FossaMail

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

FossaMail is een kloon van Thunderbird, het mailprogramma van Mozilla. De interface en functies van FossaMail lijken daarom sprekend op die van Thunderbird, maar onder de motorkap zijn er wel verschillen. Zo is FossaMail gebaseerd op de eigen geoptimaliseerde Pale Moon browser-kern en niet op Firefox. FossaMail is een compleet mailprogramma, net als Thunderbird, maar dan een tikje anders.

FossaMail is een mail- en nieuwsprogramma dat ook ingebouwde chat-mogelijkheden heeft. En het heeft natuurlijk de beschikking over adresboek, filters en add-ons. Veel Thunderbird-add-ons zijn compatibel met FossaMail. En ook de Lightning-agenda is beschikbaar voor FossaMail.

FossaMail gebruikt een andere profielmap dan Thunderbird waardoor u het programma zonder problemen naast Mozilla's mailprogramma kunt uitproberen (let dan wel op dat FossaMail tijdens de installatie zichzelf als standaard mailprogramma instelt als u het vinkje niet weghaalt). Als FossaMail bevalt kunt u mail, contacten en accounts overzetten vanuit Thunderbird met een speciale migratie-tool.

FossaMail kan een aardig alternatief zijn voor mensen die uitgekeken zijn op Thunderbird. Volgens de makers - die ook de Pale Moon browser ontwikkelen - werkt FossaMail door de optimalisaties stabieler en soepeler dan Thunderbird.

Inst

Reacties

blijkbaar is opera mail ook 64-bit :)

Kent er iemand een 64-bits alternatief die redelijk stabiel is ? Dit is blijkbaar moeilijk te vinden. Zelf heb ik Zimbra al geprobeerd maar spreekt me niet echt aan en claws mail is ook niet echt mijn ding. Deze 2 waren beiden 64-bit.

alvast dank
Fanuel

en wat met Pale Moon browser, is dezelfde ontwikkelaar als fossa mail.

Blijkbaar gaat het gerucht dat thunderbird ook zou stoppen omdat mozilla er geen tijd meer wil insteken.
Alternatieven : eMclient , Mailbird, Claws....

Fossamail is helaas gestopt op 1 mei 2017. Geen updates dus meer.

De Nederlandse en Duitse vertaling werken niet met deze versie.

Zie https://forum.palemo...

In elk geval de datum en tijd van je computer controleren en zo nodig op de juiste waarde instellen.

Ik denk ook dat Fossamail geen add-ons kan verwerken.Deze funcionaliteit aan het programma werkt keer op keer niet.
Bedankt voor het meedenken.

Groetjes,
Gerard

Gerard,

Echt wijzer ben ik er niet van geworden helaas.

Uit je woorden maak ik op dat je via Fossamail en een add-on muziek wil afspelen? ?.

Ik denk dat fossamail daar niet voor gemaakt is, het is natuurlijk wel zo dat als je bijv. een mp3 file als bijlage krijgt dat je die dan met externe software zoals "smplayer" kan afspelen.
Maar misschien kun je de naam en of een link geven naar die zgn platenspeler add-on?.

Groetjes.

Thomas

Hallo Thomas,
Als ik een add-ons (in Fossamail) zet bv een platenspeler, Pink Floyd of iets anders, geef ik toestemming om iets te installeren. Bij het opnieuw inloggen is die add-ons weer weg, dus blanco. Bij andere e-mail programma's gaat het wel. Hopelijk ben ik duidelijker zo?

Pagina's