O&O ShutUp10

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (90 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Behalve privacy-instellingen kun je nog zeer veel andere instellingen wijzigen, zoals beveiliging, Windows Update, locatie services en delen gebruikersgegevens. Het beste kun je alleen de aanbevolen instellingen overnemen onder menu Actions | Apply all recommended settings! Maak altijd eerst een systeem herstelpunt (kan ook onder menu Actions)! Mocht je alles ongedaan willen maken, kies dan voor Actions | Undo all changes.


Gebruik alleen Actions | Apply all recommended settings

O&O ShutUp10 is alleen geschikt voor gevorderden! Let goed op wat je in- en uitschakelt en wat voor impact dit op je pc heeft, want hier kunnen Windows-functies bij zijn die je broodnodig hebt (Windows Update!) of die het functioneren van sommige apps in de weg zitten! Lees alles goed door en als je niet weet wat bepaalde items inhouden en wat er gaat gebeuren als je ze uitschakelt dan kun je dit programma misschien beter niet gebruiken.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Versie 1.8.1423 is verschenen

En nog een derde post over dit onderwerp. Het kan gewoon handmatig in het Configuratiescherm, in het Engels:
"To stop Windows from doing automatic driver updates, navigate to Control Panel > System & Security > System > Advanced System Settings > Hardware > Device Installation Settings. Then choose "No (your device might not work as expected)."

Dat is allemaal prachtig, maar ik vertrouwde dus onterecht op O&O met een halfjaarlijkse Update. Niet meer doen op dit puntje.

Even in aanvulling op het voorgaande. Het 'drivers pushen' is met deze machine niet zo'n groot probleem verwacht ik (laptop zonder dedicated GPU). Maar ik moet
hierna een machine met een Nvidia kaart installeren die absoluut niet voorbij versie 3.14 kan gaan. (Dan krijg ik gegarandeerd BSD's, en vaak ook).

Ik gebruik O&O nog niet zo heel lang, is het eerder voorgekomen dat ze een compatibiliteitsprolbeem hebben met een nieuwe Windows Update?
En lossen ze dat een beetje vlot op? Anders moet ik een andere manier zoeken om Windows Update van mijn drivers af te laten blijven.

Ik heb net 21H1 geinstalleerd. Drivers van de fabrikant geinstalleerd (offline). O&O gedraaid en ingesteld dat Windows Update geen MS drivers moet pushen. Ik ga net online en er wordt toch een rijtje drivers naar binnen gedrukt. (tijdens het downloaden nog even de instellingen van O&O gecontroleerd en die staan nog steeds zoals bedoeld. Even afwachten hoe dat uitpakt zometeen...

Ik heb in 'Services' alleen 'Connected User Experiences and Telemetry' uitgeschakeld.
Volgens mij heb je dan de phone home voor het grootste gedeel al geblokkeerd.

Spydish:programma om de privacy van Windows 10 te configureren.
Kijk eens op https://www.mirinsof....

Vreemd, na dit geinstalleerd en uitgevoerd te hebben, is er geen internetradio meer?

Shutup 10 is aardig progje voor de gemiddelde standaard gebruiker.. niet te moeilijk en doet wel wat zooi uitschakelen.

Als je wat meer wilt is debotnet heel krachtige tool...
En winaero tweaker kan veel looks maar ook andere dingen ver- beteren!

Ik gebruik deze tool al heel lang. Gebruik 'all recommended settings' maar laat de automatische updates wel aanstaan. Nooit problemen gekend. Prima tool! Na een update wel even de instellingen weer checken. Soms worden deze na een Windows-update weer standaard aangezet.

Heb dit programma 1x gebruikt en alleen de aanbevolen instellingen gebruikt. De eerste keer daarna problemen om een Windows update geïnstalleerd te krijgen. Er snel weer afscheid van genomen en daarna geen update problemen meer...

Pagina's