O&O ShutUp10

Actueel: 

12 april 2017
O&O ShutUp10 1.5.1389 is verschenen. Deze uitgave is nu geschikt voor de Creators Update van Windows 10 en heeft nieuwe instellingen om de toegang van apps tot mails, taken, contacten en berichten te beperken.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.6 (50 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Behalve privacy-instellingen kun je nog zeer veel andere instellingen wijzigen, zoals beveiliging, Windows Update, locatie services en delen gebruikersgegevens. Het beste kun je alleen de aanbevolen instellingen overnemen onder menu Actions | Apply all recommended settings! Maak altijd eerst een systeem herstelpunt (kan ook onder menu Actions)! Mocht je alles ongedaan willen maken, kies dan voor Actions | Undo all changes.


Gebruik alleen Actions | Apply all recommended settings

O&O ShutUp10 is alleen geschikt voor gevorderden! Let goed op wat je in- en uitschakelt en wat voor impact dit op je pc heeft, want hier kunnen Windows-functies bij zijn die je broodnodig hebt (Windows Update!) of die het functioneren van sommige apps in de weg zitten! Lees alles goed door en als je niet weet wat bepaalde items inhouden en wat er gaat gebeuren als je ze uitschakelt dan kun je dit programma misschien beter niet gebruiken.

Categorie: 
Privacy
Versienummer: 
1.5.1389
Laatst gewijzigd: 
12 april 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 
Installatie: 
100% schoon

Je hoeft het programma alleen uit te pakken naar een map en dan uit te voeren. Installeren is niet nodig.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Er is ook een vergelijkbaar Nederlandstalig programma.
Tip komt uit Computeridee 1-2017, rubriek Voor Nop blz.41:
http://www.wizz-soft...

Goeie vondst, kende ik nog niet en heb het gedownload.

Goede tip. Ik heb WIZZWin10 geïnstalleerd. Alle mogelijke manieren om de instellingen aan te passen waaronder handmatig. Waarom of Gratissoftware dit programma niet heeft opgenomen? Waarom buitenlandse programma's als er ook een Nederlands alternatief is.

Hier nog één.
https://www.securill...
Deze heb ik momenteel in gebruik.

Windows 10 Anniversary Edition is volgens de redactie
build 14393,versie 1607

http://www.gratissof...

O&O ShutUp10 openen-->help-->about en dan staat het onderaan.

Kun je ook zonder een ander programma zien. Tik in de Windowsbalk in 'winver' zonder de aanhalingstekens en je krijgt de info.

hoe kan ik zien of Anniversary al is geinstalleerd?

De softwareontwikkelaar is een Microsoft Gold Partner (het hoogste partnerniveau) en werkt samen met de NAVO..ik heb het vermoeden dat de privacy schendende instellingen heel goed bekend zijn door de O&O medewerkers.

De standaard instellingen laten staan en prograama laten draaien. Na opstarten computer duidelijk sneller en stabieler.

Hoe kan je als Nederlandse Overheid Microsoft tot een 'Opt-Out' dwingen, als 'onze' overheid zelf data-geil is?
Maw: Microsoft wordt tot bewaarplicht gedwongen door de ‘Volksvertegenwoording’ in Den Haag. Een incestueuze WikiLeaks in Nederland dus.

"De minister laat weten dat de voorbereiding van het wetsvoorstel is opgehouden vanwege "onderzoek naar de samenhang van de garanties en waarborgen die naar aanleiding van het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie aangewezen zijn ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer." Vorig jaar verklaarde het Hof van Justitie de Europese bewaarplicht ongeldig. In maart stelde de voorzieningenrechter in Den Haag de bewaarplicht buitenwerking. Daardoor zijn providers op dit moment niet meer verplicht om de telecomgegevens voor het onderzoeken, opsporen en vervolgen van misdrijven te bewaren."

Bron: https://www.security...

Van der Steur met Plasterk in zijn kielzog willen hun reet onder de uitspraak van het Europees Hof uitdraaien. Een motie van wantrouwen jegens hen wegens volksverlakkerij dus.
De reactie hieronder van “internet (bezoeker)” getuigt van het IQ van een apathisch stekelvarken.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwits_rland