Tweaking.com Simple System Tweaker

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.4 (15 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
2.2.0
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen, Optimalisatie
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Dit programma is voor gevorderden! Maak altijd een backup/herstelpunt en lees goed wat u doet voordat u de tweaks toepast. Het programma kan ook nadelige gevolgen hebben bij sommige reeds beschadigde Windows-installaties of onoordeelkundig gebruik. Er zijn ook gebruikers die ernstige problemen melden na het tweaken. Voor eigen risico!

Tweaking.com Simple System Tweaker is een handige tool om je Windows pc sneller mee te maken. Door middel van diverse kleine tweaks of aanpassingen aan de standaardinstellingen van Windows wordt uw pc geoptimaliseerd en een beetje soepeler en sneller gemaakt.

Simple System Tweaker is van dezelfde maker (Tweaking.com) als Windows Repair - een ander uitermate nuttig gereedschap om Windows-problemen te herstellen. Simple System Tweaker is een werktuig om uw pc wat sneller te maken en soepeler te laten lopen. Bij oudere pc's kan dit enige tijdwinst bij opstarten en afsluiten, netwerktaken en het openen van programma's opleveren. Ook zouden pc's stabieler moeten worden.

Tweaking.com Simple System Tweaker stelt diverse tweaks (aanpassingen) aan de standaardinstellingen van Windows voor. Volgens de maker zijn dit enkel veilige tweaks die verder geen bijwerkingen of andere problemen veroorzaken. De tweaks zijn gerangschikt in vier categorieën: algemene tweaks, netwerk-tweaks, tweaks van Windows-services en visuele tweaks. In totaal zijn dit enkele tientallen aanpassingen aan Windows-register en instellingen die elk voor een klein beetje tijdwinst zorgen.

Voordat u de tweaks toepast kunt u eenvoudig een backup van het Windows-register maken - iets wat de maker ten zeerste aanraadt, zodat u altijd terugkunt mocht er onverhoopt iets misgaan. Daarna kunt u de vier tabbladen met tweaks doorlopen om te kijken of u nog extra tweaks wilt aanvinken of andere wilt uitvinken, of dat u gewoon de selectie van tweaks van de maker toepast (handig is dat naast elke tweak extra uitleg wordt gegeven als u op het vraagteken klikt). Hierna klikt u rechtsonder op Apply Tweaks waarna de aanpassingen worden doorgevoerd en uw computer opnieuw opgestart wordt.

De interface van Simple System Tweaker is wat rommelig, maar het programmaatje is effectief en op oudere pc's zeker in staat om snelheidswinst te behalen.

Waarschuwing: maak altijd eerst een backup en een herstelpunt voordat je gaat tweaken!

Dit programma is voor gevorderden! Maak altijd een backup/herstelpunt en lees goed wat u doet voordat u de tweaks toepast. Het programma kan ook nadelige gevolgen hebben bij sommige reeds beschadigde Windows-installaties of onoordeelkundig gebruik. Er zijn ook gebruikers die ernstige problemen melden na het tweaken. Voor eigen risico!


inst

Deel deze download: 

Reacties

Verbaasd dat deze risicovolle toepassing nog steeds wordt aangeboden op deze GOEDE site. De meeste reacties zijn zeer negatief - heb die ervaring ook.
Tip: niet doen!

Gebruik Simple System Tweaker reeds enige tijd volgens de instructies, resultaat: beter werkend systeem (W7) en geen enkel probleem.

Had het programma geïnstalleerd, omdat mijn computer wat traag was en volgens mij even een 'opkikker' had verdiend.
Maar na doorlopen programma, leek het wel alsof ik een nieuw besturingssysteem moest aanschaffen - gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen en dit baggerprogramma verwijderd!!
Ik snap niet waarom jullie dit op jullie goede site zetten.... En het afdoen met een waarschuwing, die ook bij andere programma's als een soort voorbehoud staan. En dat zijn dan overigens wel goede programma's. Maar dit is werkelijk bijna een 'piraten-programma' en notabene van Tweaking en dat werkte altijd goed, als het het basisprogramma betrof!!!
Geen goeie zet, mensen.
Hendrik en met groet.

Hallo redactie,
dit programma moet eraf hoor! Het sloopt je computer!!!
groet,
John.....

