Reason Core Security Standard

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Reason Core Security Standard is een second opinion anti-malware-scanner die gebruik maakt van de cloud en naast uw bestaande anti-virus- en anti-spyware-programma's opereert. Reason Core Security verwijdert vooral adware, spyware, ongewenste toolbars en browser-addons en ander PUP's. Ook kan het de installatie van ongewilde gebundelde software voorkomen, door middel van de technologie van Unchecky.

Reason Core Security Standard is een anti-malware-programma van de makers van herdProtect. Reason Core Security is niet bedoeld als vervanging van uw virusscanner. Het is een aanvulling op uw pc beveiliging. U krijgt na de installatie eerst 30 dagen de beschikking over de volledige versie die realtime bescherming biedt. Hierna kunt u verder met de gratis versie die alleen een on demand scanner is. Het scannen is trouwens cloud-gebaseerd, waardoor niet steeds virusdefinities bijgewerkt hoeven te worden.

Extraatje is dat het Reason Core Security bundle protection biedt: ofwel het voorkomt de installatie van ongewenste extra software (toolbars en andere PUP's), die tegenwoordig vaak bij freeware wordt aangeboden. Hiervoor maakt het gebruik van de technologie van Unchecky.

Verder heeft Reason Core Security de beschikking over enkele handige tools, waarmee u programma's kunt de-installeren, opstartende programma's kunt uitschakelen en browser-addons kunt verwijderen. Bij elk item geeft Reason Core Security een risicobeoordeling (risk), deze is echter niet altijd even accuraat. U moet dus zelf goed blijven opletten wat u uitschakelt of verwijdert.

Met Remediation kun je enkele standaardinstellingen in Windows herstellen, zoals netwerkinstellingen, app restricties, standaard opstartende services en Windows Verkenner-instellingen. Ook kunt u de startpagina en standaard zoekmachine van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox terugzetten.

Reason Core Security kan een interessante aanvulling op uw pc beveiliging zijn. Onduidelijk is echter nog hoe goed het programma presteert bij het detecteren en verwijderen van malware en adware.

Update
Uit tests van PC Magazine blijkt dat Reason bedroevend scoort op het detecteren en verwijderen van malware. Daarvoor hoeft u Reason Core Security dus niet te proberen. Het voorkomen van gebundelde software is wel een pré.

Reacties

Ook NOD32 slaat gelijk alarm op hun site als zijnde een site met bedenkelijke reputatie. Dat, plus de resultaten van de test op pcmag, maken dat ik het programma links laat liggen.

Bedankt voor het advies, maar intussen heb ik een uitstekende anti-malware scanner gevonden: Zemana AntiMalware Free. De leveranciers van software en freeware stellen het altijd voor als een trial programma. Maar er bestaat wel degelijk een gratis versie, zie http://www.gratisvir.... Een degelijk programma, in het Nederlands, eenvoudige en aantrekkelijke interface, snelle scans en regelmatig automatische updates. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Als er zo'n betaalopdracht komt, kijk dan altijd even of het pad is aangegeven waar de bedreiging zich bevindt. Vaak kun je het dan zelf geheel gratis (!) verwijderen.

Al een hele tijd dagelijks gescand met Reason Core Security, en nooit malware gedetecteerd, tot vandaag: 1 infectie. En om die infectie te verwijderen moest ik de betaalde versie aanschaffen (trial was voorbij). Geen denken aan! Ik zoek wel een scanner die écht gratis is.

Graag gedaan!

Dank, is bijgewerkt.

De meest recente versie heeft als nummer 2.3.0.3, niet 1.1.1.0. Zie https://www.reasonco....

heb het getest, en vond 2 gevaarlijke programma,s. namelijk firefox startpage. hahaha, nou ik dacht het niet.

Raar, dat er virusscanners zijn die daar zo op reageren, wacht toch maar even af.
Niet verwonderlijk dat weer Norton erop reageert, deze virusscanner ziet zowat alles en iedereen als een virus of trojan.

Vergeet het nooit, jaren geleden eens een legaal programma aan het schrijven, plots was het verdwenen, Norton vond het nodig om het te verwijderen omdat het een virus zou zijn.
Maak dat mee, als je al zelf geen onschuldig programma mag schrijven dat dan bestempelt wordt als virus.

Na twee maanden van pure ellende het eraf gegooid, geld weggesmeten en toen overgestapt naar avast! Antivirus Free, wat een verademing was dat!
Voor mij nooit geen Norton meer, ooit zo goed toen het nog van Peter Norton was, Symantec heeft het verknoeid.

nou ik heb t laten draaien maar ik geloof er niet in, onder tools -> program krijg ik als HOOG risico progjes o.a. Glary Utilities Pro ,Wise Disk Cleaner ,TuneUp utilities (AVG) en ASC Ultimate, een malewarescan met 3 false pos, komt toch uit de buidel van MS-defender ? Ik draai op Norton, Emsisoft Pro en Zemana ASC ultimate (met de Bitdefnder-engine), nooit problemen met detecties en nou ineens wel ? PRULLENBAK EN VERGETEN

Pagina's