Aldfaer

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (370 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Persoonlijk vind ik My Family Tree stukken beter.
https://chronoplexso...

Een aantal dagen geleden is versie 10 uitgekomen.

@Frans Schumacher
http://www.aldfaerfo...

Na de laatste update krijg ik nu bij het openen van de stamboom de volgende melding: Fout tijdens openen vertaaltabel.atr. Wat kan ik doen om deze melding te laten verdwijnen?

@Anoniem 6 Feb 2021 - 11:32

Die vraag is op het nieuwe forum ook gesteld:
https://aldfaerforum...

Het onbeveiligde oude forum:
http://aldfaer.net/s...

en het nieuwe forum:
https://aldfaerforum...

https://aldfaerforum...

Ik heb zwarte kaders in Aldfaer.
Erg lastig omdat je de tekst niet kan lezen.
Weet iemand hoe ik dit licht kan krijgen.

Wat is de reden dat Aldfaer geen beveiligde website is

http://aldfaer.net/s...

Bij het afdrukken krijg je geen beelden te zien documenten en foto's. Dat is jammer. Ook de extra gegevens worden niet vermeld. Voorheen was dat wel zo. Of doe ik iets fout?

Inmiddels is versie 8.1 al weer geruime tijd uit - 10 april 2020

mail: envb1@hetnet.nl
Dag dames/heren
Graag zou ik overgaan naar 'Aldfaer' om de stamboom gegevens in te vullen en er later rapporten mee te maken. Aldfaer is nieuw voor mij, helaas wil het downloaden en installatie vanaf internet niet. Ik werk met Windows 10. Kunt u mij helpen?
Edo van Baalen
mail: envb1@hetnet.nl