Cobian Reflector

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Nieuwe Cobian Reflector

Cobian Reflector is het nieuwe backup-programma van de maker van Cobian Backup. Het backup-programma heeft een nieuwe interface en ondersteunt nu ook SFTP. Compressie en encryptie worden eveneens ondersteund. Het backup-programma heeft net als zijn voorganger uitgebreide mogelijkheden om backups van bestanden en mappen te maken en in te plannen.

Je kunt volledige backups, incrementele backups en differentiële backups maken van je gegevens. Je kunt geplande backups maken en je kunt tijdens de installatie van Cobian Reflector kiezen of je het als een backup-service wilt draaien of als een automatisch opstartende app.

.NET 4.6 of nieuwer (maar niet 5.0) is benodigd.

Oude Cobian Backup

De oude Cobian Backup is ook nog te verkrijgen (maar de nieuwe versie verdient de voorkeur). De oude Cobian Backup een overzichtelijk, effectief en snel backup-programma dat ontwikkeld werd door Luis Cobian (vandaar de naam). Met Cobian Backup kun je automatisch elke dag, elke week, of welk tijdsinterval je maar wilt, een reservekopie maken van je waardevolle mail, documenten en andere bestanden. Deze automatische backup kun je instellen via de Windows Taakplanner of je kunt Cobian Backup als een service op de achtergrond laten draaien.

Cobian Backup heeft verder onder andere de volgende opties:
- Compressie (zip, 7zip) van backups is mogelijk
- Encryptie kan met behulp van Blowfish, AES en Rijndael
- Er zijn verschillende filters om bestanden wel of niet op te nemen in de backup
- Backuppen via netwerk, FTP of externe harde schijf is mogelijk
- Je kunt oude backups overschrijven of je kunt incrementele backups uitvoeren (dit is sneller omdat dan alleen nieuwe gegevens worden toegevoegd)


Oude Cobian Backup

Inst

Reacties

Deze wel eens gezien?..
Is ook freeware en ziet er goed uit!

https://www.easyuefi...

Ik heb diverse gratis programma's geprobeerd. En Cobian is voor mij de keuze.
Ik gebruik al jaren Cobian en nu ook de opvolger reflector. Ik ben er tevreden over. Toch zijn er wel opmerkingen. Het aantal instellingen is zeer groot maar sommige werken niet i.c.m. elkaar.
Zo werken sommige niet als service maar wel als start-up. Of werken niet via de FTP maar wel als copy, of worden onverwacht lege mappen aangemaakt, etc. Het is dus gewoon proberen of de combinatie van features zoals je die gekozen hebt wel werken. Regelmatig moest ik het forum raadplegen en ontdekken dat hetgeen ik wilde helaas niet werkte.
Maar de ontwikkelaar heeft ondanks de beperkingen een goed bruikbaar programma gemaakt.

Prima programma, gebruik het onder Windows 10, voor full en incremental backup van mijn data, foto's etc.

Cobian is niet geschikt om een backup van je NAS (bijvoorbeeld je WD NAS die in je netwerk hangt) te maken. Hij is alleen geschikt om een backup te maken van je computer naar een extrne harde schijf via een USB-verbinding of van een interne naar een andere interne HDD of partitie. Voor echte nerds is het kennelijk wel mogelijk om via een domein te werken of als je een ftp-server opzet (en welke normale gebruiker heeft dat nou). Beter een simpele oplossing kiezen: SyncToy van Microsoft. Die voert alle taken uit alleen niet op een automatische 'timer'.

Beetje laat antwoord: Ja, Cobian werkt perfect onder Windows 10

Cobian wordt niet meer onderhouden, dus waarschijnlijk niet.

ja dat werkt dan kan ik lekker porno kieken

Werkt Cobian backup met windows 10?
Groetjes
LD

@Inger
Als je geen bezwaar hebt tegen Engels als voertaal, kijk dan eens hier (http://preview.tinyu...) of er iets van je gading tussenzit.

FAT table? Gebruik je nog Windows 98?Dat is allemaal onzin want een disk image is een moment opname van de hele schijf inclusief file systeem en alles dus het maakt verder niets uit of de schijf geformatteerd was of wat dan ook. dus de zin "zelfs indien de schijven geherfomatteerd werden of de partities verwijderd werden" zegt alleen dat je niet weet waar je het over hebt.