Opera 40.0

Opera is de op vier na (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 40 is gisteren verschenen. In deze uitgave is dan eindelijk de al begin dit jaar aangekondigde gratis VPN-functie ingebouwd. Nu kun je dus met Opera anoniem surfen via een versleutelde verbinding als je de VPN aanzet onder Instellingen | Privacy & beveiliging | VPN - schakel VPN in. Als je de VPN aanzet verschijnt in blauw-wit VPN in de adresbalk. Met de VPN-functie aan krijg je een ander IP-adres uit een van deze vijf landen: Canada, VS, Nederland, Duitsland en Singapore. Ook voor geo-blokkades kan een VPN dus nuttig zijn.

Als je op het blauwe icoontje in de adresbalk klikt kun je ook van locatie veranderen en de VPN weer uitzetten.

De VPN-functie in Opera is gratis en zonder data-beperkingen of tijdslimiet. Nadat Opera in Chinese handen is gekomen, is echter niet duidelijk hoe het met het privacy-beleid van de VPN-functie is gesteld en of (en welke) informatie van gebruikers verzameld wordt.

Behalve VPN heeft Opera 40 ook verbeteringen aan de batterijbesparingsfunctie en de video pop-out en Chromecast-ondersteuning (als je de Chrome extensie en Google Cast extensie installeert). Verder kun je nu RSS-feeds toevoegen aan de Nieuwslezer. Ten slotte is Opera 40 gebaseerd op Chromium 53 en heeft het dus alle stabiliteits- en beveiligingsupdates die de Chrome-browser de afgelopen tijd heeft ontvangen ook meegekregen.

Opera is te downloaden voor Window, Mac OS X en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Reacties

niet echt nieuw in de browser-wereld, FF heeft voor vpn een extensie zie https://addons.mozil...

Bedankt voor de tip, Merel; het werkt prima!

Die heeft Opera ook (SurfEasy Proxy, an Opera Software Company), maar nu zit hij hier standaard in, dus je kunt SurfEasy uitschakelen.
Zo hoort het, alles standaard ingebouwd, net zoals vroeger.

Goeie tip @Merel, werkt uitstekend!

Ziet er leuk uit, deze nieuwste versie 40.0. Mooie nieuwe blauwe achtergrond met bergen. De browser lijkt weer sneller te starten als de vorige. VPN laat ik nog even voor wat het is. Tot op heden zie ik nog geen enkele reden om Opera als mijn favoriete browser te verlaten, nu e.e.a. in Chinese handen is. Zolang het geheel blijft voldoen aan mijn verwachtingen, gebruik ik Opera.

VPN werkt warempel ook nog. Ook geen leak in Web RTC. En ondanks VPN snel.
Boven verwachting goed. Toch maar weer even uitproberen.

Te vroeg gejuicht.
'VPN is tijdelijk niet beschikbaar. Opera werkt aan het probleem'. En werkt.. en werkt.. en blijft er maar aan werken. Broddelwerk.
Er gaat niets boven de Epic Privavy Browser. Die werkt altijd.

Alles werkt hier perfect.

Kies een andere locatie...

Gaat niet. Opera blijft maar rondmalen op de gekozen locatie.
Ik heb Opera inmiddels verwijderd. Voldoet niet. De Epic Privacy Browser wel.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
gri_kenland