Avidemux

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (242 stemmen)
Actueel: 

16 augustus 2017
Avidemux 2.7.0 is verschenen. In deze update wordt de FFMpeg component bijgewerkt naar versie 3.3. Ook worden veel foutjes opgelost in de videobewerker. De producent van Avidemux waarschuwt dat sommige virusscanners vals alarm geven bij deze nieuwe versie. Dat is dus onterecht. Je kunt het gedownloade bestand bij VirusTotal gratis laten scannen door tientallen anti-virus applicaties. Als de meeste het bestand schoon vinden kun je er meestal wel van uitgaan dat eventuele detecties vals positieven zijn.

Beschrijving: 

Avidemux is videobewerkingssoftware om avi, mpeg (DVD), asf en mp4 (iPod) filmpjes mee te bewerken, filteren en om te zetten naar een ander videoformaat. Avidemux heeft een aantal ingebouwde codecs om videobestanden mee te editen. De interface van Avidemux is wat onoverzichtelijk, maar met de verzameling video filters die het programma tot zijn beschikking heeft zijn veel effecten uit te voeren.

Avidemux is geschikt om zeer eenvoudige knip- en plakbewerkingen op videobestanden uit te voeren. Zo kunt u scènes wegsnijden of meerdere fragmenten aan elkaar plakken. De mogelijkheden op dit vlak zijn echter vrij beperkt.

Wel interessant zijn de vele video filters die Avidemux heeft om speciale effecten mee te bereiken. Avidemux heeft tientallen filters om mee transformeren (roteren, fade in/out, verkleinen, achterstevoren afspelen, kaders toevoegen), kleuren aan te passen, ruis (noise) weg te halen, te deinterlacen, video's scherper mee te maken, ondertitels toe te voegen en allerlei andere effecten toe te passen.
 

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Om met deze effecten te kunnen werken dient u (vreemd genoeg), nadat u een filmpje geopend hebt, de instelling Copy bij Video te veranderen in het door u gewenste formaat. Hierna kunt u klikken op Filters en de gewenste filters met het blauwe plusje toevoegen. Met preview kunt u zien wat het effect is. Als u klaar bent drukt u op Close om het Video Filters venster te sluiten. Als u nu op Save klikt in het hoofdvenster kunt u een naam (plus extensie) invoeren voor uw bewerkte filmpje. Hierna gaat Avidemux de filters toepassen.


Video Filters in Avidemux toevoegen met de blauwe plus

Ook is Avidemux geschikt als videoconversie werktuig om filmpjes in een ander videoformaat op te slaan, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor iPod of DVD-speler.

Categorie: 
Videobewerking
Versienummer: 
2.7.0
Laatst gewijzigd: 
16 augustus 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download Avidemux 64-bits voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Download Avidemux voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch, XP wordt niet meer ondersteund)

Crasht Avidemux na het laden van een video, dan moet u OpenGL uitschakelen onder preferences

Meer downloads: 

Download Avidemux voor macOS
Download Avidemux voor Linux
(klik op Fosshub achter de versie voor uw besturingssysteem)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 

Reacties

Doe eens wat aan jullie mobiele website. Screenshots zijn uitgerekt in de lengte en als je in landschap modus bekijkt is alles veel te groot, als je dan uit wil zoomen zie je maar de helft van de tekst.

Beginpunt begint te vroeg. Hebben we natuurlijk niets aan. Kom eens met goede video software.

Hier is een rijtje:
https://www.gratisso...

Lightworks is echt professionele software:
https://www.gratisso...

Voor lightworks is quicktime vereist. En quicktime voor windows bestaat niet meer. https://support.appl...

windows movie maker is hier nog wel te downloaden. http://www.chip.de/d... helaas niet meer via microsoft zelf.

Deze al geprobeerd? www.windows-movie-ma...
Eindelijk zonder photogallery.

2.6.18 is inmiddels uit!

Het programma werkt erg slecht, en is in ieder geval erg onoverzichtelijk. Ik wilde audio en video van een film synchroniseren (het geluid liep een halve seconde voor op het beeld), maar ik krijg dit met geen mogelijkheid voor elkaar. Het beeld gaat veel te snel en het lukt mij niet dit op normale snelheid af te laten spelen. Toch maar op zoek naar een ander programma, al hebben ze allemaal wel wat. Het beste programma schijnt "Super" te zijn maar dat is zo ingewikkeld en ondoorzichtig dat alleen specialisten daarmee overweg kunnen

Nog iets wat erg irritant is: het preview scherm kapt een deel van het normale scherm af: de hele onderkant is weg zodat de ondertitels bv. niet zichtbaar zijn. En dit is niet aan te passen, lijkt het. Wie verzint zoiets?

Ik heb veel versies geïnstalleerd in de loop der jaren. Maar Avidemux blijft een heel slecht programma. Onduidelijk, loopt steeds vast, geeft rare foutmeldingen. Ik snap echt niet waarom ze met deze rotzooi blijven doorgaan.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenl_nd