VidCutter

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

VidCutter is een goed uitziende applicatie om fragmenten uit video's of films te knippen. Zo kun je lange video's inkorten, fragmenten selecteren of delen (bijvoorbeeld reclame) weghalen.

VidCutter werkt eenvoudig. Kies een video via de Open Media knop, klik bij het begin van je fragment op Start Clip en bij het eind op End Clip en kies vervolgens Save Media. Je fragment wordt nu opgeslagen in dezelfde map als het origineel (met EDIT aan de naam toegevoegd).

VidCutter maakt gebruik van FFMpeg en ondersteunt onder andere de volgende formaten:
AVI, MP4, MOV en FLV

VidCutter heeft nog extra mogelijkheden zoals SmartCut (precies key-frame kiezen) en een Clip Index om meerdere fragmenten samen te voegen. Je kunt ook een donker thema kiezen voor VidCutter.

VidCutter is snel en simpel in gebruik en ziet er goed uit. Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux.

VidCutter is alleen voor het knippen van fragmenten uit video's. Voor speciale effecten en meer bewerkingsmogelijkheden moet je bij geavanceerdere videobewerkers zijn.

Reacties

Als ik op Save Media druk, stopt het opslaan altijd bij 60%. Dan loopt het vast. Wie weet hoe dat komt, wat er aan te doen?

Als ik een deel wil verwijderen uit de video , moet ik dan start clip starten bij wat ik behouden wil of bij wat er uit moet

bedankt

ok

makkelijk

@redactie
@Meray

Bedankt voor de info!

LosslessCut (en ook VidCutter) kunnen allebei met mkv-bestanden werken, maar Vidcutter levert kwalitatief veel mindere bestanden op.

@WriTer
LossLessCut ondersteunt in elk geval wel MKV:
https://www.gratisso...

Ziet er interessant uit, zoek een eenvoudig en duidelijk programma om ongewenste delen uit films te knippen.
Hopelijk kan hij ook MKV bestanden aan, is niet erg duidelijk maar blijkbaar op de screenshots op de site is dat wel het geval.