Java 6 update 31

Java 6 update nummer 31 is verschenen. Dit is een beveiligingsupdate voor de browser-plugin die 13 ernstige lekken repareert. Omdat internet criminelen vaak via verouderde plugins in Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Safari en Opera pc's proberen te hacken of bijvoorbeeld internetbankieren gegevens te stelen en rekeningen te plunderen, is het van groot belang Java - en ook Flash - altijd up to date te houden.  Je kunt hier controleren welke Java-versie op je pc staat.

Je kunt Java in Windows updaten via de automatische updater die zich in de systeembalk nestelt. Als er een meldingvenster komt voor een update van Java is het dus aan te bevelen deze direct te installeren. Ook kun je Java opnieuw downloaden. Java is verkrijgbaar voor browsers in Windows, Mac OS X en Linux.

In deze update voor Java wordt ten slotte nog een probleem met de detectie van de plugin door Firefox opgelost.

Reacties

Ik snap er niks van, als ik via cofiguratiescherm op Java klik en update dan download hij versie 7 update 3, check ik via jullie link de versie ga dan geeft hij aan dat ik de nieuwste versie heb en wel 7 update 3, ga ik naar gratis download van Java.com dan biedt hij 6 update 31 aan. Kan iemand me uitleggen wat hier aan de hand is?
Groet,
Lewieke

Java 7 is op zich een nieuwere versie, alleen wordt deze door Oracle nog niet aanbevolen voor gewone gebruikers (hoewel probleemloos te gebruiken). Java 6 is dus totdat Oracle Java 7 volwassen genoeg acht, de officiële versie.

Daar ben ik weer. Gooi die nutteloze rommel er zo gauw mogelijk af. Geen enkele website gebruikt die onveilige shit nog. Je mist er niets aan, ik doe al jaren zonder.

Geachte dame/heer,

Het zou ook handig zijn, als men mobiel toch de gewenste Java update zou kunnen downloaden voor de pc.

Met vriendelijke groet,

MeneerWitte

Java update-probleem!

Het volgende heb ik net opgemerkt:

Als ik de check-update-frequentie in Java via mijn administrator-account Configuratiescherm/Java/Update/Advanced.../Apply/OK enz. verander van 1x p/m naar "Dagelijks" dan blijft die instelling niet staan! Als ik het hierna dus weer ga controleren dan staat het nog gewoon op "Maandelijks" checken op updates!

Ik heb Java helemaal verwijderd (ook alle overgebleven mappen bij ProgramFiles/ProgramData/AppData in alle accounts) en toen weer schoon geïnstalleerd maar dit heeft helaas niets geholpen, het blijft nog steeds gewoon op 1x per maand staan!

Hebben meer gebruikers dit probleem???

Ik gebruik Win/VistaHomePrem/32bit/IE8
(Ik heb Java 6 update 31)

Ja dat is een bug.
Er is een oplossing ga naar de map waar java staat.
programfiles/java/jre6/bin zoek de file javacpl.exe
open met de rechter muisknop druk dan als adminitrator uitvoeren.

Nu opent het java venster stel in wat je wilt en bewaar het.

Klaar.

@jeepee
Bedankt voor de tip!
Jou methode via Computer/C/ProgramFiles/Java/jre6/bin/javacpl werkt inderdaad ook en is makkelijker te onthouden :-)

Ik heb op de Java/Oracle site al gevonden gevonden dit komt, er wordt aan gewerkt!

zie: http://www.java.com/...

Why are the Java update settings not saved in the Java control panel?

This article applies to:
•Platform(s): Windows 7, Vista
•Java version(s): 6.0

SYMPTOMS

In the Java Control Panel, changes made to the Java update settings are not taking effect.

CAUSE

The root cause of this problem is the Policy registry key. The user with administrative privilege can only change this registry key value. We know this issue and Oracle is trying to provide fix in upcoming release....

De oplossing die wordt geboden via "Opdrachtprompt" op http://www.java.com/... is niet helemaal correct! Daar staat: OPLOSSING

De tijdelijke oplossing voor dit probleem is om Java Control Panel als Administrator uit te voeren om vervolgens de instellingen voor Java-updates te wijzigen.
Opmerking: het als Administrator uitvoeren van Java Control Panel is nodig zelfs als u een gebruiker met Administrator-machtigingen met gebruikerstoegangbeheer (UAC) op Windows Vista bent.

Volg deze stappen om Java Control Panel als Administrator uit te voeren.
1.Klik op Start en typ in het vak Zoeken command (dus typ Opdrachtprompt)
2.Er wordt een lijst met resultaten weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op Command Prompt (Opdrachtprompt).
3.Klik op Run as administrator (Uitvoeren als Administrator)
4.Typ in het opdrachtpromptvenster: c:\Program Files\Java\jre6\bin\javacpl.exe waarmee het Java Control Panel wordt geopend.
5.Klik in het Java Control Panel op het tabblad Update (Bijwerken)
6.Wijzig de instelling voor updatemeldingen naar wens.
7.Klik op Apply (Toepassen) en daarna op OK om de instellingen op te slaan.

Bij stap 1 moet je dus gewoon Opdrachtprompt intypen (het kan natuurlijk ook via Start/Alle programma's/Bureau-accessoires/Opdrachtprompt)!
Bij stap 4 is het BELANGRIJK om de dubbele aanhaaltekens óók in te typen anders werkt het niet, dus: "c:\Program Files\Java\jre6\bin\javacpl.exe" en dan enter!
Bij stap 5 verder op Advanced... klikken enz. maar dat wijst zich vanzelf.

De rest klopt wel en bij mij blijven de update-instellingen nu wel op dagelijkse controle staan. Als je Vista gebruikt zoals ik dan moet je dus wel eerst als administrator zijn aangemeld en de Opdrachtprompt daarna alsnog óók met rechtermuisklik "Als administrator uitvoeren" en daarin Java Control Panel openen zoals in bovenstaande stappen staat!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n