Aldfaer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

Inst

Reacties

De website van Aldfaer lijkt momenteel niet bereikbaar te zijn. 

Ik kan Aldfaer niet meer downloaden en ook niet meer gebruiken, is er iets gebeurd zodat aldfaer niet meer werkt?

Correctie op mijn bericht van 18 februari.
Kies voor Brother's Keeper de tweede mogelijkheid: Download program BKSETUP.exe (plus all languages available, 54 megs). Hierin zit de Nederlandse taal bij inbegrepen.
https://www.bkwin.or... Het is een gratis programma zonder "extra's".

Ook een gratis stamboomprogramma is Brother's Keeper:
https://www.bkwin.org/
Daar is ook een Nederlandse taal- en helpbestanden voor te verkrijgen:
https://hopman4.home...'s%20Keeper/bk_main.htm

@André
Dank!

Versie 10.1 is uitgebracht op 19 oktober 2021.

Persoonlijk vind ik My Family Tree stukken beter.
https://chronoplexso...

Een aantal dagen geleden is versie 10 uitgekomen.

@Frans Schumacher
http://www.aldfaerfo...

Na de laatste update krijg ik nu bij het openen van de stamboom de volgende melding: Fout tijdens openen vertaaltabel.atr. Wat kan ik doen om deze melding te laten verdwijnen?