Debian

Voor Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (218 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Debian is een van de oudste nog bestaande Linux-distributies die nog altijd fungeert als de basis voor het populaire Ubuntu. De naam komt van de samenvoeging van de voornamen van bedenker Ian Murdock en zijn vriendin Debra. Debian is te krijgen met Gnome, KDE en andere desktop-varianten.

Debian is vooral onder hardcore Linux-fans populair. Debian is een heel stabiel systeem, maar gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid - wat zich onder andere uit in een weinig overzichtelijke website - staan wat minder hoog in het vaandel dan bij bijvoorbeeld Ubuntu of Linux Mint.


Alle desktop omgevingen die je kunt gebruiken in Debian 10 buster

Enige technische kennis is een pré als u Debian gaat uitproberen. Overstappers van Windows die Linux willen proberen kunnen beter eerst bovengenoemde alternatieven proberen. Debian is geschikter voor gevorderden, die dan wel een heel goed besturingssysteem hebben.

DL

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 

Reacties

Je kunt ook gebruik maken van deze tool voor het "branden" van diverse Distro's
https://unetbootin.g...

link met live distro's
https://cdimage.debi...

Moderne distributies zijn ook van usb-stick te installeren of in live-mode te draaien, op CD branden ed is niet meer van deze tijd. Gebruik Lili USB Creator om een opstartbare USB stick te maken met de gewenste distro erop.

LOL

Ik boedel Zorin 12. Autocorrectie fout

Debian heeft heel veel kinderen..één daarvan is Zoeken 12. Zeer de moeite waard om eens te proberen.

Een erg mooie, op Windows lijkende variant van debian en gebaseerd op Ubuntu is LXLE. LXLE gebruikt een lichtgewicht grafische schil en levert 100 mooie achtergronden mee in je persoonlijke Pictures map. Het Softwarecentrum werkt met een winkelmandje, dat je eerst vult met alle gewenste programma's, die je daarna pas installeert. Dat werkt beter dan de Ubuntu- en Linux Mint methode, waarbij de installatie van elk programma afzonderlijk meteen gestart wordt. Denk er wel om dat je pc minimaal 4 GB werkgeheugen heeft voor de 64-bit versies van linux. Kies anders voor de 32-bit versie, die maximaal 3 GB nodig heeft.

De omstandigheden zijn verdacht ,maar over de twitter-berichten die in zijn laatste uren zijn verschenen wordt op de site van dutchitchannel.nl het volgende gezegd : Wel verschenen er op zijn account maandag, de dag van zijn dood, enkele scherpe tweets over een incident met de politie (hier na te lezen op Pastebin), voorafgegaan aan een bericht waarin hij het zelfs over zelfmoord had. Al bestaat de kans dat zijn account werd gehackt gezien de toon en ongewoonheid van de berichten. Ook is het account intussen offline gehaald, wat eerder een uitzondering is op Twitter. http://dutchitchanne...

Tragisch. De omstandigheden rond zijn overlijden zijn onduidelijk, maar lijken heel heftig:
http://www.zdnet.com...
http://www.phoronix....

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n