Opera Free VPN

Geschikt voor: 
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.5 (22 stemmen)
Actueel: 

Opera Free VPN is na iOS ook beschikbaar voor Android. Dit betekent dat je op je Android telefoon veilig kunt internetten op open wifi-netwerken via VPN. En dat je geo-blokkades kunt omzeilen.

Beschrijving: 

Opera Free VPN is een app om een beveiligde internetverbinding (via VPN) mee op te zetten op uw smartphone of tablet. Als u vaak onbeveiligde wifi-netwerken of hotspots gebruikt op vakantie dan is het eigenlijk een must om zo'n app te gebruiken om vertrouwelijke informatie op uw smartphone of tablet te beschermen. Ook het omzeilen van regio-blokkades kan via VPN doordat u een ander IP-adres krijgt. Opera VPN blokkeert verder trackers en advertenties.

Opera VPN (niet te verwarren met de browser) is een losse app voor Android en iOS die gebruik maakt van de proxy-servers en VPN-tunnels van het onlangs door Opera Software (ook producent van de gelijknamige browser) overgenomen bedrijf SurfEasy. Uw eigen IP-adres is niet zichtbaar en uw internetverbinding is versleuteld en beveiligd, zodat anderen op openbare netwerken niet uw inloggegevens, wachtwoorden en meer kunnen achterhalen. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel. Ook kunt u zo in het buitenland regio blokkades omzeilen en bijvoorbeeld streams van de NPO bekijken (als u als locatie Nederland kiest rechtsboven in Opera VPN).

Opera VPN beveiligt al het internetverkeer op uw smartphone of tablet. Als extraatje heeft Opera VPN nog een ad blocker en blokkeert de app trackers.

Opera VPN is gratis en heeft geen data- of tijdslimiet of vertragingen en is voor iOS (iPhone en iPad) en Android te krijgen. En VPN wordt ook ingebouwd in de komende versie van de desktop-browser van Opera.

Dat Opera VPN gratis is en geen beperkingen heeft wekt enige argwaan. Wat is het verdienmodel dan vraagt Tweakers zich af - ook omdat Opera een bod heeft gehad van een Chinees consortium en waarschijnlijk overgenomen gaat worden. Met de functionaliteit van deze app is echter niks mis.

Categorie: 
Extra beveiliging, Anoniem surfen
Versienummer: 
1.1.8 (iOS) en 1.2.1 (Android)
Laatst gewijzigd: 
30 mei 2017
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 

Reacties

Opera VPN zou ik zo 1 2 3 niet vertrouwen. Voor een betrouwbare gratis VPN aanbieder kun je beter kijken naar de VPN diensten die naast een gratis variant ook een betaalde VPN aanbieden. Een lijstje vind je op https://vpndiensten.... .

ProtonVPN (van de zelfde makers van ProtonMail) biedt ook een goede gratis VPN zonder datalimieten, snel, en komt ook nog eens uit Switzerland (dus goede privacy wetten). Hier is een link naar hun website: https://protonvpn.com

VPNen via mijn eigen Fritzbox, werkt perfect voor zowel iPhone en Android.

+1

VPNen naar eigen router is niet 100% maar 1000% veilig.
Geen last van mee-kijkers ergens op een buitenlandse server die de VPN verbinding "gratis" routeert.

VPN Opera lees eens http://www.pcmweb.nl...

Best handig maar onbruikbaar voor je tablet.
Maar je kan je scherm niet draaien dus dat kijkt en leest niet echt makkelijk.

Inmiddels is de vpn extensie van opera niet meer gratis. Kost 4 dollar per maand...

Hier besproken wordt de VPN app voor iOS, die gratis is. In de Opera Browser zit *nog* geen gratis VPN, komt later dit jaar. Nu kun je al wel een betaald abonnement via SurfEasy nemen, maar de gratis oplossing wordt later geïntegreerd.

Jammer is nu wel dat Windows XP en Vista gebruikers, die zijn er nog zat mondiaal, niet mogen meeprofiteren van de nieuwste toevoegingen in o.a. Opera. Maar gelukkig krijgen we nog wel gratis beveiliging update´s, voor zover dat voor Opera nodig mocht zijn?! Dat is tenminste nog iets stel ik vast en bleek ook onlangs alhier!

How we share your data?
We may share your data:

To government bodies and law enforcement agencies to comply with the law, for example in judicial proceedings, by court order or other legal process
To third parties (including professional advisors) to enforce or defend our legal rights, including our terms and conditions
To a third-party purchaser or seller (including professional advisors) in connection with a corporate event such as a merger, business acquisition or insolvency situation
As described elsewhere in this statement
http://www.opera.com...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen