OBS Studio

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (11 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

OBS Studio is zeer uitgebreide software voor het opnemen of streamen van videobeelden van je pc (desktop schermopnamen), webcam en microfoon en diverse mediabestanden, VLC mediabronnen of website urls. Uitstekende screencasting software.

Voor het maken van schermopnamen (screen recordings) van de activiteiten op je pc of Mac kies je eerst de +-knop bij Bronnen en dan Schermopnamen en dan Opname starten. Zo kun je een filmpje maken van gebeurtenissen op je beeldscherm.

Met OBS Studio kun je niet alleen vanalles opnemen en lokaal op je computer opslaan. Je kunt ook opnamen - van je webcam bijvoorbeeld - live streamen naar onder andere Twitch, YouTube, Instagram, Mixer, Facebook Live, Twitter en Steam.

Als je videobestanden hebt opgenomen dan kun je ze terugkijken via het menu Bestand | Opnames weergeven. Je kunt bestanden opnemen als MKV (standaard) maar ook als MP4, MOV, TS en FLV (onder Instellingen | Uitvoer).

OBS Studio is zeer uitgebreide software voor opnemen en streamen en is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

HEB HET NODIG VOOR SCHOOL.

@Frans: nadeel van Snagit is dat het geen freeware is.

Ik gebruik reeds zeer: "Snagit" van TechSmit, een prachtig programma. Voor zowel foto, Video, als klank opname én tal van add-ons.

Let op : Bij mij staat audio standaard op interne microfoon: Via instellingen en audio in de rechter kolom en het tandwieltje achter de VU meter en geavanceerde audio instellingen kun je van alles instellen qua geluid , bron en aantal kanalen.
Je kunt ook de "ingestelde" video bron met bijbehorende audio instelling vastzetten (het hang-slotje).

Ik zat al te wachten,wanneer komt deze software op GSs.
Werkt ook perfect met oudere USB VideoCapture Sticks voor digitaliseren van VHS.