Hallo,
Heb 'Tweaking - Simple System geprobeerd en toegepast volgens instructies... Echter daarna, grote problemen: geen verbinding, traagheid, geen mogelijkheid meer om 'Systeemherstel' toe te passen - kortom: geen succes.
Hoewel ik wel tevreden ben over het basis-programma 'Tweaking.com' (zeg maar de 'grote jongen' als het een reparatie betreft, is dit dus niet handig!!
Daarna heb ik Windows8.1 opnieuw geïnstalleerd en nu alles weer prima..
(De reden van de Tweak toepassen was traagheid en het niet meer soepel lopen van mijn Laptop...)
Met groet,
Joop.

Ik ben (nog?) niet zo thuis in Linux-commando's, maar gezien dat veel commando's het zelfde zijn of lijken op het aloude DOS, denk ik dat je al veel informatie vindt op de onderstaande eerste Google resultatenpagina.
De 'kneep' Linux zit hem echter meer in het hele verhaal van accounts, beheer en rechten; dat lijkt me lastiger om uiteindelijk vloeiend te kunnen gebruiken.
https://www.google.n...

@ BertGitaar,

Je schreef,
"Ik zou met jouw oplossing nog 2 jaar vooruit kunnen met Vista, met een hoop werk en moeite, daarna houden de updates op."
Inderdaad, april 2017 eindigt de ondersteuning van Vista.
Dat, samen met het feit dat Linux je goed bevalt, kan ook een reden zijn om Vista niet meer opnieuw te installeren.

En je schreef,
"Dezelfde pc werd met Vista gemiddeld 80-90 graden w.b. m'n processor. Nu met Linux, 45 graden."
Jeetje, wat een verschil!
Ik weet niet wat er in je Vista installatie zo'n extreme processorbelasting veroorzaakte, maar de huidige toestand klinkt een stuk normaler.

Ten slotte, je schreef,
"Alleen die sudo taal, dat is een probleem."
Hopelijk went het, en ben je er in enige tijd ervaren in.
Een andere optie kan zijn het kiezen van een Linux distro met KDE Desktop Environment. KDE biedt veel opties via de menu's, waardoor het veel minder nodig is om de Terminal te gebruiken. Enkele voorbeelden van Linux distro's met KDE zijn Kubuntu en Linux Mint KDE, maar er zijn uiteraard nog meer Linux smaken met KDE environment.

Tot zover, denk ik, want we zijn ondertussen enorm off-topic, hier bij Tweaking.com Simple System Tweaker ;-)

Veel succes met Linux, BertGitaar.

Vriendelijke groet

Ik zou met jou oplossing nog 2 jaar vooruit kunnen met Vista, met een hoop werk en moeite, daarna houden de updates op.
Dezelfde pc werd met Vista gemiddeld 80-90 graden w.b. me processor.
Nu met linux, 45 graden. Ik blijf voorlopig wel met linux bezig . Ik had al meerdere pc's van linux voorzien.
Alleen die sudo taal, dat is een probleem.
Ik vind Ubuntu Studio eigenlijk best wel prettig werken. Een aanrader.

@ BertGitaar,

Ja, de Windows licentiesleutel is het nummer dat op het stickertje staat.

Wat betreft een Windows installatiemedium -
Kun je van niemand een installatie DVD lenen, en betreft het niet Windows 7 (waarvoor relatief simpel een ISO voor een installatiemedium is te downloaden) maar Windows Vista, dan is het inderdaad ietwat lastiger.
Niettemin is ook een Vista installatiemedium met enige moeite wel te verkrijgen.
Voor Windows Vista moet je dan zelf op basis van drie(3) gedownloade bestanden een(1) installatiemedium creëren. Download-links en uitleg vind je hier:
http://www.heidoc.ne...
Voor het geval je daarin alsnog geïnteresseerd zou zijn (of voor een meelezende andere geïnteresseerde).

Maar zoals ik al aangaf, ben je blijer met Linux dan met Windows, dan is het overstappen naar Linux voor jou uiteraard een uitstekende oplossing, en is het herinstalleren van Vista helemaal nergens voor nodig :-)

Een recovery (factory settings) was ook in ze geheel verdwenen.

Dus deze mogelijkheid was er ook niet meer en ik had geen image/copie van me schijf gemaakt. Enkel de licentie sleutel was aanwezig, Als je dat stickertje bedoeld.
En een originele installatie schijf (DVD) had ik ook niet en ik ken ook niemand die deze heeft van Vista. Of ik heb jou reactie niet goed begrepen.
Ik denk dat je dat bedoeld.

Pagina's