Wat is het verschil tussen Skype desktop-app en Store-app?

Windows 10

Skype voor Windows 10 is er in drie smaken: een bureaublad-app, Microsoft Store-app en Web-app. Wat zijn de verschillen?

Download Skype

Antwoord: 

Vroeger had je gewoon een desktop-applicatie van Skype, maar met Windows 10 kwam er ook een beperktere Microsoft Store-app van Skype en Skype Web voor in je browser. Drie smaken van Skype dus en ze beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Wij laten de overeenkomsten en verschillen zien. Alledrie de Skype-smaken hebben trouwens hetzelfde versie-nummer (8.41 momenteel).

1. De desktop-applicatie (of bureaublad-app zoals Microsoft dat noemt) van Skype

2. De Microsoft Store-app van Skype

3. Skype Web (te gebruiken in Google Chrome en Edge)

Oké. Die lijken aardig op elkaar alledrie. De desktop-app (1) heeft een logo linksboven, de Store-app heeft een grijs balkje bovenaan en de Web-app is in Chrome (of Edge) maar ziet er wat betreft lay-out bijna precies hetzelfde uit.

Zijn er verschillen behalve deze visuele? Ja. 

De Microsoft Store-app van Skype heeft de mogelijkheid om het venster te splitsen in een contactlijst en los bel- of chat-venster, dat je kunt verplaatsen.

Ook ziet het driepuntjes-menu met onder andere de instellingen van de desktop-app en Store-app er iets anders uit

Desktop-app driepuntjes-menu


Store-app driepuntjes-menu met mogelijkheid om weergave te splitsen

Vreemd genoeg kun je de Desktop-app en de Store-app naast elkaar installeren en openen op Windows 10. Dan wordt de verwarring nog groter. Zoek dan maar eens naar Skype:

1 is de Store-app en 2 is de desktop-applicatie, in de taakbalk niet te onderscheiden

Dus Microsoft heeft een Store-app van Skype (die standaard geïnstalleerd staat op Windows 10 tegenwoordig), een desktop-applicatie van Skype (die je moet downloaden van de website van Skype) en een Web-app van Skype (die je alleen in Chrome en Edge kan gebruiken - niet in Firefox, Opera of andere browsers). En ze groeien steeds meer naar elkaar toe. De verschillen worden steeds kleiner.

En oh ja, tot eind 2018 had je ook nog Classic Skype, ofwel Skype 7, die nog te downloaden was. Dat kan niet meer en ook kun je Classic Skype 7 niet meer gebruiken. Je krijgt een venster te zien dat je moet upgraden naar de nieuwste versie:

Wat is jouw favoriete Skype-app? Laat het weten in de reacties hieronder! En als je meer verschillen tussen de drie Skype-smaken weet horen we dat graag!

Tip

Reacties

Bijzonder onlogisch is dat scherm splitsen juist in de desktop versie is verwijderd! (dat was namelijk de grootste pre om Skype classic te blijven gebruiken! )

En Msoft/Skype heeft het wiel opnw uitgevonden! :-)
In de nwste Skype 8.51.0.86 -in windows 7- kan je nu WEL weer schermen splitsen!! (boven aan die 3 puntjes - gesplitste weergave inschakelen! )

Ik zie hier het woord app staan dus.......

De nieuwe Digitaalgids is uit:
https://www.consumentenbo...

Er is nu ook een inkijkexemplaar:
https://www.consumentenbo...

En er is een gratis artikel over Nep-apps:
https://www.consumentenbo...

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zui_-korea