Firefox 46.0.1

Firefox 46.0.1 is een kleine maar zeer belangrijke onderhoudsupdate voor Mozilla's browser. In Firefox 46 zit namelijk een heel ernstige fout die er in combinatie met bepaalde anti-virus software voor zorgt dat Firefox webpagina's niet meer laadt en dus onbruikbaar wordt om mee te internetten voor een substantieel aantal gebruikers.

Deze fout is aanleiding geweest om het update-proces naar Firefox 46 stil te leggen. Veel gebruikers die Firefox niet handmatig downloaden zullen dus ook nog op versienummer 45.0.2 zitten. En automatische updates geeft - bij ons in elk geval - nog niet aan dat Firefox 46.0.1 te downloaden is. Als het goed is moet Firefox 46.0.1 echter de problemen van het niet laden van pagina's oplossen. Firefox 46.0.1 is al wel handmatig te downloaden. Voor mensen die een onbruikbare Firefox hebben dus een essentiële update. Andere mensen kunnen misschien beter wachten tot deze uitgave ook via de automatische updates beschikbaar komt.

Naast het kritieke probleem dat Firefox 46.0.1. moet oplossen worden nog enkele andere fouten gerepareerd. Details kun je hieronder nalezen.

Firefox is te downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder de Firefox-knop | Help | Over Firefox.

Had jij te maken met een onbruikbare Firefox 46 die websites niet meer laadde en lost versie 46.0.1 je problemen op? Laat het weten in de reacties!

Release notes:

Fixed

  • Page loading issue related to antivirus software (Bug 1268922)

  • Search plugin issue for various locales (Bug 1246494)

  • Add-on signing certificate expiration (Bug 1267318)

  • Service worker update issue (Bug 1267733)

  • Build issue when jit is disabled (Bug 1266366)

  • Limit Sync registration updates (Bug 1262312)

Reacties

Geen enkel probleem ondervonden. Ben wel benieuwd naar de antivirus software die het probleem veroorzaakte. Kon ook heel makkelijk updaten binnen de browser naar 46.01. alles werkt prima. Mijn antivirus software is Avast niet betaald.

geen enkel probleem ondervonden met 46.0, de update naar 46.0.1 kwam bij mij gewoon binnen afgelopen dinsdagavond

Jarenlang met plezier mee gewerkt maar de laatste tijd traagheid troef dus op zoek naar een andere browser.

Peter, hoe snel een browser laadt is ook afhankelijk van de gebruiker. Met of zonder Flah maakt al snel enige seconden invloed op het laden. Bovendien er is geen enkele browser die zo enorm veel mogelijkheden heeft voor het volstoppen (door de gebruiker) met extenties als Ff. Ik ken gebruikers die 5 (of meer) adblockers inzetten. Iedere FF-gebruiker moet niet vergeten dat iedere toegevoegde add-on al gauw tussen de 100 en 400 mb gebruikt aan werkgeheugen bij het opstarten. M.n. oudere apparaten met 1 tot 2 GB Ram en een langzame processor en een volgstopte bak add-ons geeft (ook bij andere browsrs) vertraging.

Ik heb zelfs alle addons uitgeschakeld en hetzelfde probleem het blijft traag en maar zoeken op pagina's ook het programma een aantal keren vervangen zonder enig succes dus weet het niet meer.

Ik heb Firefox 45 naarFirefox 46 geupdate.
Gelijk een bak met ellende over mij heen gekregen.Werkte de 45 versie snel, de 46 versie werkt niet, met konstant Firefox reageert niet en script werkt niet.
Wie heeft daar een oplossing voor of een truck om Firefox 45 te her installeren.
Want dit is gewoon ziekelijk.
Theo

Theo(Wennekes),misschien heb je niet 46.1 maar 46.0, versie 46.0 had soms wat problemen (zie tekst hier boven v d redactie), als je teug wilt naar een versie van 45 zie http://tweakers.net/... in de rechter kolom zie je de vorige versies

Beste gozer,
Ik heb je advies opgevolgd,maar weer krijg ik FF46.1.
Ik heb Avira als virusscanner,altijd uitstekend gewerkt, daar kan het mijn inziens niet aan liggen,want ook met jouw advies krijg ik weer FF46.1 met Firefox reageert niet en script werkt niet.FF 45.02 had ik net met deze nieuwe computer 3 weken perfect werkend,
het enigste wat ik mij kan bedenken, dat het aan de te snelle SSD schijf ligt.
Bedankt voor je reactie
Theo

FF.45.0.2 kan je hier downloaden:
http://tweakers.net/...

en hier de Firefox help-onderwerpen:
https://support.mozi...

Ik zie hier dat Avira een Firewall heeft:
http://www.gratissof...

Zet die maar even uit om FF46 te testen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwege_