GIMP 2.8.14.1

Het veelzijdige fotobewerkingsprogramma GIMP is de beste gratis fotobewerker. GIMP 2.8 heeft eindelijk een Single Window-Mode gekregen, ofwel: bestaat niet meer uit vele losse vensters als je de applicatie opent. De enkel-venster-modus moet wel eerst geactiveerd worden onder het menu Vensters | Enkel venster-modus.

Voor Windows is een nieuw installatie-bestand van GIMP uitgebracht met een bijgewerkte GTK+ bibliotheek. Hierdoor worden twee problemen opgelost: een crash bij het vergroten of verkleinen van vensters en missende iconen in de interface van GIMP. Als je GIMP 2.8.14 hebt geïnstalleerd op Windows dan wordt dus aanbevolen deze opnieuw te installeren met versie 2.8.14.1. Voor Mac en Linux is er niks veranderd.

Met name de OS X-variant van GIMP is onder handen genomen, waarbij de code flink is opgeschoond. Ten slotte zijn ook enkele vertalingen en de documentatie bijgewerkt.

Het uitgebreide gratis fotobewerkingsprogramma GIMP is te downloaden voor Windows XP, Vista, 7, 8 en 8.1, Mac OS X en Linux.
 

Release notes:
We have released an updated 2.8.14 installer (http) for Microsoft Windows. This one fixes the crash on window resize and the missing icons bugs - all by updating the included GTK+ library to 2.24.24.
Download: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland