Unchecky

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (41 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
1.2
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Installatie gebundelde software voorkomen
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Veel gratis software probeert tegenwoordig onnodige extraatjes als browserwerkbalken, veranderde zoekbalken en andere software of adware mee te installeren. Wij waarschuwen daarom altijd dat je goed moet opletten tijdens de installatie van software en alle vinkjes moet weghalen bij ongewenste elementen. Heb je geen zin om zelf deze vinkjes weg te halen? Dan kan Unchecky je helpen!

Unchecky is een handig tooltje dat automatisch vinkjes weghaalt bij onnodige aanbiedingen van derde partijen tijdens de installatie van software. Browser toolbars, zoekbalken, extra software, adware en andere potentially unwanted programs (PUP) worden zo niet meegeïnstalleerd dankzij Unchecky.

De Ask toolbar is een van de bekendste voorbeelden van ongewenste browser werkbalken, maar ook Googles browser Chrome wordt te pas en te onpas gebundeld met andere software, zoals Flash, avast! en meer.

Unchecky installeert zich als een service op je computer en draait zo op de achtergrond om de installatie van deze ongevraagde - en meestal ongewenste - gebundelde software tegen te houden. Om dit te bereiken blokkeert Unchecky ook via het Hosts-bestand op je pc bepaalde servers met software van derde partijen.

Unchecky haalt veel vinkjes weg bij de installatie van software, maar de bescherming is zeker niet 100%, dus je zult wel zelf goed op moeten blijven letten. Ook moet je zelf nog op knoppen als 'accepteren' of 'afwijzen' klikken.

Waakzaamheid blijft geboden, maar Unchecky voorkomt in ieder geval de installatie van veel rommel.

Download

inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Unchecky is een tooltje wat ik graag aanbeveel.
Het is zeker niet perfect, maar het voorkomt wel heel veel ergenissen van onnodig geinstalleerde " extra's ".

changelog is alleen fixed a minor bug in the automatic update mechanism, wel opvallend is dat zowel majorgeeks als filehippo 0.4.1 als een beta-versie duiden, http://www.majorgeek... en http://filehippo.com...

iets verbeterde versie Unchecky 0.3.6 is uit,

Dat is wel weer heel Nederlands gedacht...

Geen enkel programma voor wat dan ook zal ergens 100% bescherming voor bieden. Denk je echt dat je antivirus alle mogelijke bedreigingen detecteert? Dan heb je het fout. Precies hetzelfde met Unchecky.

Persoonlijk vind ik kritiek op een programma alleen maar omdat niet veel mensen het gebruiken of nodig hebben, nergens op slaan. Het programma is ook niet gemaakt voor die mensen, maar voor de mensen die het wel willen gebruiken. En altijd alleen maar willen klagen is ook geen goede eigenschap.

Unchecky 0.3.5 is verschenen

Oké

Volgens mij maakt zo'n programmaatje mensen alleen maar lui en letten nergens meer op wat er binnen komt. Daar hebben ze namelijk unchecky voor op hun pc staan.
volgens mij kan je daar beter even zelf op letten en anders moet je niks op je pc zetten als het allemaal te moeilijk wordt om daar even op te letten.

Geen enkele reactie gezien bij het installeren van Flash Player 12, toch maar zelf controleren.

Ik let gewoon goed op. Tja sommigen zijn echt sneaky en heb je na het installeren zeker die puinzooi. Maar dan gebruik ik gewoon even ADW cleaner.

"...de bescherming is zeker niet 100%... Wat heb je er dan aan?"

Hier sluit ik mij graag bij aan.

Pagina's