Aldfaer

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (364 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Inmiddels is versie 8.1 al weer geruime tijd uit - 10 april 2020

mail: envb1@hetnet.nl
Dag dames/heren
Graag zou ik overgaan naar 'Aldfaer' om de stamboom gegevens in te vullen en er later rapporten mee te maken. Aldfaer is nieuw voor mij, helaas wil het downloaden en installatie vanaf internet niet. Ik werk met Windows 10. Kunt u mij helpen?
Edo van Baalen
mail: envb1@hetnet.nl

Ik heb vanmorgen aldfaer 8 geinstalleerd ipv 7.2 en nu geeft hij geen kwartietstaten meer wat moet ik doen?

De koppeling(en) met MyHeritage kunnen in de instellingen uitgezet worden, op deze manier is elke verbinding met MH verbroken en is de privacy van de Aldfaer gebruiker gewaarborgd.
Niet gemeld in de intro, is de sjabloontaal waarmee rapporten (altijd in HTML) gemaakt kunnen worden, een uitgebreide set van sjablonen wordt bijgeleverd onder de naam Bonusrapporten

Graag maak ik gebruik van Aldfaer

Vr.Groet Meindert Groeneveld

Bij mij staat bij de personenlijst:
Achternaam(1)
Voornaam(2)
Misschien moet je eerst op Achternaam klikken en daarna op Voornaam,of rechtsklikken bij Achternaam en dan op standaardinstelling klikken.

Dit advies leidt niet tot de oplossing. Weet iemand hoe het probleem van de sortering wel op te lossen is?

Treebuilder is gratis tot 250 personen en dan betalend

My Familie Tree Is maar gratis tot 230 personen en dan betalen ...

Bij het invullen van de tijd een : gebruiken en geen punt

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fr_nkrijk