Shotcut

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (32 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Shotcut is een vrij geavanceerde videobewerker die met heel veel videoformaten overweg kan. U kunt filmpjes bewerken, inkorten en snijden en effecten en overgangen toevoegen. Op de tijdlijn kunt u meerdere fragmenten monteren en vervolgens exporteren.

Shotcut maakt gebruik van FFmpeg en ondersteunt daardoor heel veel video-formaten. U hoeft filmpjes niet te importeren maar kunt ze rechtstreeks op de tijdlijn bewerken. U heeft de beschikking over tientallen video- en audio-effecten. U kunt meerdere fragmenten en scènes uit video's monteren op de tijdlijn (waar u filmpjes naartoe kunt slepen). En u kunt met afbeeldingen werken.


Projecten kunt u opslaan als MLT-bestand en exporteren naar allerlei formaten. Shotcut ondersteunt ook 4K opnamen en webcam capture. Lees hier over alle eigenschappen van Shotcut.

Shotcut is een behoorlijk uitgebreide videobewerker die snel werkt als u de basisbeginselen onder de knie heeft.

DL

Inst

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 

Reacties

@Anoniem
Er lijkt niet veel veranderd te zijn ten opzichte van versie 21.09.13 (de release notes pagina is hetzelfde), dus misschien was een nieuwe installatie niet nodig.

Versie 21.09.20 geïnstalleerd, wat vreemd is dat de vorige versie niet wordt verwijderd ondanks dat er een vinkje staat bij de installatie opties dat aangeeft dat de vorige verwijderd moet worden. De oude snelkoppeling blijft ook op het bureaublad staan.
Heeft iemand dezelfde ervaring of doe ik iets fout?

@FredJ en Spiff
Beide download opties worden nu genoemd. Dank voor het melden.

@ FredJ,
De Shortcut download-pagina vermeldt momenteel nog versie
21.03.21 als "Recommended Stable Version".
Versie 21.08.29 wordt vermeldt onder Recent Posts, "New Version 21.08.29". Via die link, en vervolgens via "Version 21.08.29 is now available for DOWNLOAD!" kun je doorklikken naar de pagina met v21.08.29 op GitHub, waar je de gewenste versie kunt kiezen voor je besturingssysteem.

Probeer de laatste versie (21.08.29) te downloaden maar komt met versie 21.03.21

Ik baal ontsettend. Ik heb een update gedaan. En ineens werken bepaalde mp4 bestanden niet. Ik krijg wel het geluid. Maar een wit vlak. En ik kom er maar niet achter aan welke instelling(en) dat ligt. Op zich een goed programma. Maar "had ik die update maar niet geïnstalleerd. Ik heb een oudere versie er op gezet. Probleem blijft bestaan

sporen nauwelijks zichtbaar op de tijdlijn... 'k begrijp niet wat je bedoelt....?

Onbruikbaar, sporen zijn nauwelijks zichtbaar op de tijdlijn.

@ Annemarie 28 Jul 2018 : Nee, toch niet, helemaal geen waardeloos programma. Zelf heb ik twee jaar betaald voor VSDC en ontdekte een tijd geleden Shotcut en het bevalt me even goed als het betalende VSDC.
Als je iets niet kon exporteren, ligt het aan degene die voor het scherm zit en een opgeslagen filmpje niet kunnen afspelen...: mogelijk ligt het aan een ontbrekende codec van je videospeler?
Ik heb met beide iig geen problemen mee en ben van plan van mijn abonnement op VSDC niet meer te verlengen binnen enkele maanden.
@ Hendrik (als het na een jaar nog zin heeft om dit te antwoorden: kijk eens op https://www.youtube.... - en rechts bij de lijst video's van Shortcut staat er eentje bij over Transitions.

Bedankt, ik zocht er lang naar hopelijk werkt die goed

Pagina's