Hotspot Shield Free

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Hotspot Shield Free is een VPN-programma dat uw internetverbinding beveiligt en anonimiseert. Hotspot Shield Free maakt een VPN-verbinding met de proxy servers van moederbedrijf AnchorFree. Dit zorgt er voor dat u via een versleutelde verbinding kunt internetten op open wifi-netwerken (hotspots) op vakantie of in openbare gelegenheden. Met Hotspot Shield Free kan ook uw eigen IP-adres niet achterhaald worden en kunt u naar websites surfen die geblokkeerd zijn (als u in het buitenland Nederlandse tv wilt kijken bijvoorbeeld).

Hotspot Shield Free zorgt voor extra beveiliging en is vooral nuttig als u gaat internetten op openbare wifi-netwerken of hotspots.

Uw internetverbinding wordt versleuteld met een VPN (Virtual Private Network) connectie door Hotspot Shield, waardoor op open wifi-netwerken anderen niet uw wachtwoorden of inloggegevens buit kunnen maken. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel. Ook op openbare hotspots in Nederland is het niet aan te raden om te internetbankieren of vertrouwelijke gegevens te versturen. Daar kan Hotspot Shield (vandaar de naam) uw data beschermen door de verbindig te versleutelen.


Gratis versie heeft een limiet van 500 MB per dag

Verder is met Hotspot Shield Free uw eigen IP-adres niet zichtbaar voor derden omdat via de proxy-servers van het bedrijf gesurft wordt. Ook kunt u daardoor geblokkeerde websites bezoeken, omdat het lijkt dat u vanuit een ander land komt.

Nadelen

Hotspot Shield Free heeft wel enkele nadelen:
1. De gratis versie heeft een datalimiet van 500 MB per dag
2. Hotspot Shield kan eigen reclame tonen als u internet via zijn VPN
3. Business partners van Hotspot Shield mogen trackers plaatsen om u te volgen (Privacy-verklaring)
4. Ook verloopt het internetten trager omdat gegevens via een proxy server verstuurd worden

Android en iOS

Hotspot Shield Free maakt een VPN-verbinding met de servers van het bedrijf om je internetsessie te beveiligen. Ook kan je IP-adres op deze manier niet achterhaald worden. Hotspot Shield VPN werkt heel eenvoudig: je zet de app aan en je verbinding wordt beveiligd. Als je weer op een veilig netwerk bent (thuis of het netwerk van je eigen provider) dan kun je Hotspot Shield weer uitzetten.

Hotspot Shield VPN is gratis voor Android, de betaalde versie biedt meer functies (bescherming tegen malware en data-reductie). De iPhone en iPad versie van Hotspot Shield is een paar dagen gratis uit te proberen, maar daarna moet je betalen.

Inst

Reacties

ik zou toch eerder urban vpn aanraden

@Janne
HotspotShield heeft ook een gratis versie maar je moet goed uitkijken welke je downloadt en wat je aanklikt.

Wij zouden echter ProtonVPN aanbevelen:
https://www.gratisso...

helemaal geen gratis software....

mooi

Hoe moet Ik het programma in Mijn proefweek deinstalleren?

Waardeloos programma

Precies. Hele handel dus meteen weer gedeïnstalleerd.

hoe zo 'Free'?
Je moet bij de eerste keer opstarten meteen al je gegevens incl. betaalgegevens invullen .....

Het installatiescherm heb ik niet gezien.
En advertenties zie ik ook niet. Of het moet al komen door de AdBlocker?
Is uw beschrijving nog wel actueel.

Zo, dat is wel ernstig? Ik heb Hotspot Shield een hele tijd gebruikt vanuit België, onder meer omdat het hier https://www.vpngids.... in een rijtje met betrouwbare gratis vpn aanbieders stond. Maar als ik je bericht zo lees blijf ik er voortaan ver van weg!

Pagina's