Lightning

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Lightning is een agenda uit de Mozilla-stal die als extensie (uitbreiding) speciaal voor Thunderbird is ontwikkeld en ook alleen werkt met het mailprogramma. Als u Thunderbird gebruikt is Lightning de perfecte aanvulling. Sinds 2015 wordt Lightning standaard meegeleverd met Thunderbird en hoeft deze dus niet meer apart gedownload te worden.

Lightning beschikt over een:
- kalender en agenda-functie
- taken-lijst (to do list)
- alarmfunctie (reminders)

Lightning is goed geïntegreerd met Thunderbird. U kunt snel wisselen tussen agenda en taken door tabbladen te openen (A). En er is een Venster Vandaag met een kort overzicht van gebeurtenissen en taken (B). U kunt dit Venster Vandaag ook uitschakelen (C).


Lightning geïntegreerd in Thunderbird

De combinatie Thunderbird en Lightning kan de concurrentie met Outlook intussen al redelijk aan. Met Lightning kunt u meerdere kalenders (ook op het netwerk) bijhouden en een alarm zetten voor bepaalde taken. Importeren en exporteren naar iCalendar (ICS) en Outlook kommagescheiden is mogelijk. Ook CalDAV wordt ondersteund.

Met behulp van de Provider for Google Calendar extensie kunt u in Lightning ook gegevens lezen en schrijven in Google Agenda, zodat u overal uw agenda kunt benaderen via internet.

Er is ook een vork van de addon Provider for Microsoft Exchange (die gestopt is), genaamd Exchange EWS Provider. Exchange EWS Provider wordt nog wel actief ontwikkeld door Ericsson, zodat u kalenders, taken, contacten en 'out of office'-instellingen van Microsoft Exchange 2007 en later kunt gebruiken in Lightning en Thunderbird.

Voor Thunderbird-gebruikers is Lightning - al dan niet in samenwerking met Provider for Google Calendar een onmisbare extensie. Of het genoeg is om Outlook te vervangen hangt af van de eisen die u stelt aan een agenda en mailprogramma.

Inst

Reacties

Deze versie is helaas niet compatible met Postbox 3 en 4 (https://www.postbox-...)Versie 1.0 van Lightning in combinatie met Provider for Google Calendar werkt wel heel erg prettig. Een onmisbare tool om kalenders van het hele gezin samen te voegen in één overzicht.

(De eerste link is https://addons.mozil... )

Op https://addons.mozil... https://developer.mo... kun je altijd vinden welke versie van Lightning bij welke versie van Thunderbird past.

Simpel, installeer Thunderbird 13.0.1 en gebruik Lightning v1.5.1, en je problemen zijn opgelost.

Lightning 1.0 is niet compatibel met thunderbird versie 3.1.16. Hoe los ik op dat ik toch een agenda kan gebruiken in thunderbird.