Tweaking.com Simple System Tweaker

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.7 (13 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
2.2.0
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen, Optimalisatie
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Dit programma is voor gevorderden! Maak altijd een backup/herstelpunt en lees goed wat u doet voordat u de tweaks toepast. Het programma kan ook nadelige gevolgen hebben bij sommige reeds beschadigde Windows-installaties of onoordeelkundig gebruik. Er zijn ook gebruikers die ernstige problemen melden na het tweaken. Voor eigen risico!

Tweaking.com Simple System Tweaker is een handige tool om je Windows pc sneller mee te maken. Door middel van diverse kleine tweaks of aanpassingen aan de standaardinstellingen van Windows wordt uw pc geoptimaliseerd en een beetje soepeler en sneller gemaakt.

Simple System Tweaker is van dezelfde maker (Tweaking.com) als Windows Repair - een ander uitermate nuttig gereedschap om Windows-problemen te herstellen. Simple System Tweaker is een werktuig om uw pc wat sneller te maken en soepeler te laten lopen. Bij oudere pc's kan dit enige tijdwinst bij opstarten en afsluiten, netwerktaken en het openen van programma's opleveren. Ook zouden pc's stabieler moeten worden.

Tweaking.com Simple System Tweaker stelt diverse tweaks (aanpassingen) aan de standaardinstellingen van Windows voor. Volgens de maker zijn dit enkel veilige tweaks die verder geen bijwerkingen of andere problemen veroorzaken. De tweaks zijn gerangschikt in vier categorieën: algemene tweaks, netwerk-tweaks, tweaks van Windows-services en visuele tweaks. In totaal zijn dit enkele tientallen aanpassingen aan Windows-register en instellingen die elk voor een klein beetje tijdwinst zorgen.

Voordat u de tweaks toepast kunt u eenvoudig een backup van het Windows-register maken - iets wat de maker ten zeerste aanraadt, zodat u altijd terugkunt mocht er onverhoopt iets misgaan. Daarna kunt u de vier tabbladen met tweaks doorlopen om te kijken of u nog extra tweaks wilt aanvinken of andere wilt uitvinken, of dat u gewoon de selectie van tweaks van de maker toepast (handig is dat naast elke tweak extra uitleg wordt gegeven als u op het vraagteken klikt). Hierna klikt u rechtsonder op Apply Tweaks waarna de aanpassingen worden doorgevoerd en uw computer opnieuw opgestart wordt.

De interface van Simple System Tweaker is wat rommelig, maar het programmaatje is effectief en op oudere pc's zeker in staat om snelheidswinst te behalen.

Waarschuwing: maak altijd eerst een backup en een herstelpunt voordat je gaat tweaken!

Deel deze download: 

Reacties

Verbaasd dat deze risicovolle toepassing nog steeds wordt aangeboden op deze GOEDE site. De meeste reacties zijn zeer negatief - heb die ervaring ook.
Tip: niet doen!

Gebruik Simple System Tweaker reeds enige tijd volgens de instructies, resultaat: beter werkend systeem (W7) en geen enkel probleem.

Had het programma geïnstalleerd, omdat mijn computer wat traag was en volgens mij even een 'opkikker' had verdiend.
Maar na doorlopen programma, leek het wel alsof ik een nieuw besturingssysteem moest aanschaffen - gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen en dit baggerprogramma verwijderd!!
Ik snap niet waarom jullie dit op jullie goede site zetten.... En het afdoen met een waarschuwing, die ook bij andere programma's als een soort voorbehoud staan. En dat zijn dan overigens wel goede programma's. Maar dit is werkelijk bijna een 'piraten-programma' en notabene van Tweaking en dat werkte altijd goed, als het het basisprogramma betrof!!!
Geen goeie zet, mensen.
Hendrik en met groet.

Hallo redactie,
dit programma moet eraf hoor! Het sloopt je computer!!!
groet,
John.....

