Java

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (590 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Actueel: 

17 januari 2018
Java 8 update 161 is de driemaandelijkse beveiligingsupdate waarin 21 kritieke beveiligingslekken worden opgelost. 18 daarvan zijn op afstand te misbruiken. Java 9.0.4 is ook beschikbaar.

Beschrijving: 

Java is een techniek die onder andere zorgde voor inmiddels verouderde functionaliteit (Java applets) op websites. Ook sommige applicaties op uw pc maken er gebruik van. En heel veel spelletjes zijn in Java. Java is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en functioneerde als plugin in diverse browsers. Tegenwoordig is de Java-plugin alleen nog te gebruiken in Internet Explorer. Chrome, Firefox, Edge en Opera ondersteunen de Java-plugin niet meer. Java Web Start is nog wel te gebruiken en wordt meegeleverd in Java Runtime Environment (JRE).

Java kan nog wel noodzakelijk zijn als u gebruik maakt van Java Web Start applicaties, maar Java applets op websites zijn achterhaald en worden door moderne browsers niet meer ondersteund. De Java-plugin wordt vanaf 2017 niet meer ondersteund door Google Chrome, Firefox, Edge en Opera.

Vanaf Java 9 wordt de browser-plugin niet meer standaard meegeleverd.

Zorg dat u altijd de laatste, meest veilige versie van Java gebruikt, aangezien de plugin een dankbaar doelwit van internet criminelen is.

U kunt hier controleren of Java (en welke versie) op uw pc staat
(klik op Java-versie controleren)

Categorie: 
Plugin
Versienummer: 
8 update 161 & 9.0.4
Laatst gewijzigd: 
17 januari 2018
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Java 8 voor Windows
(klik op Gratis Java-download)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie wordt extra software, zoals bijvoorbeeld de Ask Toolbar, Google Toolbar of Google Chrome, aangeboden. Als u deze - onnodige - extraatjes niet wilt, moet u de vinkjes hierbij weghalen.

Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Nieuwe versie: Java 8 Update 161 en 162 - zie http://www.oracle.co....

Heb je tegenwoordig nog Java nodig?
Er wordt zo vaak gewaarschuwd dat je PC gevaar loopt bij gebruik van Java en er daarom wordt aanbevolen Java helemaal niet meer te gebruiken en te verwijderen.

Je PC loopt het minste gevaar als je hem van de netspanning afhaalt. Zodra je het ding op een stekkerdoos aansluit begint de ellende. De meeste schade kan je nog voorkomen door géén internet verbinding te maken met je PC en geen illegaal verkregen software te gebruiken. Als je Java niet installeert vanwege het gevaar dat je loopt kun je heb beste ook geen e-mail programma's installeren of webmail gebruiken, evenals het niet gebruiken van een browser. Maar laten we even eerlijk zijn, zodra je in je auto of op je fiets stapt loop je ook gevaar, maar als dat niet doet kom je ook nergens. Hetzelfde geldt voor Java, gebruik het wijs.

@ Meinona,

Je redenering is niet correct.
Je gaat er vanuit dat, net als de andere software en de vervoermiddelen die je noemt, het gebruik van Java ergens voor nodig is.
Echter, het gebruik van Java is enkel maar nodig wanneer de gebruiker software of webapplicaties wil gebruiken die afhankelijk zijn van Java. En verreweg de meeste software en webapplicaties zijn níet afhankelijk van Java.

Een goede uitgangssituatie is om Java niet op het systeem geïnstalleerd te hebben. Enkel wanneer er een noodzaak of wens bestaat om software of webapplicaties die afhankelijk zijn van Java te kunnen gebruiken, dan is het nodig om Java te installeren.

Dit beantwoord tevens de eerdere vraag van FredJ.

Java 8 Update 73 beschikbaar.

Java 8 Update 66 beschikbaar...

Ik heb java 8 maar kan niet samen met google chrome en terug naar 7 kan niet.

mijn hele internet is traag of kan niet meer inloggen candychrush lukt zeker niet

wat nu.

is het veilig om java te downloaden?

Mijn huidige Java versie is 7 update 67. Als ik vandaag via de update functie van 'Java Control Panel' op mijn pc check voor updates krijg ik versie 7 update 71 aangeboden. Máár als ik online check via http://java.com/nl/d... krijg ik versie 8 update 25 aangeboden (en dus geen 7 update 71). Vreemd, kan ik versie 7 verwijderen en versie 8 update 25 installeren?

Java 8 wordt nu officieel aanbevolen door Oracle. Maar je kunt versie 7 nog tot april 2015 blijven gebruiken.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denem_rken