Java

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (624 stemmen)
Beschrijving: 

Java is een techniek die onder andere zorgde voor inmiddels verouderde functionaliteit (Java applets) op websites. Ook sommige applicaties op uw pc maken er gebruik van. En heel veel spelletjes zijn in Java. Java is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en functioneerde als plugin in diverse browsers. Tegenwoordig is de Java-plugin alleen nog te gebruiken in Internet Explorer. Chrome, Firefox, Edge en Opera ondersteunen de Java-plugin niet meer. Java Web Start is nog wel te gebruiken en wordt meegeleverd in Java Runtime Environment (JRE).

Java kan nog wel noodzakelijk zijn als u gebruik maakt van Java Web Start applicaties en games, maar Java applets op websites zijn achterhaald en worden door moderne browsers niet meer ondersteund. De Java-plugin wordt vanaf 2017 niet meer ondersteund door Google Chrome, Firefox, Edge en Opera.

Zorg dat u altijd de laatste, meest veilige versie van Java gebruikt, aangezien de plugin een dankbaar doelwit van internet criminelen is.

U kunt hier controleren of Java (en welke versie) op uw pc staat
(klik op Java-versie controleren)

DL

Inst

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Java JRE 8 Update 331 is verschenen. Zie https://www.java.com....

Ik gebruik Java al minstens 7 jaar niet meer en ik heb het sindsdien nooit gemist. Geen enkele webapplicatie of website heeft er om gevraagd.

WriTer, jaarlijkse aangifte ? dus als particulier -> belastingdienst heb je geen Java nodig

Helaas heb ik Java nog nodig om onder meer mijn jaarlijkse belastingaangifte te kunnen invullen, anders was het waarschijnlijk allang verwijderd.

bij mij vraag libre office database er ook om.
min puntje voor libre office

Hier hetzelfde. Denk dat dit inderdaad niet up-to-date is.

Klopt de tekst wel die bij de installatie staat vermeld?
Als ik Java 8-171 wil installeren dan komt ie niet met de getoonde schermen.
Is dit acherhaald?

ben het er mee eens, trouwens zou niet weten wat te doen zonder java.

Nieuwe versie: Java 8 Update 161 en 162 - zie http://www.oracle.co....

@ Meinona,

Je redenering is niet correct.
Je gaat er vanuit dat, net als de andere software en de vervoermiddelen die je noemt, het gebruik van Java ergens voor nodig is.
Echter, het gebruik van Java is enkel maar nodig wanneer de gebruiker software of webapplicaties wil gebruiken die afhankelijk zijn van Java. En verreweg de meeste software en webapplicaties zijn níet afhankelijk van Java.

Een goede uitgangssituatie is om Java niet op het systeem geïnstalleerd te hebben. Enkel wanneer er een noodzaak of wens bestaat om software of webapplicaties die afhankelijk zijn van Java te kunnen gebruiken, dan is het nodig om Java te installeren.

Dit beantwoord tevens de eerdere vraag van FredJ.

Pagina's