OBS Studio

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

OBS Studio is zeer uitgebreide software voor het opnemen of streamen van videobeelden van je pc (desktop schermopnamen), webcam en microfoon en diverse mediabestanden, VLC mediabronnen of website urls. Uitstekende screencasting software.

Voor het maken van schermopnamen (screen recordings) van de activiteiten op je pc of Mac kies je eerst de +-knop bij Bronnen en dan Schermopnamen en dan Opname starten. Zo kun je een filmpje maken van gebeurtenissen op je beeldscherm.

Met OBS Studio kun je niet alleen vanalles opnemen en lokaal op je computer opslaan. Je kunt ook opnamen - van je webcam bijvoorbeeld - live streamen naar onder andere Twitch, YouTube, Instagram, Mixer, Facebook Live, Twitter en Steam.

Als je videobestanden hebt opgenomen dan kun je ze terugkijken via het menu Bestand | Opnames weergeven. Je kunt bestanden opnemen als MKV (standaard) maar ook als MP4, MOV, TS en FLV (onder Instellingen | Uitvoer).

OBS Studio is zeer uitgebreide software voor opnemen en streamen en is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Reacties

Leuk programma. Is er ook een mogelijkheid als je opneemt van YouTube oid, om een AdBlocker in te schakelen?

OBS versie 29.0.1

Hotfix 28.1.1

Werkt dit programma ook met Southcast?

En daar is OBS 27.2.1. hotfix die de freezes moeten aanpakken als het goed is. De ontwikkelaar is er in ieder geval trots op naar zijn eigen zeggen in de release notes

De release candidate van 27.2 geeft complete systeem freezes bij verschillende mensen na circa 20 minuten uitzenden. De ontwikkelaar wist dit, maar besloot desondanks dat 27.2 gepubliceerd moest worden. Gelukkig heeft men alsnog ingezien dat dit niet echt prettig werken is en 27.2 weer ingetrokken, totdat dit opgelost is.

De 27.2 doet het nog wel gewoon.

Vreemde zaak weer.

Versie 27.1.3 is voor Windows weer de actuele versie geworden. Ik denk dat de system wide freezes op Windows pc’s toch te vervelend waren

@HaVe
Onder Bestand | Instellingen | Algemeen kun je aanvinken: OBS-vensters verbergen in scherm opname. Dat moet em zijn denk ik.

Wellicht vergeten dat je eerst een bron moet selecteren, want nu werkt het wèl.

Pagina's