Pegasus Mail

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Pegasus Mail is een van de oudste nog bestaande mailprogramma's. De ontwikkeling ervan begon al in de prehistorie van het internet: in 1990. Voor de opkomst van Outlook (Express) was Pegasus Mail ook een van de meestgebruikte mailclients. Nu is dit veelzijdige programma ten onrechte wat in de vergetelheid geraakt.

Pegasus Mail is nog altijd het veiligste mailprogramma dat er bestaat: het is niet gevoelig voor virussen, voert geen scripts uit, opent geen potentieel gevaarlijke bijlagen en is uitgerust met phishing detectie.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ook geeft Pegasus Mail geen 'lazy HTML' weer (d.w.z.: het programma downloadt geen afbeeldingen van internet), zodat spammers niet weten dat je hun spam hebt ontvangen. Wel bestaat de optie om deze plaatjes in vertrouwde mail door een druk op de knop weer te geven (in nieuwsbrieven bijvoorbeeld).

Pegasus Mail is beroemd om zijn uitgebreide filters, distributielijsten voor het versturen van nieuwsbrieven en de mogelijkheden om mail te blokkeren en headers te bekijken op de server (server side filtering). Ook heeft Pegasus Mail tegenwoordig een Bayesiaans spamfilter tot zijn beschikking. Verder heeft het programma nog veel meer opties (waarin je je wel even moet verdiepen, want sommige functies zitten wat verborgen).

Al met al is Pegasus Mail een van de uitgebreidste en veiligste mailprogramma's die er bestaan. Door het wat aparte uiterlijk en de overdaad aan functies is het programma soms wel even wennen. Gevorderde gebruikers zullen echter alles vinden wat zij wensen.

Inst

Reacties

De RUG Rijksuniversiteit Groningen heeft eind vorige eeuw een nederlandse versie uitgegeven. (Versie 2.53)
Kijk ook een naar deze pagina:
http://www.rug.nl/al...

Ik gebruik Pegasus al bijna 20 jaar, vanaf windows 95/98. Zou geen ander willen. Als je het programma geheel op je data schijf installeert heb je mooi alles bij elkaar voor als je een backup van je dataschijf maakt. Op die manier kan ik het programma ook gebruiken op een multi boot computer zonder het bij elke versie van het besturingsprogramma apart te moeten installeren.

Pegasus back-uppen kan op verschillende manieren. Zelf gebruik ik hiervoor het programma "Syncback Free", alleen een profiel aanmaken van Pegasus (P-Mail map op C:)
dan is back-up en restoren een fluitje van een cent.

Pegasus is een heel moeilijk programma, het ziet er wel gelikt uit, maar ik ben in ieder geval een deel van mijn mail kwijtgeraakt, dat komt omdat ik alles verplaatste naar mijn dataschijf. Moeilijk is om een backup te maken en restoren kan al helemaal niet. Gelukkig had ik ook Mailstorehome geinstalleerd en daar een deel van de mails opgeslagen.
Een beginnerling moet hier echt niet aan beginnen want je bent zo je mail kwijt.
Ik ga nu Thunderbird proberen, kijken wat dat is.

programma weer verwijderen gaat erg moeilijk. Na lang zoeken kwam ik erachter dat je eerst de HTML-renderer moet verwijderen, daarna het programma.

kan je bij pagase e mail ook Nederlandse tekst hebben.
Dank voor antwoord

freddy.dl@telenet.be

sinds de laatste update 4.61 staat mijn CPU op +50% te draaien wanneer Pegasus opgestart is.
!@#$%!^&*! ........errrg vervelend dus. Iemand een oplossing? THNX

geweldig programma, mag zeker niet vergeten worden!!!!
erg bedankt pegasus!

Ik heb geen idee. Ik heb Pegasus nog nooit gebruikt en er nog geen verhalen over gehoord, dus het is totaal een nieuwe ervaring.