Hallo,
Heb 'Tweaking - Simple System geprobeerd en toegepast volgens instructies... Echter daarna, grote problemen: geen verbinding, traagheid, geen mogelijkheid meer om 'Systeemherstel' toe te passen - kortom: geen succes.
Hoewel ik wel tevreden ben over het basis-programma 'Tweaking.com' (zeg maar de 'grote jongen' als het een reparatie betreft, is dit dus niet handig!!
Daarna heb ik Windows8.1 opnieuw geïnstalleerd en nu alles weer prima..
(De reden van de Tweak toepassen was traagheid en het niet meer soepel lopen van mijn Laptop...)
Met groet,
Joop.

Ik denk toch dat de redactie wat meer waarschuwingen bij Tweaking.com Windows Repair.
en bij Tweaking.com Simple System Tweaker zou moeten plaatsen of het zelf in ze geheel zou moeten verwijderen van deze site.

Ik weet dat dit soort programma's altijd een risico in zich hebben maar als deze nooit meer te herstellen zijn dan wordt het toch een heel ander verhaal.
Dan kan er wel bij staan dat je altijd eerst een systeemherstel punt moet maken maar als deze spoorloos verdwijnt dan kan je dus nooit meer iets terug zetten.
Net als bij michiel, werkte bij mij ook de opstart in veilige modes (F8) niet meer.
Ook kon ik me netwerk niet meer bekijken, daar had ik ineens geen toestemming meer voor.

Dit is echt de eerste keer dat deze site compleet onbetrouwbare software plaats wat niet de betrouwbaarheid van deze site ten goede komt.
En geheel onbekend met een pc herstellen ben ik nou ook weer niet.
99 van de 100x kom ik uit vrijwel elk pc probleem maar dit was echt hopeloos.
Me pc werd er inderdaad sneller van maar ik was ook elke controle kwijt.

1 voordeel heeft het wel wanneer ik nu alleen Linux gebruik.
Ik hoef nu niet meer dagelijks deze site te bekijken voor de bijna dwangmatige en noodzakelijke dagelijkse updates voor windows. Dat gaat vanaf nu automatisch.
Nu nog even een cursus terminal taal leren en ik ga nooit meer een windows pc gebruiken want die terminal taal, dat blijft bij mij nog een probleem.

Heeft er iemand een tip waar ik dit kan leren/vinden?
Want daar kan ik op deze site werkelijk niets over vinden.
Ik weet dat dit bestaat, http://www.ubuntu-nl....

Ik ben (nog?) niet zo thuis in Linux-commando's, maar gezien dat veel commando's het zelfde zijn of lijken op het aloude DOS, denk ik dat je al veel informatie vindt op de onderstaande eerste Google resultatenpagina.
De 'kneep' Linux zit hem echter meer in het hele verhaal van accounts, beheer en rechten; dat lijkt me lastiger om uiteindelijk vloeiend te kunnen gebruiken.
https://www.google.n...

echt een top programma!!

Het sloopt heel je windows 7!!!!

Systeem herstel is volledig naar de knoppen,
Veilige modus opstarten werkt niet meer,
Foutcontrole werkt ook niet meer,
Pragramma,s in het startmenu starten niet meer op,
opstarten duurt ruim een kwartier ipv van 2 minuten,
en afsluiten doet hij nooit meer!!!! stekker eruit is de enige oplossing.

ben je toe aan een nieuwe pc gebruik dan lekker dit programma!!!
echt een afrader!!! zelfse Acer recovery deed het niet meer...

na dagen proberen het uitendelijk maar opgegeven en windows 8,1 aangeschaft

Niet downloaden dus!!

Ik herhaal een eerdere reactie nogmaals.

Oppassen met dit programma. Het heeft bij mij me complete Windows Vista gesloopt.
Ik kon geen schijfcontrole meer doen, geen systeem herstel en ook het terug zetten in factory setting was volledig verdwenen. Ik kon er dus helemaal niks meer mee.
Uiteindelijk Ubuntu Studio erop gezet want Windows was op geen enkele manier meer te repareren.
Wat is een nut van eerst een systeem herstel instellen die je vervolgens nooit meer kan gebruiken.
Ik heb nu dus geen enkele Windows PC meer. Nee, echt een fijn programma.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nede_land