Aldfaer

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (356 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

als ik bij de geboorte cq overlijden de tijd in vul, verdwijnt deze zodra ik verder ga met het invullen van andere gegevens.
wat kan hier de oorzaak van zijn. Ik dacht dat dit bij de huidige versie (7) wel opgelost zou zijn.

Bij het invullen van de tijd een : gebruiken en geen punt

Voor Linux raad ik Gramps aan

Inmiddels is versie 7.00 per 2 juni jl een feit

De personenlijst staat niet meer op alfabetische volgorde er valt daarom niet meer in te zoeken. Als ik een beroep invoer maakt hij er zelf iets anders van. Ik heb daarom 6.2 maar teruggezet.

als via TONEN, dan Hoofdvenster, naar standaard instellingen gaat moet dat weer te herstellen zijn

Persoonlijk vind ik ,My Family Tree,veel beter. Is ook gratis.
https://chronoplexso...

Aldfaer is een Nederlands programma en daarom volledig op de de Nederlandse situatie afgestemd. Er is een veld voor de tussenvoegsels zoals: van der, van de, van't etc etc, en in de personenlijst wordt gesorteerd op Berg van de, Sloten van en niet op van de Berg en van Sloten. Heeft My Family Tree ook die features speciaal voor het nederlandse taalgebied?

@Peter
Als je ervaring hebt met Aldfaer en My Family Tree,kan je dan ook zegen waarom My Family Tree beter is?

Het is niet zo'n bekend programma hier staat My Family Tree op plaats 37:
https://www.genealog...

N.a.v. een publicatie in Computeridee nr.4 2017 werd dit artikel geplaatst:
http://www.ngv.nl/Ni...

Zoals je kan zien geen reacties.

Wel in Computeridee nr.6 2017 blz.5:
https://issuu.com/co...

maar geen ervaring dus......

My Family Tree vind ik persoonlijk mooier en overzichtelijker. Ook het maken van verschillende familie rapporten is voor mij makkelijker. Aldfaer vind ik er wat ouderwets uitzien. De publicatie in Computeridee nr.4 2017 er er wel een goed overzicht van. Maar naruurlijk, het is voor mij persoonlijk beter, wat niet wil zeggen dat Aldfaer slecht is, integendeel. Heb verscheidene malen Aldfaer gebrobeert, maar kan er niet mee werken. My Family Tree, denk ik, is misschien voor de meeste onbekend. Ik ken het programma ook nog maar enkele jaren. Uiteindelijk maakt het niet veel uit welk programma iemand gebruikt, als het maar goed is. Zal mij zeker wel eens verdiepen in andere Tree programma's, en wie weet, ontdek ik beter wat voor mij het beste is.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland