Ultimate Windows Tweaker

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.4 (27 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
4.5/3.1/2.2
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Ultimate Windows Tweaker is een handige tweak tool om diverse instellingen in Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10 snel te kunnen aanpassen. Veel mogelijkheden voor de ultieme tweaker. Ultimate Windows Tweaker maakt het makkelijk om heel veel kleine instellingen in Windows met één klik te veranderen. Functies kunnen uitgeschakeld worden - om bijvoorbeeld de privacy te verbeteren - en het uiterlijk van onderdelen aangepast. Voor gevorderden!

Ultimate Windows Tweaker heeft zijn tweaks (kleine aanpassingen) onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • System Information (systeem informatie)
  • Personalization (personalisatie)
  • User Accounts & UAC (gebruikersaccounts)
  • System Performance (systeem prestaties)
  • Security & Privacy (beveiliging & privacy)
  • Network Tweaks (netwerk)
  • Internet Explorer
  • Additional Tweaks (andere aanpassingen)


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ideaal voor geboren tweakers die alle instellingen in Windows naar hun hand willen zetten. Ultimate Windows Tweakers is alleen in het Engels te krijgen en door de vele opties echt bedoeld voor gevorderde Windows-gebruikers. Als u vastloopt met uw tweaks is de Restore Defaults-knop essentieel. En maak altijd een backup en herstelpunt voordat u gaat tweaken!

Ultimate Windows Tweaker 2 is voor Windows Vista en 7, Ultimate Windows Tweaker 3 is voor Windows 8 en 8.1 en Ultimate Windows Tweaker 4 is er voor Windows 10. De Windows 10-variant legt ook de nadruk op veel privacy-aspecten.

Download

Deel deze download: 

Reacties

Onmiddellijk na de eerste start: "Het programma werkt niet meer". Bij volgende pogingen idem dito.

Goede tweaker!

Goede tweaker, er zitten handige functies in, maar het is inderdaad geen speelgoed.
Ik geef eerlijk toe dat ik bij sommige instellingen ook niet direct weet wat het inhoud, dus daar blijf ik dan zeker van af tot ik weet wat ze echt gaan doen.

In zo'n geval is het dan wel spijtig dat het niet in de Nederlandse taal is te zetten, alhoewel ik niet veel problemen heb met het Engels zijn zulke dingen toch net iets duidelijker in je eigen moedertaal.

Een voordeel is wel dat het programma bij het opstarten zelf automatisch al een herstelpunt maakt en bij elk tabblad heb je nog eens de mogelijkheid, plus een knop om alles terug naar de originele instellingen te zetten.

Norton zet deze Tweaker meteen na downloaden in Quarantaine.

Tweakers, Boosters, Optimizers, Cleaners, enz. zijn allemaal potentieel gevaarlijk, vooral als je zelf niet precies weet waar je mee bezig bent. Niets doen en alleen toepassingen op de PC gebruiken die je echt nodig hebt, is meestal veiliger voor de 'gewone' pc-gebruiker en zijn pc.

Als je wat dieper in je besturingssysteem duikt bestaat er altijd de kans op problemen, zeker op pc's waarbij al problemen bestaan. Deze tools zijn dus voor gevorderden. En maak altijd herstelpunten en backups.

Zal ongetwijfeld ergens een "disclaimer" bij staan, maar ik snap niet waarom dit op deze site staat gezien de "risico's" (volgens vele reacties en ook de mijne).
Lopen er lijntjes tussen Tweaker en de beheerders van deze site(?): verbaas me erover dat er dat er nooit inhoudelijk op wordt ingegaan.

Goede opmerking. Maar goed dat ik handmatig een herstelpunt had gemaakt. Essentiële delen van het register bleken ineens te zijn verdwenen. Ultimate Windows Tweaker is m.i. amateuristisch broddelwerk van de Windows Club. Voor mij geen tweakers meer.

Als dit zo onveilig is waarom zetten ze dat hier dan op de site zonder eerst zelf te testen ?

Zowel de Comodo Firewall als avast! antivirus waarschuwen voor deze applicatie.
Ik had uit voorzorg zelf al een herstelpunt gemaakt voor gebruik van deze Tweaker.
Create Restore Point werkt niet. Even later wil wermger.exe (Windows Error Reporting Service) het internet op. In vertrouwde de tweaker niet meer. Nadat ik de pricvacy tweaks terug had gezet naar Default Settings kreeg ik een zwart scherm. Ik vreesde al het ergste.
Na de herstart waarschuwt WinPatrol something is trying te reset your startpage in IE.
Ik kan deze tweaker bepaald niet aanraden.
Er zijn genoeg manieren om de privacy settings in Windows 10 handmatig naar je hand te zetten. Dat is een stuk veiliger.

Een handleiding, een beschrijving van alle verschillende mogelijkheden van Ultimate Windows Tweaker, wordt geboden door Menno Schoone:
http://www.schoonepc...

Zelf heb ik Ultimate Windows Tweaker nooit nodig gehad of geïnstalleerd, maar wel staat ie in m'n lijst met handige software, voor het geval ik 'm ooit eens nodig mocht denken te hebben. En daarbij heb ik dan ook die link naar die informatie van Menno Schoone staan.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankrij_