Avidemux

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avidemux is videobewerkingssoftware om avi, mpeg (DVD), asf en mp4 (iPod) filmpjes mee te bewerken, filteren en om te zetten naar een ander videoformaat. Avidemux heeft een aantal ingebouwde codecs om videobestanden mee te editen. De interface van Avidemux is wat onoverzichtelijk, maar met de verzameling video filters die het programma tot zijn beschikking heeft zijn veel effecten uit te voeren.

Avidemux is geschikt om zeer eenvoudige knip- en plakbewerkingen op videobestanden uit te voeren. Zo kun je scènes wegsnijden of meerdere fragmenten aan elkaar plakken. De mogelijkheden op dit vlak zijn echter vrij beperkt.

Wel interessant zijn de vele video filters die Avidemux heeft om speciale effecten mee te bereiken. Avidemux heeft tientallen filters om mee transformeren (roteren, fade in/out, verkleinen, achterstevoren afspelen, kaders toevoegen), kleuren aan te passen, ruis (noise) weg te halen, te deinterlacen, video's scherper mee te maken, ondertitels toe te voegen en allerlei andere effecten toe te passen.
 

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Om met deze effecten te kunnen werken dien je (vreemd genoeg), nadat je een filmpje geopend hebt, de instelling Copy bij Video te veranderen in het door jouw gewenste formaat. Hierna kun je klikken op Filters en de gewenste filters met het blauwe plusje toevoegen. Met preview kun je zien wat het effect is. Als je klaar bent druk je op Close om het Video Filters venster te sluiten. Als je nu op Save klikt in het hoofdvenster kun je een naam (plus extensie) invoeren voor je bewerkte filmpje. Hierna gaat Avidemux de filters toepassen.


Video Filters in Avidemux toevoegen met de blauwe plus

Ook is Avidemux geschikt als videoconversie werktuig om filmpjes in een ander videoformaat op te slaan, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor mobiele apparaten of DVD-spelers.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Ik gebruik Sony Vegas voor videomontage. Avidemux kan naar geen enkel format converteren dat Vegas herkent. Voor de SV of SVpro gebruikers dus waardeloos.

http://www.nchsoftwa...
Dit vind ik persoonlijk zeeeeer goed.

Doe eens wat aan jullie mobiele website. Screenshots zijn uitgerekt in de lengte en als je in landschap modus bekijkt is alles veel te groot, als je dan uit wil zoomen zie je maar de helft van de tekst.

Voor lightworks is quicktime vereist. En quicktime voor windows bestaat niet meer. https://support.appl...

Hier is een rijtje:
https://www.gratisso...

Lightworks is echt professionele software:
https://www.gratisso...

Beginpunt begint te vroeg. Hebben we natuurlijk niets aan. Kom eens met goede video software.

windows movie maker is hier nog wel te downloaden. http://www.chip.de/d... helaas niet meer via microsoft zelf.

Deze al geprobeerd? www.windows-movie-ma...
Eindelijk zonder photogallery.

2.6.18 is inmiddels uit!

Nog iets wat erg irritant is: het preview scherm kapt een deel van het normale scherm af: de hele onderkant is weg zodat de ondertitels bv. niet zichtbaar zijn. En dit is niet aan te passen, lijkt het. Wie verzint zoiets?

Pagina's