LossLessCut

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

LossLessCut is een eenvoudig programmaatje om snel fragmenten uit je video's of films te knippen. Zo kun je lange video's inkorten of ongewenste onderdelen (reclame) weghalen.

Met LossLessCut - dat gebruik maakt van FFMpeg - kun je snel de beste stukjes uit je video knippen en bewaren. De werking is eenvoudig: speel de video af in LossLessCut, klik op de gewenste tijdstippen op de  gekleurde handjes  voor het begin en voor het eind van je fragment. En klik dan op Export. LossLessCut exporteert je fragment nu naar een nieuw bestand in dezelfde map als het origineel (met de tijdstippen van de knip toegevoegd aan de bestandsnaam). Het origineel blijft behouden, tenzij je op het vuilnisbakje klikt.
Je kunt ook meerdere fragmenten of filmpjes (met dezelfde codec) samenvoegen (Tools | Merge files), video's roteren en schermopnames (snapshots) maken van de fragmenten.

LossLessCut is snel omdat de applicatie video's niet opnieuw encodeert nadat het bewerkingen uitvoert. Het programma maakt een bijna directe (lossless) kopie. LossLessCut ondersteunt de volgende videoformaten:
MP4, MOV, WebM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8 en VP9.

Niet ondersteunde filmformaten kun je in LossLessCut omzetten naar een ondersteund formaat via menu File | Convert to friendly format (fast) of File | Convert to friendly codec (slow).

LossLessCut is alleen voor het knippen van fragmenten uit video's. Voor speciale effecten en meer bewerkingsmogelijkheden moet je bij geavanceerdere videobewerkers zijn. Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux.

Je dient het gedownloade 7z-bestand van LossLessCut uit te pakken met bijvoorbeeld 7-Zip

Inst

Reacties

In 3.61 zit een bug. Als je een map opent zie je de bestanden niet.

Het cutten gaat niet frame per frame maar per keyframe. "slimme" reclame kunt je niet naadloos verwijderen.

Deze vind ik fijner: Gihosoft Video cutter-joiner,
zie https://www.gihosoft...

Ondersteund bij mij geen MP4. zoek een programma om alleen de reclame er uit te knippen.

Heb ik geprobeerd maar werkt niet.

Je kunt video's roteren met LossLessCut (knop zit op de menubalk van de app)

Als ik met mijn GSM een rechstaand filmpje mp4 maak en dat exporteer in lossles cut dan draaid het beeld 90 graden en geeft het filmpje plat weer dus 90 graden verkeerd.

Ik vind de gratis Gihosoft Video Editor fijn werken, is wel in het Engels. Je kunt er redelijk nauwkeuring mee snijden en óók mee samenvoegen, zie https://www.gihosoft...

op de site staat LossLessCut 3.52.0

Ik zie het gratis videobewerkingsprogramma photostage niet in de lijst staan.(alleen gratis voor particulier gebruik) Dat is het beste alternatief voor windows moviemaker en werkt zelfs ook op dezelfde manier.
https://www.nchsoftw...

Pagina's