Privatezilla

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Privatezilla (voorheen SpyDish) is een open source tooltje om de privacy-instellingen van Windows 10 aan te passen. Met Privatezilla kun je snel telemetrie, app aanbevelingen en andere dataverzameling door Microsoft uitschakelen. Privatezilla verbetert verder je privacy door bijvoorbeeld locatie tracking en gepersonaliseerde ads uit te zetten. Voor gevorderden!

Met Privatezilla kun je naast het stopzetten van gegevensverzameling door Microsoft onder andere ook:
- Cortana uitschakelen
- Ingebouwde Microsoft apps verwijderen (alle apps worden dan verwijderd, dus dit is meestal niet aan te raden)
- Toegang tot camera, microfoon enzovoort voor alle apps uitzetten (toestemmingen per categorie beheren)
- Windows Updates blokkeren (je krijgt wel een melding)
- Installatie nieuwe Edge blokkeren
- en meer...

Bij de eerste keer opstarten staan alleen Privacy-opties aangevinkt. Voor de meeste gebruikers is dit meer dan genoeg (en bedenk even of je Location tracking niet nodig hebt). Zet alleen vinkjes bij andere zaken als je precies weet wat je doet!

Privatezilla is alleen geschikt voor gevorderden! Let goed op wat je in- en uitschakelt en wat voor impact dit op je pc heeft, want hier kunnen Windows-functies bij zijn die je broodnodig hebt (Windows Update!) of die het functioneren van sommige apps in de weg zitten! Lees alles goed door en als je niet weet wat bepaalde items inhouden en wat er gaat gebeuren als je ze uitschakelt dan kun je dit programma misschien beter niet gebruiken.

Inst