Vidiot

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Vidiot is een videobewerker voor Windows en Linux. Je maakt eerst een nieuw project aan (Bestand | Nieuw) waarna je mediabestanden kunt importeren. Vervolgens kun je allerlei bewerkingen uitvoeren.

Met Vidiot kun je fragmenten knippen en plakken (of drag and drop gebruiken), audio- en videosporen toevoegen, schalen en roteren, overgangen maken, titels toevoegen, de snelheid veranderen en meer. Ook kun je videobestanden converteren naar een ander formaat en is er ondersteuning voor key frames.

Vidiot is beschikbaar voor Windows en Linux en ook in het Nederlands verkrijgbaar (de ontwikkelaar is Nederlander).

Inst

Reacties

Na het bewerken kies je in het menu voor 'Exporteren - uitvoerbestand'. Daar kies je de naam en het formaat van het te exporteren bestan

Het lukt me om de video te bewerken, maar als ik het geëxporteerd heb, kan ik het alleen als .vid bestand opslaan en niet als een .mpeg4 bijvoorbeeld. Daardoor kan ik de film alleen openen met het vidiotprogramma maar niet als gewoon een losstaand filmpje. Hoe kan ik de film opslaan, zodat ik het gewoon zo kan openen?

Titels (tekst over de video) kunnen worden toegevoegd door het toevoegen van PNG of TIFF-bestanden in de film. Gebieden die transparant zijn in het PNG/TIFF-bestand zullen transparant blijven bij het maken van de video.

Het creëren van overgangen kan op twee manieren:
1. Klik met de rechtermuisknop op een clip en selecteer de gewenste overgang in het pop-up menu.
2. Via de toetsen 'i', 'o', 'p', en 'n' maak je crossfades.

Handleiding zijn te vinden via Google (tutorial vidiot) o.a. op https://www.youtube....

Beste Allen,

Graag zou ik een handleiding hebben van dit programma, weet iemand waar ik deze kan vinden?

Alvast bedankt,
Andre Hippe

Klopt het dat je er geen ondertiteling aan kunt toevoegen?