Ultimate Windows Tweaker

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Ultimate Windows Tweaker is een handige tweak tool om diverse instellingen in Windows 10 en 11 snel te kunnen aanpassen. Veel mogelijkheden voor de ultieme tweaker. Ultimate Windows Tweaker maakt het makkelijk om heel veel kleine instellingen in Windows met één klik te veranderen. Functies kunnen uitgeschakeld worden - om bijvoorbeeld de privacy te verbeteren - en het uiterlijk van onderdelen aangepast. Voor gevorderden!

Ultimate Windows Tweaker heeft zijn tweaks (kleine aanpassingen) onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • System Information (systeem informatie)
  • Personalization (personalisatie)
  • User Accounts & UAC (gebruikersaccounts)
  • System Performance (systeem prestaties)
  • Security & Privacy (beveiliging & privacy)
  • Network Tweaks (netwerk)
  • Internet Explorer
  • Additional Tweaks (andere aanpassingen)


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ideaal voor geboren tweakers die alle instellingen in Windows naar hun hand willen zetten. Ultimate Windows Tweakers is alleen in het Engels te krijgen en door de vele opties echt bedoeld voor gevorderde Windows-gebruikers. Als je vastloopt met tweaks is de Restore Defaults-knop essentieel. En maak altijd een backup en herstelpunt voordat je gaat tweaken!

Ultimate Windows Tweaker 4 is er voor Windows 10 en versie 5 is voor Windows 11. Er is ook de nadruk op veel privacy-aspecten.

Ultimate Windows Tweaker is voor gevorderden! Maak ook altijd een backup/herstelpunt voor Windows!

inst

Reacties

Voor Windows 11 bestaat Ultimate Windows Tweaker 5.0, te vinden hier: https://tweakers.net...

Zeer goed,werkt zoals beschreven eenvoudig gebruiken,knap staaltje van percisie in zijn werk.
proficiat aan de makkers.
Carpendiem

Die Blur vervaging kan je uitschakelen door zelf naar instellingen te gaan, persoonlijke instellingen -> kleuren , zet daar transparantie uit.
Opgelost

Ik houd mij verre van elke tweaker, cleaner, optimizer, scanner enz. Allemaal onnodige troep die de kans op allerlei problemen, vooral bij updates van het systeem, vergroot.

Voor het weer scherp maken van de foto heb je echt deze tweaker niet nodig!

Onmiddellijk na de eerste start: "Het programma werkt niet meer". Bij volgende pogingen idem dito.

Goede tweaker!

Goede tweaker, er zitten handige functies in, maar het is inderdaad geen speelgoed.
Ik geef eerlijk toe dat ik bij sommige instellingen ook niet direct weet wat het inhoud, dus daar blijf ik dan zeker van af tot ik weet wat ze echt gaan doen.

In zo'n geval is het dan wel spijtig dat het niet in de Nederlandse taal is te zetten, alhoewel ik niet veel problemen heb met het Engels zijn zulke dingen toch net iets duidelijker in je eigen moedertaal.

Een voordeel is wel dat het programma bij het opstarten zelf automatisch al een herstelpunt maakt en bij elk tabblad heb je nog eens de mogelijkheid, plus een knop om alles terug naar de originele instellingen te zetten.

Norton zet deze Tweaker meteen na downloaden in Quarantaine.

Tweakers, Boosters, Optimizers, Cleaners, enz. zijn allemaal potentieel gevaarlijk, vooral als je zelf niet precies weet waar je mee bezig bent. Niets doen en alleen toepassingen op de PC gebruiken die je echt nodig hebt, is meestal veiliger voor de 'gewone' pc-gebruiker en zijn pc.

Als je wat dieper in je besturingssysteem duikt bestaat er altijd de kans op problemen, zeker op pc's waarbij al problemen bestaan. Deze tools zijn dus voor gevorderden. En maak altijd herstelpunten en backups.

Pagina's