FixWin

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen, Optimalisatie
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Dit programma is voor gevorderden! Maak altijd een backup/herstelpunt en lees goed wat je doet voordat je de reparaties toepast. Voor eigen risico!

FixWin is een gratis tooltje van The Windows Club om veelvoorkomende Windowsproblemen te repareren. Problemen met internet, Windows Verkenner, de Windows Store, Windows Update en diverse andere fouten in Windows 10 en 11 kunnen opgelost worden met FixWin. FixWin is een handig werktuig om storende problemen en foutmeldingen te fixen.


FixWin 10 is speciaal voor Windows 10, FixWin 11 is voor Windows 10 en 11

FixWin is van de makers van Ultimate Windows Tweaker. Met FixWin kun je een hele reeks aan vaak voorkomende problemen met Windows oplossen. FixWin biedt oplossingen voor fouten op de volgende gebieden:
- File Explorer (Windows Verkenner). Onder andere problemen met prullenbak, Verkenner en cd of dvd station niet herkend
- Internet & Connectivity. Onder andere problemen met geen internetverbinding, TCP/IP, DNS, Winsock, Windows Update, Windows Firewall en Internet Explorer
- Windows. Onder andere de volgende fouten: startmenu werkt niet, instellingen, Windows component store, Windows Update downloadt niet en Windows Store en Store apps problemen
- System Tools. Onder andere problemen met taakbeheer, apparaatbeheer, Windows Defender, Action Center en beveiligingscentrum
- Additional Fixes. Reparaties voor onder andere Aero, corrupte icon cache, taakbalk jumplist, notificaties Office documenten openen niet en Windows Mediaspeler

Daarnaast kun je diverse Troubleshooters (van Microsoft zelf) doorlopen om problemen met hardware, printers, audio, gedeelde mappen, IE, Windows Update, internetverbinding, netwerkadapter, Windows mediaspeler en zoeken op te lossen.

Aangeraden wordt om eerst in het welkomst-venster de System File Checker uit te voeren en daarna een herstelpunt te maken! Vervolgens kun je diverse fixes uitproberen.

FixWin voor Windows 10 en 11 is een uitgebreide tool om heel veel vaak voorkomende problemen en fouten in Windows te repareren. Het is wel even goed zoeken in alle categorieën voordat je de fix vindt die je nodig hebt. Maar de kans is redelijk groot dat er iets bij staat dat je problemen kan oplossen. Wel voor gevorderden!

inst

Reacties

@Rob
De downloads staan altijd onderaan een artikel over software (hier vlak boven de reacties) onder het kopje Downloads.

Zo ziet dat eruit:

Opgepast! Bovenaan de downloadpagina staat een downloadlink voor een ander hulpprogramma (Restoro). Dat is een advertentie. Trap er niet in. De download van Fixwin staat lager, onder een blauwe knop.

@Anoniem
Welk programma via welke link heb je gedownload? FixWin is van The Windows Club en gewoon gratis.

Hoezo gratis? Na checken en start reparatie toch betalen!! natuurlijk

Download is gratis maar gebruik kost vanaf de eerste maal 21.95€ voor eenmalig gebruik. M.i. moet dat op deze website gewist worden.

@Fred
Alle andere bekende virusscanners geven aan dat het bestand schoon is, dus dit is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een vals positieve melding (vals alarm):
https://www.virustot...

Producent The Windows Club staat al jaren goed bekend, dus malware hoef je van hen niet te verwachten.

Lees hier meer over vals positieve virusmeldingen:
https://www.gratisso...

En scan hier zelf bestanden met tientallen virusscanners via VirusTotal:
https://www.virustot...

Windows Defender begint gelijk te piepen bij dit programma en geeft aan dat er een ernstig trojaans paard in zit; in quarantaine. Mooi is dat.

Misschien oplossing voor mijn Defender probleem (elders genoemd). Begonnen met system restore point en dat werkte al gelijk niet. Binnen een tel melding van succesvol restore point. Leek mij te snel en dat was ook zo;geen restore point aangemaakt. Op de std Windows manier gedaan en dat duurde even langer en ging dus wel goed. Defender probleemoplosser gestart. Aantal meldingen dat bepaalde files niet gevonden werden, maar aan het einde een goed bericht en opnieuw opstarten. Jammer, maar Defender werkt niet meer, Defender wil niet meer starten. Geweldig repair programma dus. System restore gedaan en dat ging wel goed. Geef wel feedback aan de maker.

het probleem van gilbert heb ik ook. zeer eigenaardig en vervelend bovendien.
ik zal het eens aanzwengelen bij pc hulp.

Weet niet als dat mijn probleem zou kunnen oplossen. Namelijk iedere keer ik opstart valt na 1 min mijn internet weg dan moet ik op het internet icoon drukken en verbinding verbreken en dan terug vinkje aan automatisch inloggen en op verbinding klikken .En dat is iedere keer ik de pc opnieuw opstart daarna heb ik er geen last meer van .Eigenaardig toch ?

Pagina's