Aldfaer

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (358 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Bij mij staat bij de personenlijst:
Achternaam(1)
Voornaam(2)
Misschien moet je eerst op Achternaam klikken en daarna op Voornaam,of rechtsklikken bij Achternaam en dan op standaardinstelling klikken.

Dit advies leidt niet tot de oplossing. Weet iemand hoe het probleem van de sortering wel op te lossen is?

Treebuilder is gratis tot 250 personen en dan betalend

My Familie Tree Is maar gratis tot 230 personen en dan betalen ...

Bij het invullen van de tijd een : gebruiken en geen punt

als via TONEN, dan Hoofdvenster, naar standaard instellingen gaat moet dat weer te herstellen zijn

als ik bij de geboorte cq overlijden de tijd in vul, verdwijnt deze zodra ik verder ga met het invullen van andere gegevens.
wat kan hier de oorzaak van zijn. Ik dacht dat dit bij de huidige versie (7) wel opgelost zou zijn.

Voor Linux raad ik Gramps aan

De personenlijst staat niet meer op alfabetische volgorde er valt daarom niet meer in te zoeken. Als ik een beroep invoer maakt hij er zelf iets anders van. Ik heb daarom 6.2 maar teruggezet.

Inmiddels is versie 7.00 per 2 juni jl een feit

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en