Cobian Reflector / Backup

Horizontal Tabs

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (186 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

Nieuwe Cobian Reflector

Cobian Reflector is het nieuwe backup-programma van de maker van Cobian Backup. Het backup-programma heeft een nieuwe interface en ondersteunt nu ook SFTP. Compressie en encryptie worden eveneens ondersteund. Het backup-programma heeft net als zijn voorganger uitgebreide mogelijkheden om backups van bestanden en mappen te maken en in te plannen.

Je kunt volledige backups, incrementele backups en differentiële backups maken van je gegevens. Je kunt geplande backups maken en je kunt tijdens de installatie van Cobian Reflector kiezen of je het als een backup-service wilt draaien of als een automatisch opstartende app.

.NET 4.6 of nieuwer (maar niet 5.0) is benodigd.

Oude Cobian Backup

Cobian Backup is een overzichtelijk, effectief en snel backup-programma dat ontwikkeld wordt door Luis Cobian (vandaar de naam). Met Cobian Backup kunt u automatisch elke dag, elke week, of welk tijdsinterval u maar wil, een reservekopie maken van uw waardevolle mail, documenten en andere bestanden. Deze automatische backup kunt u instellen via de Windows Taakplanner of u kunt Cobian Backup als een service op de achtergrond laten draaien.

Cobian Backup heeft verder onder andere de volgende opties:
- Compressie (zip, 7zip) van backups is mogelijk
- Encryptie kan met behulp van Blowfish, AES en Rijndael
- Er zijn verschillende filters om bestanden wel of niet op te nemen in de backup
- Backuppen via netwerk, FTP of externe harde schijf is mogelijk
- U kunt oude backups overschrijven of u kunt incrementele backups uitvoeren (dit is sneller omdat dan alleen nieuwe gegevens worden toegevoegd)


Cobian Backup

Al met al is Cobian Backup een snel en handig backup-programma, dat ook in het Nederlands is. U moet wel enige tijd besteden aan het goed instellen van de backups.

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

Prima programma, gebruik het onder Windows 10, voor full en incremental backup van mijn data, foto's etc.

Cobian is niet geschikt om een backup van je NAS (bijvoorbeeld je WD NAS die in je netwerk hangt) te maken. Hij is alleen geschikt om een backup te maken van je computer naar een extrne harde schijf via een USB-verbinding of van een interne naar een andere interne HDD of partitie. Voor echte nerds is het kennelijk wel mogelijk om via een domein te werken of als je een ftp-server opzet (en welke normale gebruiker heeft dat nou). Beter een simpele oplossing kiezen: SyncToy van Microsoft. Die voert alle taken uit alleen niet op een automatische 'timer'.

Beetje laat antwoord: Ja, Cobian werkt perfect onder Windows 10

Cobian wordt niet meer onderhouden, dus waarschijnlijk niet.

ja dat werkt dan kan ik lekker porno kieken

Werkt Cobian backup met windows 10?
Groetjes
LD

@Inger
Als je geen bezwaar hebt tegen Engels als voertaal, kijk dan eens hier (http://preview.tinyu...) of er iets van je gading tussenzit.

FAT table? Gebruik je nog Windows 98?Dat is allemaal onzin want een disk image is een moment opname van de hele schijf inclusief file systeem en alles dus het maakt verder niets uit of de schijf geformatteerd was of wat dan ook. dus de zin "zelfs indien de schijven geherfomatteerd werden of de partities verwijderd werden" zegt alleen dat je niet weet waar je het over hebt.

Ik wil ook graag weten of Cobian werkt op Windows 8.
Zoniet, dan zoek ik een ander backup programma voor de simpele thuisgebruiker, die af en toe ene backup wil draaien op een externe harde schijf. Wie heeft suggesties?

Werkt Cobian ook met Windows 8?
Groet, HS