Reason Core Security Standard

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (8 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Reason Core Security Standard is een second opinion anti-malware-scanner die gebruik maakt van de cloud en naast uw bestaande anti-virus- en anti-spyware-programma's opereert. Reason Core Security verwijdert vooral adware, spyware, ongewenste toolbars en browser-addons en ander PUP's. Ook kan het de installatie van ongewilde gebundelde software voorkomen, door middel van de technologie van Unchecky.

Reason Core Security Standard is een anti-malware-programma van de makers van herdProtect. Reason Core Security is niet bedoeld als vervanging van uw virusscanner. Het is een aanvulling op uw pc beveiliging. U krijgt na de installatie eerst 30 dagen de beschikking over de volledige versie die realtime bescherming biedt. Hierna kunt u verder met de gratis versie die alleen een on demand scanner is. Het scannen is trouwens cloud-gebaseerd, waardoor niet steeds virusdefinities bijgewerkt hoeven te worden.

Extraatje is dat het Reason Core Security bundle protection biedt: ofwel het voorkomt de installatie van ongewenste extra software (toolbars en andere PUP's), die tegenwoordig vaak bij freeware wordt aangeboden. Hiervoor maakt het gebruik van de technologie van Unchecky.

Verder heeft Reason Core Security de beschikking over enkele handige tools, waarmee u programma's kunt de-installeren, opstartende programma's kunt uitschakelen en browser-addons kunt verwijderen. Bij elk item geeft Reason Core Security een risicobeoordeling (risk), deze is echter niet altijd even accuraat. U moet dus zelf goed blijven opletten wat u uitschakelt of verwijdert.

Met Remediation kun je enkele standaardinstellingen in Windows herstellen, zoals netwerkinstellingen, app restricties, standaard opstartende services en Windows Verkenner-instellingen. Ook kunt u de startpagina en standaard zoekmachine van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox terugzetten.

Reason Core Security kan een interessante aanvulling op uw pc beveiliging zijn. Onduidelijk is echter nog hoe goed het programma presteert bij het detecteren en verwijderen van malware en adware.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
1.1.1.0
Laatst gewijzigd: 
24 december 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De gratis versie is alleen een on demand scanner die geen realtime bescherming biedt
Taal: 
Engels
Download: 
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

nou ik heb t laten draaien maar ik geloof er niet in, onder tools -> program krijg ik als HOOG risico progjes o.a. Glary Utilities Pro ,Wise Disk Cleaner ,TuneUp utilities (AVG) en ASC Ultimate, een malewarescan met 3 false pos, komt toch uit de buidel van MS-defender ? Ik draai op Norton, Emsisoft Pro en Zemana ASC ultimate (met de Bitdefnder-engine), nooit problemen met detecties en nou ineens wel ? PRULLENBAK EN VERGETEN

heb het getest, en vond 2 gevaarlijke programma,s. namelijk firefox startpage. hahaha, nou ik dacht het niet.

Niet alleen Norton meld zich ook F-secure slaat op hol, één en al spyware!!
Mijn advies is NIET installeren, voor die gene die toch eigenwijs is veel plezier er mee.

Norton Internet Security slaat onmiddellijk groot alarm wanneer je de download van dit programma wilt laten uitvoeren.
Schadelijke website geblokkeerd

U probeert toegang te krijgen tot:

http://cdn.reasonsec...

Dit is een bekende schadelijke website. Het is raadzaam deze website NIET te bezoeken. In het gedetailleerd rapport worden de beveiligingsrisico's op deze website uitgelegd.
Norton stelt het volgende -naast allerlei dreigende lay-out items-:

"Deze website is voor uw beveiliging geblokkeerd. Bezoek Symantec voor meer informatie over phishing en internetbeveiliging.

Dus dat doe ik maar niet.

Reason Security is opgericht door de man die GIANT, de basis van Windows Defender, verkocht aan Microsoft. Herdprotect en Reason Security zijn beide legitieme projecten en zeker geen malware. Wel geven sommige virusscanners vals positieve meldingen, zoals je op VirusTotal kunt zien (maar de overgrote meerderheid dus NIET). Opvallend is wel dat Symantec het setup-bestand van Reason Security inmiddels als clean beschouwt, dus blijkbaar heeft Norton/Symantec al zijn mening herzien. En ook de hoog aangeschreven Kaspersky en Bitdefender engines geven groen licht:
https://www.virustotal.com/nl/file/

Maar goed, het is goed dat iedereen kritisch is.

p.s. nu 16.58 uur 23-04 geeft Norton nog steeds aan om hier weg te blijven

Geen goed argument om Windows Defender te noemen, n beetje de testen gelezen blijft daar niets MSDefender over, en als ik de reacties op GSS lees over Herdprotect blijf ik erbij : niet echt overtuigend

Het gaat er om of het product malware is - wat zeker niet zo is. Over de kwaliteit kunnen we pas later oordelen, als het aan tests meedoet. Maar de reputatie van de makers is in elk geval niet dubieus.

@ Rob E , klopt dat Norton die waarschuwing geeft, maar wel vreemd dat Norton in het gedetailleerd rapport aangeeft :Computerbedreigingen: 0
Identiteitsbedreigingen: 0
Ergernisfactoren: 0
Maar er zijn meer scanners die op rood springen, dus laat maar gewoon voorbij gaan, net zoals t Herdproject, veroorzaakt alleen maar voor onrust en chaos

als je op de link klikt dan krijg je de melding:
u heb gekozen het volgende bestand te openen, setup.exe.
M.i. moet Gratissoftware.nl deze rotzooi zo snel mogelijk verwijderen.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n