PC Tools AntiVirus Free

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

PC Tools Anti-virus wordt niet meer verder ontwikkeld door producent Symantec en is niet meer te downloaden. Download hier andere gratis virusscanners.

PC Tools AntiVirus Free is de gratis virusscanner van PC Tools, dat ook de bekende gratis firewall maakt. PC Tools biedt bescherming tegen virussen, spyware en andere malware en heeft gratis automatische updates.

PC Tools AntiVirus Free beveiligt uw bestanden en e-mail tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, wormen en andere malware. De bescherming is realtime. Updates worden automatisch binnengehaald.

Hoe goed de bescherming is die PC Tools AntiVirus Free biedt is niet geheel duidelijk. De betaalde variant PC Tools SpywareDoctor met AV komt uit tests van AV Comparatives als redelijk tot goed uit de bus. De vraag is alleen hoeveel minder de beveiliging van PC Tools AntiVirus Free is (op rootkits wordt bijvoorbeeld niet gescand).

De interface van PC Tools AntiVirus is eenvoudig en overzichtelijk. Wel wordt veel reclame gemaakt om u te verleiden om te upgraden naar de betaalde versie. Minpuntje is verder dat tracking cookies ook als malware worden gemeld bij een scan. Dat jaagt onervaren gebruikers onnodig schrik aan.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

PC Tools AntiVirus Free is makkelijk in het gebruik en biedt behoorlijke bescherming. Toch zijn er betere gratis virusscanners.

Reacties

K. Drexhage - 5364-2A44-2AC0-8E9D-4814-153A-2DA1-7C45
Ik heb een betaalde versie van PC tools maar betaal daar tweemaal voor !
Toch krijg ik iedere dag een aanmaning om te betalen op mijn scherm.

PC Tools: screenshot en talen zijn aangepast.

De gebruikersinterface is ondertussen wel wat veranderd en ziet er heel mooi uit. Bovenstaande screenshot klopt dus niet. En de taal is ook Nederlands.
Voor de rest ben ik tevreden over deze virusscanner.

Dan ben je toch veel beter af met Microsoft Security Essentials als gratis anti-virus :-)