Hotspot Shield Free

Actueel: 

31 december 2016
HotSpot Shield 6.1.9 voor Windows is verschenen. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.2 (86 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android, iOS en Windows Mobile

Hotspot Shield Free is een programma dat uw internetverbinding beveiligt en anonimiseert. Hotspot Shield Free maakt een VPN-verbinding met de proxy servers van moederbedrijf AnchorFree. Dit zorgt er voor dat u via een versleutelde verbinding kunt internetten op open wifi-netwerken (hotspots) op vakantie of in openbare gelegenheden. Met Hotspot Shield Free kan ook uw eigen IP-adres niet achterhaald worden en kunt u naar websites surfen die geblokkeerd zijn (als u in het buitenland Nederlandse tv wilt kijken bijvoorbeeld).

Hotspot Shield Free zorgt voor extra beveiliging en privacy en is vooral nuttig als u gaat internetten op openbare wifi-netwerken of hotspots.

Uw internetverbinding wordt versleuteld met een VPN (Virtual Private Network) connectie door Hotspot Shield, waardoor op open wifi-netwerken anderen niet uw wachtwoorden of inloggegevens buit kunnen maken. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel. Ook op openbare hotspots in Nederland is het niet aan te raden om te internetbankieren of vertrouwelijke gegevens te versturen. Daar kan Hotspot Shield (vandaar de naam) uw data beschermen door de verbindig te versleutelen.


Hotspot Shield is in- en uit te schakelen via het groene icoontje in de systeembalk (2). Tijdens het internetten wordt bovenin een grote advertentie getoond in de gratis versie (1)

Verder is met Hotspot Shield Free uw eigen IP-adres niet zichtbaar voor derden omdat via de proxy-servers van het bedrijf gesurft wordt. Ook kunt u daardoor geblokkeerde websites bezoeken, omdat het lijkt dat u vanuit een ander land komt. In Nederland levert dit niet zoveel voordeel op (behalve dat u naar het geblokkeerde The Pirate Bay zou kunnen gaan), maar in veel niet-democratische landen in de wereld worden voor ons heel gewone websites geblokkeerd door de overheid. Zo werd - en wordt - Hotspot Shield veel gebruikt bij de revoluties in de Arabische landen de afgelopen jaren.

Hotspot Shield Free is dus een heel handig programmaatje als u - bijvoorbeeld op vakantie - vaak van open wifi-netwerken en hotspots gebruik maakt en uw wachtwoorden en andere gegevens toch wilt beschermen. Hotspot Shield Free nestelt zich in de systeembalk van uw laptop en is vandaar uit makkelijk in en uit te schakelen (zie afbeelding). Als het logo groen is staat bescherming aan, bij rood is Hotspot Shield uitgeschakeld.

Hotspot Shield Free heeft wel twee grote nadelen:
1. Als u gaat internetten is bovenin uw browser een grote advertentie zichtbaar (dit om de gratis versie te bekostigen)
2. Ook verloopt het internetten trager omdat gegevens via een proxy server verstuurd worden

Wie deze nadelen op de koop toeneemt heeft echter een heel nuttig en handig programmaatje te pakken. Voor uw eigen wifi-verbinding thuis is Hotspot Shield niet nodig, tenzij u anoniem - zonder uw IP-adres prijs te geven - wilt surfen.

Android, iOS en Windows Mobile

Hotspot Shield Free maakt een VPN-verbinding met de servers van het bedrijf om je internetsessie te beveiligen. Ook kan je IP-adres op deze manier niet achterhaald worden. Hotspot Shield VPN werkt heel eenvoudig: je zet de app aan en je verbinding wordt beveiligd. Als je weer op een veilig netwerk bent (thuis of het netwerk van je eigen provider) dan kun je Hotspot Shield weer uitzetten.

Hotspot Shield VPN is gratis voor Android, de betaalde versie biedt meer functies (bescherming tegen malware en data-reductie). De iPhone en iPad versie van Hotspot Shield is een paar dagen gratis uit te proberen, maar daarna moet je betalen. Er is ook een versie voor Windows Mobile.

Categorie: 
Extra beveiliging, Anoniem surfen
Versienummer: 
6.1.9
Laatst gewijzigd: 
31 december 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft geen reclame
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 
Meer downloads: 
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Kies Custom Installation en haal de vinkjes weg tijdens de installatie van Hotspot Shield Free, zodat u niet de onnodige werkbalk en verandering van zoekmachine en startpagina in uw browsers krijgt.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Hotspotshield NOOIT nemen. Heb de Elite versie gehad. Hij lekt gewoon alles door: je IP en DNS. Je kan je geld beter nog door het toilet spoelen. :-(

@redactie: Hotspotshield is ook verkrijgbaar voor Windows 10 Mobile en bovendien geheel gratis. Vanuit de store te downloaden. Daarin staat ook TouchVPN, eveneens van Anchorfree en gratis.

Dank! Is toegevoegd. 
 

https://ipleak.net/
DNS Addres Detection
DNS Servers o.a. 212.54.35.234 Netherlands Ziggo-Residential

Hoezo anoniem?

De browserplugin lekt inderdaad gegevens via webrtc en DNS (check via ipleak.net en whoer.net). Na installatie van hss op mijn pc (W10) en Lumia 640 (W10M) werden deze gegevens echter goed afgeschermd. Misschien hangt het af van pc of OS?

Ik woon in het buitenland en heb Hotspot Shield Elite nu al een tijdje. Het werkte heel erg goed totdat mijn WIFI het niet meer deed wanneer ik mijn Hotspot Shield aan zette. Dus op dit moment is het nog niet opgelost en aangezien ik de betaalde versie heb hoop ik dat dit zo snel mogelijk gebeurd.

Deze VPN is super slecht. Ik had de elite versie en wat bleek? Hij lekte gewoon mijn echte IP en DNS. Deze niet nemen dus! Zonde van het geld!

Net geprobeerd met een dag trial voor elite status. Werkt voor zover ik kan zien zeer goed. Ik kon eerst (na een update van Ziggo ?) niet op bepaalde sites inloggen via de WIFI hotspots van ziggo...zoals 888sport account en hotmail. Nu werken ze weer perfect ! Benieuwd hoe lang dit zo blijft werken......

Hoe kan je hotspot shield weer verwijderen ?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwi_serland