat Google tijdens het internetbankieren kan meekijken.

Heb heel vaak met het opstarten na de update dat ik een waarschuwing krijg dat niet al mijn schilden werken.
Als ik de schilden bekijk staan ze allemaal aan en zie ik niks raars.
Dan klik ik toch op alles aan zetten en dan is alles weer goed.
Ik heb trouwens avast premier.

Gelukkig geen probleem na update

Avast is/was een goede scanner, helaas zijn er steeds weer van die onaanvaardbare problemen na een update en zeker bij een nieuwe versie loopt het steeds wel ergens goed fout.

Maar ja, het is gratis en we weten ondertussen dat bij de gratische versie gebruikers dienen als beta testers.
Ben blij dat ik een paar jaar geleden ben overgeschakeld naar een betaalde versie zoals Kaspersky en Bitdefender.

Gewoon MSE (Windows 7) of Windows Defender (Windows 8.1 en 10) gebruiken. Bij de laatste ransomware aanval waren bijna alle uitgebreide pakketten nutteloos en ze kunnen zelfs het tegengaan van het virus tegenwerken. Je krijgt alleen maar schijnveiligheid en diverse irritaties of zelfs defecte PC's. Zelf goed opletten blijft erg belangrijk, net als regelmatig een back-up van belangrijke bestanden. Een back-up schijf moet extern zijn en offline gehouden worden, indien niet in gebruik.
Belangrijk: Zorg dat je de steeds laatste systeemupdates hebt uitgevoerd.

Update voor Avast 17.5.2302 Stabiele versie

https://forum.avast.com/i...

Sinds ik Avast Free heb, heb ik problemen,nu kan ik zelfs niet meer bij mijn rekening komen, dit is verschrikkelijk. Ik ben wat ouder en moet dan volgens zeggen mijn Browser opschonen. Geen flauw benul hoe dat werkt. Voor die tijd werkte alles snel en goed. Nu heel langzaam en kan ik mijn laptop niet meer gebruiken. Bedankt Avast Free!

Als ik Avast Premiers netwerkbecherming/firewall aanzet, dan wordt internet geblokkeerd, en dan ook echt alles. Ik moet het dan op passieve modus zetten. Ik krijg dan waarschuwingen dat ik niet goed bescherm ben. Ik vraag me dus af waarvoor ik nou eigenlijk betaal.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
f_ankrijk