Java

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Java is een techniek die onder andere zorgde voor inmiddels verouderde functionaliteit (Java applets) op websites. Ook sommige applicaties op je pc maken er gebruik van. En heel veel spelletjes zijn in Java. Java is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en functioneerde als plugin in diverse browsers. Tegenwoordig is de Java-plugin alleen nog te gebruiken in Internet Explorer. Chrome, Firefox, Edge en Opera ondersteunen de Java-plugin niet meer. Java Web Start is nog wel te gebruiken en wordt meegeleverd in Java Runtime Environment (JRE).

Java kan nog wel noodzakelijk zijn als je gebruik maakt van Java Web Start applicaties en games, maar Java applets op websites zijn achterhaald en worden door moderne browsers niet meer ondersteund. De Java-plugin wordt vanaf 2017 niet meer ondersteund door Google Chrome, Firefox, Edge en Opera.

Zorg dat je altijd de laatste, meest veilige versie van Java gebruikt, aangezien de plugin een dankbaar doelwit van internet criminelen is.

Je kunt hier controleren of Java (en welke versie) op je pc staat
(klik op Java-versie controleren)

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

@Thomas
Dank!

Redactie,

Op jullie hoofd pagina staat voor java verkeerde versie, staat nu v7.xx ipv v8.xx

Groetjes.

Wauw, deze software bestaat blijkbaar nu nog steeds! Ik heb het al meer dan 10 jaar niet meer, knap dat er nog steeds geld en ondersteuning voor gemaakt wordt!

Versie 8 Update 371 is verschenen. Ziehttps://www.java.com....

Versie 8 Update 361 is uitgebracht. Zie https://www.java.com....

@FriendlyFire
De Nederlandse Java website is inderdaad niet bijgewerkt. We hebben nu een linkje naar de Engelse downloadsite van Java, die wel up to date is.

Bij Softpedia kun je de laatste versie downloaden (Update 341) i.p.v. update 333: https://www.softpedi....

Java JRE 8 Update 331 is verschenen. Zie https://www.java.com....

Ik gebruik Java al minstens 7 jaar niet meer en ik heb het sindsdien nooit gemist. Geen enkele webapplicatie of website heeft er om gevraagd.

WriTer, jaarlijkse aangifte ? dus als particulier -> belastingdienst heb je geen Java nodig

Pagina's