Stop Resetting My Apps

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (8 stemmen)
Omschrijving software: 

Heeft u er ook zo'n hekel aan dat Microsoft na sommige Windows 10 updates opeens uw standaardprogramma's weer terugverandert? Steeds opnieuw standaardbrowser, -mailprogramma, -mediaspeler en meer instellen is een irritant klusje. Stop Resetting My Apps is een klein programmaatje voor Windows 10 alleen dat het wijzigen van uw standaardapps door Microsoft tegenhoudt.

Wilt u niet Edge als browser, Mail als mailprogramma, Foto's als fotoviewer, Films en tv als mediaspeler en Groove Muziek als muziekspeler? Dan kunt u dit wijzigen onder Instellingen | Systeem | Standaard-apps in Windows 10 naar bijvoorbeeld Firefox of Chrome, Thunderbird, IrfanView, VLC en AIMP. Het vervelende is echter dat Microsoft op gezette tijden, vooral na grote updates voor Windows 10, de neiging heeft om deze standaard-apps terug te veranderen in zijn eigen programma's.

Stop Resetting My Apps is een klein, handig programmaatje dat deze bemoeizucht van Microsoft tegengaat. Het werkt heel simpel: u klikt op de apps van Microsoft die u NIET meer als standaard-app wilt terugkrijgen (en waarvoor u dus al zelf een ander programma geïnstalleerd heeft), waarna er een rood bord met een stop-hand verschijnt. Deze programma's van Microsoft worden nu in het vervolg geblokkeerd om standaard-app te worden. U kunt ze wel gewoon blijven gebruiken trouwens.


Klik op de Microsoft-programma's die u niet meer als standaard-app wilt terugzien

Als u het ongedaan wilt maken, opent u Stop Resetting My Apps weer (het is een portable programma, installatie is niet nodig, dus bewaar het installatie-bestand om het te starten!). Stop Resetting My Apps is simpel maar doeltreffend.

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen, Tweaks
Taal: 
Engels

inst

Website producent: 

Reacties

Heb het geprobeerd, binnen een uur had .JPG en .PDF helemaal geen app meer gekoppeld.

Open dosprompt (admin) + fsutil resource setautoreset false C:\

Deed vanmorgen m'n laptop aan en zag tot m'n grote schrik dat met de verandering van Microsoft Edge al m'n documenten, downloads en Favo's (Firefox) verdwenen waren. Begrijp er echt helemaal niets van. Komt iemand dit bekend voor?

er is ook een 1.5 versie is die niet beter

Ik heb het een tijdje gebruikt van versie 1.2.0 tot v1.3.0 maar na verloop van tijd werden bijna alle blokkades weer automatisch teniet gedaan, behalve 3D Builder.
Op den duur kon ik zelf niets meer aanvinken om veranderingen uit te schakelen, heb het dan maar verwijderd.
Voor mij werkt het niet, spijtig.

Er gebeurt helemaal niets als ik dit prgje start. Wat doe ik verkeerd?

Windows gaat tegenwoordig bepalen wat beter voor je is? Als windows 7 in 2020 verloopt maar verder sparen voor een Mac.

Ik had Photos al uitgeschakeld middels een registerwijziging die ik ergens had opgedaan.
Toch kreeg ik bij een .PNG toch dat vervelende Photos in beeld.
Met Stop Resetting my Apps is dat nu definitief verleden tijd. Mooi handig programmaatje.