Opera Free VPN

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Opera Free VPN is een app om een beveiligde internetverbinding (via VPN) mee op te zetten op uw smartphone of tablet. Als u vaak onbeveiligde wifi-netwerken of hotspots gebruikt op vakantie dan is het eigenlijk een must om zo'n app te gebruiken om vertrouwelijke informatie op uw smartphone of tablet te beschermen. Ook het omzeilen van regio-blokkades kan via VPN doordat u een ander IP-adres krijgt. Opera VPN blokkeert verder trackers en advertenties.

Opera VPN (niet te verwarren met de browser) is een losse app voor Android en iOS die gebruik maakt van de proxy-servers en VPN-tunnels van het onlangs door Opera Software (ook producent van de gelijknamige browser) overgenomen bedrijf SurfEasy. Uw eigen IP-adres is niet zichtbaar en uw internetverbinding is versleuteld en beveiligd, zodat anderen op openbare netwerken niet uw inloggegevens, wachtwoorden en meer kunnen achterhalen. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel. Ook kunt u zo in het buitenland regio blokkades omzeilen en bijvoorbeeld streams van de NPO bekijken (als u als locatie Nederland kiest rechtsboven in Opera VPN).

Opera VPN beveiligt al het internetverkeer op uw smartphone of tablet. Als extraatje heeft Opera VPN nog een ad blocker en blokkeert de app trackers.

Opera VPN is gratis en heeft geen data- of tijdslimiet of vertragingen en is voor iOS (iPhone en iPad) en Android te krijgen. En VPN wordt ook ingebouwd in de komende versie van de desktop-browser van Opera.

Dat Opera VPN gratis is en geen beperkingen heeft wekt enige argwaan. Wat is het verdienmodel dan vraagt Tweakers zich af - ook omdat Opera een bod heeft gehad van een Chinees consortium en waarschijnlijk overgenomen gaat worden. Met de functionaliteit van deze app is echter niks mis.

Inst

Reacties

Hoe zet je z'n VPN naar eigen router/ fritzbox op? Dat blijft lastig als je er niet zo in thuis bent.

Opera VPN zou ik zo 1 2 3 niet vertrouwen. Voor een betrouwbare gratis VPN aanbieder kun je beter kijken naar de VPN diensten die naast een gratis variant ook een betaalde VPN aanbieden. Een lijstje vind je op https://vpndiensten.... .

ProtonVPN (van de zelfde makers van ProtonMail) biedt ook een goede gratis VPN zonder datalimieten, snel, en komt ook nog eens uit Switzerland (dus goede privacy wetten). Hier is een link naar hun website: https://protonvpn.com

en is gratis, ook in linux en windows

VPN in Opera verloopt via SurfEasy: The SurfEasy network is a No Log network. SurfEasy does not store users originating IP address when connected to our service and therefore cannot identify users when provided IP addresses of our servers. Additionally, SurfEasy cannot disclose information about the applications, services or websites our users consume while connected to our services; as SurfEasy does not store this information. https://www.surfeasy...

+1

VPNen naar eigen router is niet 100% maar 1000% veilig.
Geen last van mee-kijkers ergens op een buitenlandse server die de VPN verbinding "gratis" routeert.

VPNen via mijn eigen Fritzbox, werkt perfect voor zowel iPhone en Android.

VPN Opera lees eens http://www.pcmweb.nl...

Hier besproken wordt de VPN app voor iOS, die gratis is. In de Opera Browser zit *nog* geen gratis VPN, komt later dit jaar. Nu kun je al wel een betaald abonnement via SurfEasy nemen, maar de gratis oplossing wordt later geïntegreerd.

Pagina's