herdProtect Anti-Malware Scanner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

herdProtect Anti-Malware Scanner is een tweede beschermingslaag voor uw pc. herdProtect (vertaling zou iets als kudde-bescherming zijn) is on demand online scanner die met behulp van 68 virusscanners uw computer doorzoekt op malware. Het is dus geen vervanger van uw eigen anti-virus software, maar wel een ideale second opinion scanner.

herdProtect Anti-Malware Scanner is in het leven geroepen omdat volgens de oprichter virusscanners nooit veel meer dan 90% van alle nieuwe bedreigingen onderscheppen. Maar als je tientallen anti-virus-oplossingen combineert dan is de detectiegraad natuurlijk veel hoger. Daar maakt herdProtect gebruik van 68 virusscanners in de cloud om uw pc te scannen. Hierbij zitten gerennomeerde namen als Bitdefender, Kaspersky, Panda, Avira, AVG, avast!, F-Secure, Malwarebytes, Emsisoft, Comodo en meer.

herdProtect maakt een beveiligde verbinding met zijn scan-engine in de cloud en checkt actieve processen services, drivers en opstartende programma's op de aanwezigheid van malware. Na de scan krijgt u de resultaten te zien met daarbij per gedetecteerd item het aantal scanners dat een bedreiging rapporteert. Behalve virussen, spyware en andere malware worden ook pups (potentially unwanted programs) en adware gemeld. Bij elk item staat bovendien een aanbeveling of u het beter kunt verwijderen of niet.

herdProtect is een ideale second opinion scanner voor uw pc, omdat tientallen virusscanners meer zien dan één. Veel malware zal dus niet gemist worden. Nadeel is dat de kans op vals positieven (onterechte meldingen) wel veel groter is. Als drie scanners een virus detecteren en 65 niet, wie moet je dan geloven? Wees dus kritisch op welke gevonden bedreigingen u verwijdert met herdProtect. Handig is wel dat herdProtect ook een categorie inconclusive heeft. Deze mogelijke bedreigingen kunt u op een later tijdstip opnieuw scannen.

herdProtect is een project van de maker van GIANT software, dat in 2004 werd overgenomen door Microsoft en dat de basis vormde voor Windows Defender. herdProtect moet altijd gratis blijven en interessant is dat het de bedoeling is dat de software in de toekomst ook realtime bescherming moet gaan bieden. Voorlopig is het echter een zeer grondige on demand second opinion scanner die optimaal gebruik maakt van 68 virusscanners.

Let op voor vals positieven bij de scanresultaten! Bekijk dus kritisch de gevonden items.

Reacties

Is inmiddels al een paar jaar zo.

Er gebeurt niks als je op download klikt, bestaat die virussclub noge

@Anoniem
Bedankt voor het melden. De website zegt dit erover:

We are currently not distributing herdProtect at this time, if you would like to be placed on the waiting list, please email us at download@herdProtect.... We are looking to re-release the software in the coming weeks.

de download links werken niet meer . op de website zelf ook geen dowload .

oneens

'herdProtect is een project van de maker van GIANT software, dat in 2004 werd overgenomen door Microsoft en dat de basis vormde voor Windows Defender.'

Beloofd dus niet veel goeds.

Helemaal mee eens.

gewoon niet gebruiken ook niet als 2de optie is gewoon zeer slecht

" maar weer niks gevonden" gelukkig voor jou, toch? Ik heb met Herdprotect al heel wat pc's gered van echte virussen

Bij de false positives staat meestal een regeltje met de melding: (not enough data for an accurate detection)
Herdprotect geeft dus zelf al aan dat het waarschijnlijk om false positives gaat.
Verder niets dan lof voor deze geweldige software

Pagina's