Stop Resetting My Apps

Actueel: 

8 maart 2017
Stop Resetting My Apps 1.2.0 is verschenen.

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.7 (7 stemmen)
Omschrijving software: 

Heeft u er ook zo'n hekel aan dat Microsoft na sommige Windows 10 updates opeens uw standaardprogramma's weer terugverandert? Steeds opnieuw standaardbrowser, -mailprogramma, -mediaspeler en meer instellen is een irritant klusje. Stop Resetting My Apps is een klein programmaatje voor Windows 10 alleen dat het wijzigen van uw standaardapps door Microsoft tegenhoudt.

Wilt u niet Edge als browser, Mail als mailprogramma, Foto's als fotoviewer, Films en tv als mediaspeler en Groove Muziek als muziekspeler? Dan kunt u dit wijzigen onder Instellingen | Systeem | Standaard-apps in Windows 10 naar bijvoorbeeld Firefox of Chrome, Thunderbird, IrfanView, VLC en AIMP. Het vervelende is echter dat Microsoft op gezette tijden, vooral na grote updates voor Windows 10, de neiging heeft om deze standaard-apps terug te veranderen in zijn eigen programma's.

Stop Resetting My Apps is een klein, handig programmaatje dat deze bemoeizucht van Microsoft tegengaat. Het werkt heel simpel: u klikt op de apps van Microsoft die u NIET meer als standaard-app wilt terugkrijgen (en waarvoor u dus al zelf een ander programma geïnstalleerd heeft), waarna er een rood bord met een stop-hand verschijnt. Deze programma's van Microsoft worden nu in het vervolg geblokkeerd om standaard-app te worden. U kunt ze wel gewoon blijven gebruiken trouwens.


Klik op de Microsoft-programma's die u niet meer als standaard-app wilt terugzien

Als u het ongedaan wilt maken, opent u Stop Resetting My Apps weer (het is een portable programma, installatie is niet nodig, dus bewaar het installatie-bestand om het te starten!). Stop Resetting My Apps is simpel maar doeltreffend.

Categorie: 
Werktuigen, Tweaks
Laatst gewijzigd: 
8 maart 2017
Versienummer: 
1.2.0.0
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Download: 

Download Stop Resetting My Apps
(klik op Download Stop resetting my apps)

Installatie: 
100% schoon

Start het gedownloade bestand. Installatie is niet nodig. Bewaar het installatie-bestand wel om het programma te starten voor als u uw keuzes ongedaan wilt maken!

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Er gebeurt helemaal niets als ik dit prgje start. Wat doe ik verkeerd?

Windows gaat tegenwoordig bepalen wat beter voor je is? Als windows 7 in 2020 verloopt maar verder sparen voor een Mac.

Ik had Photos al uitgeschakeld middels een registerwijziging die ik ergens had opgedaan.
Toch kreeg ik bij een .PNG toch dat vervelende Photos in beeld.
Met Stop Resetting my Apps is dat nu definitief verleden tijd. Mooi handig programmaatje.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk